Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın "Bir gece ansızın girebiliriz" söylemi ile Suriye'nin kuzeyine operasyon sinyali vermesinin ardından operasyonun yapılacağı tahmin edilen bölgelerde hareketlilik devam ediyor. Türk Silahlı Kuvvetlerinin (TSK) gerçekleştirdiği Fırat Kalkanı, Zeytin Dalı, Barış Pınarı ve Bahar Kalkanı harekatı, Suriye'nin kuzeyinde terör örgütü ve destekçilerince kurulmaya çalışılan "terör koridoruna" set çekti. Suriye'de Türkiye'nin gerçekleştirdiği operasyonlarla oluşturulan güvenli bölgelere saldırılarından vazgeçmeyen YPG/PKK'nın, terör eylemlerinde ise Tel Rıfat ve Münbiç'teki mevzileri öne çıkıyor.

ABD: ENDİŞELİYİZ

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Ned Price, Türkiye'nin Suriye'nin kuzeyine yeni bir askeri operasyon düzenleme planlarından "derin endişe" duyduklarını açıklamıştı.

Amerika’nın Sesi'ne (VOA) konuşan Terör ve Güvenlik Uzmanı Başkan Abdullah Ağar ABD’nin Türkiye ile imza attığı mutabakatın Barış Pınarı Harekatı sırasında imzalandığını anımsatarak mutabakat uyarınca YPG’nin 30 kilometre aşağıya inmesi ve Türkiye’yi etkilememesi gerekirken tam tersine TSK ve ÖSO’ya karşı ağır silahlar kullanıldığını söyledi.

"ABD YOKSA İRAN İLE TÜRKİYE’YE KARŞI İŞBİRLİĞİ Mİ YAPIYOR?"

Ağar ayrıca, “Ukrayna savaşıyla birlikte Rusya, ABD ve diğer batılı ülkeleri, eğer benimlebu şekilde mücadele etmeye devam ederseniz Suriye’deki taktiksel bölgeleri boşaltırım, buraları İranlılar ve Şii milisler, rejim unsurları doldurur diye tehdit ediyor. Ancak ABD bununla ilgili gerekli tepkiyi ortaya koymuyor. Bu da işin çarpık bir başka boyutu. Akla şu geliyor: ABD yoksa İran ile Türkiye’ye karşı işbirliği mi yapıyor?” sorusunu da gündeme getirdi.

Yorumlar 90 Yorum Var
  • Yavuz Selim 06.06.2022 08:53
    Osmanli ve Turk tarihinde safevilerle yaklasik 18-20 savaşımız olmuştur, tamamında ilk saldırı iran ve safevi unsurlarından gelmiştir gerekli cevabı almışlardır, Osmanlının hedefi batıyı fethetmekti o yüzden ilk Osmanlı atalarımızın saldırması mümkün değildi ama iran ve safeviler hep arkadan hainlik ettiler , o yüzden tarihi referans gösteren arkadaşlar buradada insanları aldatıp hep Osmanlı saldırdı diye yanlış ve kasıtlı bilgi vermeyin!..
  • Mert 06.06.2022 07:54
    Herşey mümkün
  • Hko27 05.06.2022 14:35
    tarihten bahseden arkadaslar tarihte iran kac kez size saldirmis yoksa tam tersimi.birazcik on yargisiz tarihi arastirin okuyun budami size agir geliyor.
  • Hko27 05.06.2022 14:29
    neden t.c liler hep birilerini kendine dusman goruyor,yasadiginiz topraklarda hep tedirginsiniz bunu hic dusundunuzmu? sebebi basit insan yasadigi yerden niye endise eder neden butun komsularini dusman gorur.hata beraber yasadigi kavimleri dahi.neden neden neden,Allah askina birazcik mantikli olun biraz daha IQ yu zorlayin cok cabuk sorunu fark edeceksiniz.sacma sapan yorumlarda yapmayacaksiniz ,devaminda gorusmek dilegiyle.
  • Kâmil 05.06.2022 05:18
    Allah güvenlik guçlerimize zarar vermesin, sihalarimizi en etkin şekilde kullanmamız lazım.
Daha fazla yorum görüntüle