23 Haziran 2022 Perşembe ülke ve dünya gündeminde dikkat çeken gelişmeleri Haber7.com okuyucuları için derledik.

Spiker: Müge ÇAKMAK

Kurgu: Mustafa ŞEKER

Kameraman: Mutlu ŞAHİN


BM duyurdu: İstanbul'u bekleyen büyük tehlike!
BM Eğitim, Bilim ve Kültür Örgütü UNESCO yayımladığı yeni raporunda, Akdeniz ve yakınındaki şehirlerin ortaya çıkabilecek bir tsunamiden derinden etkileneceğini söyledi. Marsilya, İskenderiye ve İstanbul'un tehlike altında olduğunu söyleyen örgüt, önümüzdeki 30 yıl içerisinde bir metreden daha yüksek bir tsunaminin ortaya çıkma ihtimalinin neredeyse yüzde 100 olduğunu belirtti.

Diyarbakır’dan acı haber: 2 asker şehit oldu
Diyarbakır'ın Lice ilçesi Göçer mahallesi kırsalında teröristlerle çıkan çatışmada Jandarma Astsubay Kıdemli Çavuş Oğuzhan Arduç ve Jandarma Uzman Çavuş Turgut İçen sevk edildikleri hastanede şehit oldu.

Mahmut Ustaosmanoğlu Hakk'a yürüdü
İsmailağa Cemaati lideri 93 yaşındaki Mahmut Ustaosmanoğlu Hoca Efendi hayatını kaybetti.

İstanbul'da 'suikast' operasyonu
İstanbul'da İsrail vatandaşlarına yönelik suikast planı içinde olduğu değerlendirilen şüphelilere yönelik operasyon düzenlendi. Operasyon kapsamında çok sayıda kişi gözaltına alınırken, şüphelilere ait Beylikdüzü'ndeki adreste arama yapıldı.

Bakan Nebati'den ‘enflasyon’ açıklaması
Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, azalan dış finansman ihtiyacının enflasyon üzerindeki kur baskısının düşeceğini öngördüklerini belirtti. Bakan Nebati, "2022'nin 2. çeyreği ve sonrasına ilişkin öncü göstergeler, ılımlı bir iç talep ve güçlü bir ihracata işaret ediyor" dedi. 

Prens Selman’ın ziyareti S.Arabistan basınında
Suudi Arabistan Veliaht Prensi bin Selman'ın dün Ankara'da Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüşmesi Suudi Arabistan medyasında da geniş yer buldu. Haberlerde, bin Selman'ın Türkiye ziyaretine ve iki ülke arasındaki tarihi ilişkilere övgülere yer verildi.

Okan Buruk resmen Galatasaray'da
Galatasaray, teknik direktör Okan Buruk ile 1+1 yıllık sözleşme imzalandığını açıkladı. Sarı-kırmızılı kulüp, Buruk'a önümüzdeki sezon için 17 milyon TL, 2023-2024 sezonu için ise 20 milyon TL ödeme yapacak.

Yorumlar 6 Yorum Var
  • BİROL 24.06.2022 10:13
    Allah C.C ne derse o olur.
  • Realite 23.06.2022 23:39
    Kıyametin kopması kaçınılmaz bir gerçektir.Bazilari Marsta jupiterde koloni kurma yaşam arama nedenide budur.Oysa Bu durum kıyameti geriye çekmektir.Allah sözünde durur.Insanlik kıyameti yaşayacaktır.havada karada denizde kaçacak kurtulacak tek bir canlı kalmayacak.
  • Yaşar 23.06.2022 23:27
    Keferelerin Tek yapabildikleri korkutmak .Başka bir iş yaptıkları yok
  • memet 23.06.2022 22:56
    kıyamete hazır mısın kıyameti isteyen kardeş herkesin ölümü kendi kıyametidir vakit kendini hesaba çekme vaktidir haydi selametle.
  • hakan 23.06.2022 20:33
    istanbulun akdenizde olmadığını bilmiyor demekki o palavracı iç denizlerde tusunami olmaz okyanusta olur iç denizde olması için 10 üzeri deprem gerektirir laf olsun diye konuşmus
Daha fazla yorum görüntüle