31 Ağustos 2022 Çarşamba ülke ve dünya gündeminde dikkat çeken gelişmeleri Haber7.com okuyucuları için derledik.
 

Spiker: Gamze TÜRK

Kurgu: Yasin AKÇA

Kameraman: Mutlu ŞAHİN

 

Müdürlere fazla mesai şoku
Milyonlarca özel sektörde çalışanını ilgilendiren emsal bir karara imza atan Yargıtay, müdür ya da üst seviyede yönetici olan çalışanlara fazla mesai ücreti ödenmeyeceğine hükmetti.


Türkiye, Yunanistan'ın 'S-300 tacizi' için harekete geçti!
Yunanistan'ın, Ege ve Doğu Akdeniz’de görev uçuşu gerçekleştiren Türk jetlerine S-300 Hava Savunma Sistemi ile yaptığı tacizin radar kayıtlarını, NATO ve İttifak üyesi ülkelerin savunma bakanlıklarına göndermeye hazırlandığı öğrenildi.


Bakan Soylu'dan Fatih Özer'in Türkiye'ye iadesine ilişkin açıklama
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Thodex'in kurucusu Faruk Fatih Özer'in yakalanmasına ilişkin, "İki arkadaşımız Arnavutluk'talar. Oradaki mahkemenin hangi tarihte olacağına bağlı iadeyi bekliyoruz" açıklamasında bulundu.


Ege’de art arda depremler
Ege Bölgesi'nde 5.1 ve 4.7 büyüklüğünde iki deprem oldu. Deprem İzmir, Aydın ve Didim ilçesinde hissedildi.


İç hat uçak biletlerinde yeni tavan fiyat belli oldu
İç hat uçak bilet ücretlerinde daha önce tek yön için 999 lira olan tavan fiyat, bin 150 liraya yükseltildi. Hava yolu şirketleri, yeni belirlenen tavan fiyatı üzerinden biletleri bugün itibarıyla satışa sundu.


AK Parti'den TİP Milletvekili Ahmet Şık'a manevi tazminat davası
AK Parti'nin avukatları, "partinin kişilik ve saygınlığına saldırıda bulunduğu" gerekçesiyle Türkiye İşçi Partisi (TİP) Milletvekili Ahmet Şık'a 100 bin liralık manevi tazminat davası açtı.


Andreas Cornelius resmen Kopenhag'da
Süper Lig'in son şampiyonu Trabzonspor, golcü oyuncusu Andreas Cornelius'un Danimarka ekibi Kopenhag'a 6 milyon avro karşılığında transfer olduğunu açıkladı.

 

Yorumlar 3 Yorum Var
  • misafir 01.09.2022 03:44
    özel sektörde zaten fazla mesai yoktur yöneticiye.. ne zaman vardı ki? Haa kartviziti yönetici olanları, müdür olanları soruyorsan geç. onlar aldıkları maaşa bakar, gerçek patron ise firmaya ne kazandırdığına bakar. ama sorun şu ki gerçek patron kalmadı ülkede ,
  • Keskin 31.08.2022 23:16
    sirketlerde Ortalik yönetici kayniyor. bi birimde 3 calisan 4 tane yonetici var. Halada ilan veriyorlar şef araniyooor. hep daha fazla daha fazla toplan daha fazla.....At lar kosturulup bi yerde harcaniyor.
  • Gorevlı 31.08.2022 20:31
    Ortalık mudurden gecılmez artık