Sakarya'nın Sapanca ilçesinde bulunan başkasına ait bungalovları, kendi bungalovlarıymış gibi sahte sosyal medya hesapları ve internet siteleri aracılığıyla paylaşarak rezarvasyon alan, yüzlerce vatandaşı 5 milyonluk zarara uğratan 6 şüpheli gözaltına alındı.

Şüphelilerin tatil fırsatı vaadiyle dolandırdıkları vatandaşlardan elde ettikleri 5 milyon lirayı harcadıkları eğlence mekanlarına ait görüntüler de dosyalarına dahil edildi.

Teknik ve fiziki takip neticesinde Sakarya ile bağlantısı olmayan A.Ç. (31), E.Ç. (25), B.C. (25), F.A. (24), K.K. (24) ve U.A. (17) isimli şahısların farklı illerde yaşadığını belirleyen ekipler harekete geçti. Şahıslardan 3’ü İstanbul, 1’i Bursa, 1’i Kocaeli ve diğer 1’i ise Yalova’da gerçekleştirilen başarılı operasyon neticesinde yakalanarak gözaltına alındı. 

Operasyonda çok sayıda tablet, telefon, hesap kartları ve telefon hatları ele geçirildi. Daha öncesinden dolandırıcılıktan suç kaydı ve aranması bulunan A.Ç. (31) isimli şahıs tutuklanarak cezaevine gönderilirken, emniyetteki işlemleri sonrasında adliyeye sevk edilen diğer 5 şüphelinin ise işlemleri sürüyor.

Sakarya’nın Sapanca ilçesinde bulunan bungalovları sahte sosyal medya ve internet hesaplarında kendi bungalov işletmeleriymiş gibi yükleyen ve rezervasyon için arayan yüzlerce sahte konum ile vatandaşı dolandıran 6 şüphelinin oyunu polis ekiplerince bozuldu. Son 1 yıl içerisinde yaklaşık 5 milyon liralık dolandırıcılık yapan şahısların, haksız elde ettikleri kazancı lüks eğlence mekanlarında harcadıkları görüntüler ise şoke etti.

Yorumlar 16 Yorum Var
  • oğuz 30.05.2022 20:12
    mehmet seven hapisteki adamlara beleş yemek vermiyorlar dostum bilmiyorsunuz konuşuyorsunuz
  • ahmet 30.05.2022 18:01
    dolandırıcılara karşı devlet hiç önlem almıyor mu? ülkede her gün dolandırıcılık haberi çıkıyor
  • suat 30.05.2022 17:35
    kanunlardaki açık ve cezalardaki caydırıcılık olmayışının neticesidir. herşeyin sorumlusu vatandaş değil bilesiniz
  • mehmet seven 30.05.2022 17:06
    Ömür boyu hapis olmamalı ömür boyu onu içerde kim besleyecek besleme derdinden bu defada ceza verilmiyor suçlar cezasız kalıyor cezalar kısa ama ömür boyu unutmayacağı şekilde olmalı ki kişileri suçtan caydırsın
  • Ramazan37 30.05.2022 17:05
    Bir kişinin farklı hesaplarına, hiçbir şirketi veya vergi mükellefi olmamasına rağmen 1000 farklı yerden para geliyorsa devlet buna neden 1 yıl müsade ediyor?
Daha fazla yorum görüntüle