Ankara'da daha önce 4 kişiyi yaralayan pitbull cinsi köpeğin, kızını korumak isteyen bir anneyi de ağır şekilde yaralamasına ilişkin görüntüler ortaya çıktı.

Pitbull'un İlk vakası değil

3 Mayıs'ta Çankaya ilçesindeki evine giden Umut Batuhan Y, aracını park ettikten sonra yanındaki siyah renkli pitbull cinsi köpeğin site bahçesinde tasmasını çıkardıktan sonra apartmana girdi.
Bu esnada, eşi ve iki çocuğuyla apartmandan çıkan anne E.Ç, köpeğin üzerlerine geldiğini fark etti. Biri 7, diğeri 11 yaşındaki çocuklarını korumaya çalışan kadın, köpeğin saldırısı üzerine yere düştü. Buna rağmen kızını pitbulldan korumayı başaran anne, dakikalarca köpeğin saldırısına maruz kaldı.

Çevredekiler yardım etti

Kol, bacak, sırt ve yüz bölgesinden yaralanan anne, eşi ve çevredekilerin müdahalesiyle köpeğin saldırısından kurtulabildi. Çocuklarıyla apartman girişine sığınan annenin peşini bırakmayan köpek, ikinci kez E.Ç'nin kolundan ısırmaya başladı. Yine vatandaşların uzun uğraşı sonunda köpekten kaçan anne, bu sefer apartmanın içine girerek kurtulabildi.
Sağlık görevlilerinin olay yerinde müdahalesinin ardından hastaneye kaldırılan kadının yüzüne, plastik cerrahi uzmanınca dikiş atıldı.

Sahibi serbest bırakıldı

Şüpheli Umut Batuhan Y'nin sahibi olduğu köpeğin daha önce 4 kişiyi yaraladığı gerekçesiyle Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca soruşturma açıldı. Bu kapsamda gözaltına alınan şüpheli, olaydan önce köpeğin tasmasını çıkarıp bahçeye bıraktığı gerekçesiyle "olası kasıtla silahla yaralama" suçundan tutuklandı. Savcı tutuklama talep yazısında, yasak köpek ırkları listesinde yer alan pitbull cinsi köpeğin silah sayılmasını istedi. Yaklaşık bir ay tutuklu kalan şüpheli, avukatının itirazı üzerine serbest bırakıldı.
 

Yorumlar 320 Yorum Var
  • Erdogan 05.06.2022 15:00
    Bu pitbul'ları kimler ne maksatla Türkiye'ye getirdi? Türkiyede köpekmi yoktu ve hangi yetkili ve kurumlar buna müsade etti? Şu güzelim ülkenin bu köpekleremi ihtiyacı vardı?
  • 0909 05.06.2022 01:03
    Allah belasini versin bu mahluklari besleyenlerin.
  • Bendeniz 04.06.2022 22:35
    Yetki versinler bütün sokak köpeklerini Çin'e, Tayland'a ihraç edeyim. Ülkeye döviz girer.
  • Vatandaş 04.06.2022 13:39
    Görevini yapmadığı için Belediye Başkanını mahkemeye verin.
  • can 04.06.2022 11:06
    ben bu olayı şahsen hükümetin boşvermişliğine yoruyorum onca canı yanan olmasına rağmen hiçbir adım atılmadı kimsenin umurunda bile değil.
Daha fazla yorum görüntüle