Baykar Teknoloji Lideri Selçuk Bayraktar, Habertürk TV'de Kübra Par sorularını yanıtladı. Bayraktar, "Siyasi iktidar değişirse engellenirim endişesi taşıyor musunuz" sorusunu yanıtladı.

Bayraktar'ın açıklamaları şu şekilde;

Bu projelerle alakalı mevcut siyasi iktidarın da bir gevşemesi olacak olursa ciddi akamete uğrama riski, dünyadaki liderliğini kaybetme riski olmakla birlikte en ufak değişiklik, farklı ajandalarla yapılmış eylemlerin her biri bu projeleri yok etmeye yeter. Arka tarafta AKINCI var, içinde onbinlerce parçadan oluşan birçok bilgisayar, onbinlerce elektronik bileşen var. 20 senelik birikimimizi ortaya koyduk. Uçak milyonlarca satır yazılımla oluşan zincir. Bu bir mücadele. Mücadeleyi kıymetli kılan da bu gibi engellerdir. Diğer türlü olmuş olsa medeniyetimizin mevcut yarışlarda bu kadar geri olmazdı. Türkiye uzay çağında olurdu. Asıl mevzu teknolojiyi en ileri düzeyde üretemeyecek olursak bağımsız olmamız mümkün değil. Hemen komşularımıza bakalım. En yakın komşumuzda neden devlet nişanı veriliyor? Yapılan iş kritik ki bu kadar sahip çıkılıyor? Yıllarca biz terörle mücadele ettik. Bu SİHA'ları dışarıdan almış olsaydık, bu başarıla elde edilecek miydi?

Pandemide bütün dünya aşı arayışına koyuldu. Bu alanda aşıyı bulanlar Türkler oldu. 20 senedir kanser üzerinde çalışan bir teknoloji ile aşıyı buldular. Bir anda konu dünya için önemli hale geldi. Peki daha önce bu aşı teknolojisi Covid-19'da kullanılmamış olsaydı yaptıkları iş önemsiz miydi? 20 senelik gayretleri zaten çok önemliydi. İlla dışarıdan birilerinin söylemesi mi gerekiyor. Bu başka bir şey olsa, ipek halı olsa, tekstil olsa bunu diyebiliyoruz ama maalesef bilim, teknolojide böyle bir özgüven eksikliği olduğundan, taşlar yerinde olmadığından, bir anlamda kültürel yaşamı hakim olan anlayış doğru yerde olmadığından siz bir şey yaptığınızda onu ufacık takozlarla engellemek kolay olduğundan. Bizim çok daha fazlasını yapmamız gerekiyor. TEKNOFEST'i 2071'e kadar yapıp bu taasubu kökünden kazımamız gerekiyor. Belli kesimler hala iftira ve yalan içinde. Kendi cebimizden çıkan bütün mali yükünü tümüyle üzerimize aldığımız yaptığımız eğitimlerde bunu gördük. Para vererek yaptığınız amiyane tabirle, ben parayı kıymetli görmem, gönüllerin yapabildiği içi parayla yapamazsınız. Bu organizasyonun binlerce gönüllüsü var. Samimi yaklaşım olmadığı sürece, kirli siyasi ajandalarla yaklaşıldığında en güzel iş bile maalesef bir anda yok olup gidebiliyor.

Üstümüzden seçim kazanılmaya kalkışıldı. O kadar meselede bile ne kadar büyük çarpıtılabileceğini, kirli siyasi ajandalarla nereye çekileceğini net bir şekilde gördük. Mücadelemizde sonuna kadar kararlıyız. Bugüne kadar ettiğimiz gibi. SİHA'ların yapılmasında da çok yaşadık. Türkiye'de savunma sanayinde dışa bağımlılık yüzde 80 düzeyindeydi. Elbette birilerinin ayağına basıldı da bu noktaya geldik. Biz SİHA bile alamıyorduk, elbette birilerinin işine gelmeyecekti bu.

Benim daha çok şahıslarla değil yaklaşımla, o düşünceleri besleyen paradigmayla derdim var. İstanbul Büyükşehir Belediyesi ile TEKNOFEST de düzenledik. Ama maalesef siyasi hesaplarla yaklaşanlar çamur atmaya devam ettiklerinde orada artık hangi saikle sessiz kalındı bilmiyorum. Ama biz bu işi beraber yürütürken o iftiraların hepsine sessiz kalındı. Spesfik olarak bakacak olursak konuyu kişileştirmeyi sevmem. Daha çok prensiplerden üzerinden konuşmayı ve ona göre mücadele etmeyi doğru bulurum. Bizim bağımsız olabilmemimiz, varolmaya devam edebilmemiz için muhakkak bu paradigma dönüşümünü, toplumsal dip dalga diyoruz, bunu tamamlamak zorundayız. ABD'de ufacık çocuklara uzayla ilgili kompozisyon yarışması açıp, isim dahi verdirebiliyorlar. Biz de bu dönüşümü tamalamak zorundayız. Savunma sanayi bugün büyük oranda Allah'a şükür tüm dünyanın kabul edeceği bir noktaya geldi.

Yorumlar 187 Yorum Var
  • Yusuf 02.09.2022 13:07
    Biz davamizdan sapmayiz.. Reis bizim ilelebet baskomutanimizdir..2023 yine zafer bizim olacak Allahin izni ile.
  • Mehmet 02.09.2022 11:33
    Düşman bizim içimizde dışardan tehdit yok CHP proje yok etme partisi
  • Gezgin 01.09.2022 15:56
    Bu hukumet gene 2023de devletin basinda kimse bos hayallere kapilmasi n pkkyla kol kola gezenlere verecek oyumuz yok
  • Adil Düzen* 01.09.2022 10:14
    Maşallah ülkemize hayırlı evlatları yetiştirenlere merhum Erbakan hocamız nur icinde yatsın.
  • Adem 01.09.2022 05:57
    MAŞALLAH sana ve ekibine..Rabbim güç kuvvet versin...Amin
Daha fazla yorum görüntüle