Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın talimatıyla Tarım Kredi Kooperatifleri tarafından 40 üründe yapılan indirimler etiketlere yansımaya başladı. Vatandaşın yoğun ilgi gösterdiği kampanya sonrası Tarım Kredi Kooperatifi’nin depolarında ürün kalmazken, diğer zincir marketler de ürün fiyatlarında indirime gitti.

Ülke TV, vatandaşın cebini doğrudan ilgilendiren indirim kampanyasının sadece Tarım Kredi Marketleri ile sınırlı kalmayarak diğer marketlere de yansıması için haberler yaparken, bazı medya organları, Ülke TV İstihbarat Şefi ve Programcısı Mustafa Yıldız'ın programdaki hesap makinesiyle yaptığı karşılaştırmayı algı operasyonuna çevirerek, indirim kampanyasını itibarsızlaştırmaya çalıştı.

"ANLAYANA SİVRİSİNEK SAZ, ANLAMAYANA DAVUL ZURNA AZ"

Konu ile ilgili açıklama yapan Yıldız, şu ifadeleri kullandı:

Beni anlamayanlara anlatmak istiyorum. Yine anlamayacaklarını biliyorum ama biz en cahiliniz bile anlar belki diye yeniden anlatalım.Dün stüdyomuzda fiyatları karşılaştırdık. Tarım Kredi Kooperatifi'nin yaptığı indirimlerin piyasaya yansıyıp yansımadığını anlatmaya çalıştık. Birileri videonun başını, sonunu kırparak bizi hesap makinesiyle haber yapmışlar. Olsun yapabilirler onda sorun yok.

Sadece şunu istiyoruz; doğruları anlatın. Biz nasıl elimizden geldiğinde doğruları anlatmaya çalışıyorsak siz de başını sonunu kırparak işi çarpıtmayın.

Yaptığımız şu; Tarım Kredi Kooperatifi'nin yaptığı indirim diğer zincir marketlere de yansıdı mı? Yansıdı. Bu ortaya çıktı. Bu yeter mi? Yetmez. Bunu da anlattık. Tabi anlayana sivrisinek saz, anlamayana davul zurna az.