Ruhul Furkan ve Risale-i Kudsiyye gibi eserlerin yazarı, İsmailağa Cemaatinin şeyhi Mahmut Ustaosmanoğlu Hocaefendi, Fatih Camii’nde son yolculuğuna uğurlandı. Ünlü âlimin cenaze namazına yüz binlerce insan katılım sağlarken, aracın camiden çıkış anında Allahu Ekber nidaları Fatih’i çevreledi.

İsmailağa Cemaati’nin kurucusu ve şeyhi Mahmut Ustaosmanoğlu Hocaefendi, 23 Haziran Perşembe günü Hakk’a yürüdü. Fatih Camii’nde düzenlenen merasimde Mahmut Efendinin oğlu Ahmet Ustaosmanoğlu Hoca, babasının cenaze namazını kıldırdı.
Ahmet Ustaosmanoğlu Hoca, cenaze namazı esnasında İsmailağa Cemaati’nin yeni şeyhinin Hasan Efendi (Hasan Kılıç) olduğunu açıkladı.
Mahmut Efendi Hazretlerinin Türkiye’deki ve Dünya’daki binlerce müridi ve sevenleri, Fatih Camii’ndeki cenaze namazına katılım sağladı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Diyanet İşleri Başkanı Profesör Doktor Ali Erbaş da katılımcılar arasındaydı. 
Uluslararası İslam Alimleri Birliği Genel Sekreteri Ali Al-Karadaghi, UMAD Başkanı Abdülvahap Ekinci, UMAD Başkan Yardımcısı Ömer Korkmaz, Mesut Demir Hoca ve Profesör Doktor Bedri Gencer Haber7.com’a özel açıklamalarda bulundu

Yorumlar 26 Yorum Var
  • Ankara 27.06.2022 16:51
    Rabbim rahmet eylesin.
  • Ertuğrul 26.06.2022 10:01
    Allah rahmet etsin mekanı cennet olsun inşallah amin
  • İbrahim 25.06.2022 12:54
    Allah rahmet eylesin mekanı cennet olsun inşallah.
  • Gökhan ş 25.06.2022 10:45
    Yüce Allah rahmet eylesin mekanı cennet olsun peygamber efendimize komşu eylesin inşallah. Ülkemizin ve alemi İslam'ın başı sağolsun
  • mert 25.06.2022 09:04
    kesinlikle yurtdışnda yaşamam gerektiğinibirkez daha anladım.
Daha fazla yorum görüntüle