Hürriyet yazarı Sedat Ergin Halk TV'de FETÖ'nün 79 kez ağırlaştırılmış müebbet almış "Akıncı Üssü'nü" yöneten "sivil imamlarından” Kemal Batmaz'ın ABD ile ilişkilerini tek tek ortaya döktü.

Sedat Ergin FETÖ'nün darbe girişimi sürecinde ABD ile ne kadar iç içe olduğunu şu sözlerle anlattı;

Tükiye'ye verilen bir bilgi daha var. 1 Ocak 2016 tarihinde Kemal Batmaz ABD'ye gidiyor. Newark Havaalanı New Jersey eyaletinin hemen bitişiği. Oraya girdiğinde pasaport polisinden, kontrolden geçerken polis çok fazla soru soruyor. Şüpheleniyorlar çok fazla giriş çıkış olmasından. Sorguya alıyorlar. Kime geldin diye soruluyor. Yayınlandı da bu, belgede "Official use" "Resmi kullanım içindir" yazar. 

"İmam Muhammed Fetullah Gülen"le görüşmeye geldim. Fetullah Gülen'in bulunduğu Pensilvanya'daki evinde kalacağım. Beni almaya gelen kişi de ona götürecek." diyor.

Burada önemli olan ne? Newark Havaalanı'na 1 Ocak 1 Ocak 2016 tarihine bir nokta koyalım 15 Temmuz 2016 Akıncı üssü 143. Filo'ya bir nokta koyalım ve bir cetvelle düz bir çizgi çekelim. İşte ABD'nin darbe girişimindeki rolünün ne olduğunu görmek istiyorsak o çizgi işte bizi ABD'ye götürüyor.

79 KEZ AĞIRLAŞTIRILMIŞ MÜEBBET VE 3 BİN 901 YIL 6 AY HAPİS CEZASINA ÇARPTIRILDI

FETÖ'nün darbe girişimini Akıncı Üssü'nden yöneten "sivil imamlardan” Kemal Batmaz, “yönetici sıfatıyla” bütün eylemlerden sorumlu tutularak 79 kez ağırlaştırılmış müebbet ve 3 bin 901 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırıldı.

Batmaz'ın darbe girişimiyle ilgili hazırlıklar kapsamında birçok kez ABD'ye giderek elebaşı Gülen ile görüştüğü tespit edildi.

1 Ocak 2016'da ABD'ye girişi sırasında Newark Havaalanı gümrük görevlilerince şüphe üzerine mülakata alınan Batmaz, Yavuz Ulusoy isimli arkadaşıyla Pensilvanya'da "İmam Muhammed Fetullah Gülen"in yanında kalacağını belirtti.

Batmaz, darbe girişiminden hemen önce Adil Öksüz ile ABD'ye gitti. 11 Temmuz'da İstanbul'dan New York'a aynı uçakla seyahat eden Batmaz ve Öksüz, örgütün elebaşı Gülen'den son talimatları alıp 13 Temmuz'da yine aynı uçakla Türkiye'ye döndü.

Batmaz, darbe girişimi sırasında Akıncı Üssü'nde vurulacak hedeflerin belirlenmesi ve bu yerlerin bombalanması yönünde diğer sivil imamlarla birlikte FETÖ'cü askerlere emirler verdi.

Batmaz'ın faaliyetleri, Akıncı Üssü'ndeki güvenlik kameralarına da yansıdı. Üs komutanı eski tuğgeneral Hakan Evrim'in baş selamı vermesi, Batmaz'ın yapılanmadaki konumunu gözler önüne serdi.

Darbe girişiminin başarısızlıkla sonuçlanmasından sonra Akıncı Üssü'nden diğer sivil imam Harun Biniş ile kaçarken yakalanan Batmaz, savcılık ifadesinde "arsa bakmaya" gittiğini iddia etti.

Ankara 4. Ağır Ceza Mahkemesinde ilk savunmasını 2 Ağustos 2017'de yapan Batmaz, Akıncı Üssü'ndeki görüntülere rağmen diğer sivil sanık Harun Biniş ile tarla bakmak için sözleştiklerini belirterek, "Ben Ankara'yı bilmiyorum. O, yer gösterecek, ben de piyasa araştırması yapıp yardımcı olacaktım." dedi.

Mahkeme Başkanı Selfet Giray, "Sizce 15 Temmuz emlak bakmak için uygun bir gün mü?" sorusuna karşılık Batmaz, Harun Biniş'e söz verdiği için gitmek durumunda kaldığını söyledi. Batmaz, "Evet, hayatın olağan akışına uygun değil ama söz vermiş olmam nedeniyle gittim." ifadesini kullandı.

Mahkemede, Akıncı Üssü ile Atatürk Havalimanı'ndaki görüntüleri izletilen Batmaz, 143. Filo'daki kişinin kendisi olmadığını, Atatürk Havalimanı'ndaki görüntülerin ise kendisine ait olduğunu söyledi. Bunun üzerine görüntülerle Batmaz'ın değişik açılardan çekilen fotoğraflarının karşılaştırılması sonucu hazırlanan bilirkişi raporu ekrana yansıtılarak, Akıncı Hava Üssü'ndeki görüntülerin kendisine ait olduğu yönünde "kesin tanımlama" raporu verildiği belirtildi.

Darbe girişimi sırasında Akıncı Üssü'nde vurulacak hedeflerin belirlenmesi ve bu yerlerin bombalanması yönünde diğer sivil imamlarla birlikte FETÖ'cü askerlere emirler veren Batmaz, 3 Kasım'da yaptığı son savunmasında mahkeme heyetine yönelik, "Ben yolun başındayım, yolun başında olanların son sözü olmaz." dedi.

Ankara 4. Ağır Ceza Mahkemesince karara bağlanan Akıncı Üssü darbe girişimi davasında yargılanan Kemal Batmaz, 79 kez ağırlaştırılmış müebbet ve 3 bin 901 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırıldı.

Yorumlar 34 Yorum Var
  • Cahile 17.07.2022 08:08
    İdam cezası gelmeden bunlarin sonu gelmez, abd li papazı da idam etmeliydik. En güzel cevap bu olurdu.
  • Neslihan Bilgiç 17.07.2022 07:56
    idam çıkmalı. bıktık bu hainlerden. pkk dan daha zalim fetö.
  • Tövbekar 17.07.2022 06:14
    Sayın gazeteci İsmail saymaz biraz cesaretiniz varsa bu konuları kılıçtaroğluna sorsanıza. Buna Tiyatro diyordu, bu darbeyi yapanları serbest bırakacağını taahhüt ediyordu ya
  • Hamidiye Süvarisi 17.07.2022 05:21
    Darbe günü suçu sabit olan tüm hainler imha edilmeliydi.
  • Adnan 17.07.2022 02:03
    Elbette gün gelecek bunları planlayanlara hesabı çok ağır ödetilecek.Devlet A dan Z ye kadar hepsini biliyor.benim anlamadığım 2010 yılında kpss sınavında veya askeri okul sınavlarında şimdiye kadar 120 soruyu bilen çıkmadığı halde o sene 120 soruyu tam bilen 430 ve 119 soruyu tam bilen 400 küsür kişi ve devam ediyor yani 2010 senesinde sınavı kazanmış ve atamaları yapılmış dimi isimlerde belli.dün gece cihat yaycı paşa açıkladı.neden hala bu kişiler hakkında işlem yapılmamış hala bu kansızları koruyan siyasi partilerde hainlermi var???? yeter artık yaaa KHK ile idam çıksın gecici olarak sırf bu hainler için asın bu itleri milletin içindeki ateş sönsün
Daha fazla yorum görüntüle