4 Eylül 2022 Pazar ülke ve dünya gündeminde dikkat çeken gelişmeleri Haber7.com okuyucuları için derledik.

Zelenski: Rusya enerji saldırısına hazırlanıyor
Ukrayna Devlet Başkanı Zelenski, Gazprom’un tedariki durdurma kararını değerlendirdiği konuşmasında, “Bu kış Rusya, tüm Avrupa'ya karşı bir enerji saldırısına hazırlanıyor" dedi.

Ömer Tuğrul İnançer hayatını kaybetti
Türk düşünce hayatının en önemli isimlerinden yazar, hukukçu ve muttasavvıf Ömer Tuğrul İnançer, 76 yaşında hayatını kaybetti. Ömer Tuğrul İnançer'in cenazesi yarın Fatih Camii'nden kaldırılacak.

En fazla yağış alan kentte su tasarrufu çağrısı
Türkiye’nin yıllık en çok yağış alan ili olan ve her yıl yaşanan sel, heyelan, taşkınlarla gündeme gelen Rize’de su sıkıntısı başladı. Belediye halkı su tasarrufuna çağırdı.

PKK'nın sözde yöneticisi etkisiz hale getirildi
MİT, Irak’ın kuzeyindeki Sincar’daki nokta operasyonuyla, terör örgütü PKK'nın sözde yöneticilerinden Bedirhan Abi’yi etkisiz hale getirdi.

‘Kız Kulesi’ açıklaması
Sosyal medyada tarihi Kız Kulesi'nin yıkıldığına yönelik paylaşımlar üzerine Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürlüğü'nden açıklama geldi. Açıklamada, "Restorasyon çalışmalarının sürdüğü, 2023 yılında tarihi değerine uygun şekilde bir anıt eser ve müze olarak hizmet vereceği" vurgulandı.

Trump’tan Biden'a: Devlet düşmanı
Eski ABD Başkanı Donald Trump, evine düzenlenen FBI baskının ardından ilk kez miting düzenledi. Trump, ABD Başkanı Biden'ı "devlet düşmanı" olarak nitelendirdi.

Spor gündemi ile haber turumuzu noktalıyoruz
Fenerbahçe, Kayserispor’u 2 golle devirdi
Spor Toto Süper Lig'in 5. haftasında Fenerbahçe sahasında Kayserispor'u 2-0 mağlup etti.
 

Spiker: Müge ÇAKMAK

Kurgu: Mustafa ŞEKER

Kameraman: Mutlu ŞAHİN

Yorumlar 22 Yorum Var
  • Ya hayy 05.09.2022 07:02
    Düsmani dusmana kırdıran Allah im..Bizi bu dünyaya lider ülke ,..Adaleti en güzel sağlayan var biz yeterki doğru olalım..Zalim olanı yok eden var..
  • Köylü 05.09.2022 01:51
    Avrupa yanlış politikaları nedeniyle zor günler yaşar. Turkiyedekiler kına mi yakar zannediyorsun. İhracatın %40 ı nı sadece Almanya ya yapıyoruz. Sekteye uğradığı zaman zararı kime? Ayrıca Turkiye ye asıl dovizi gurbetciler bırakır, onlarda gel(e) mezse, o zaman döviz nerelere uçar? Hamasetle bir yere varamayiz, hayatta herşey beyaz yada siyah değildir.
  • Kyk 05.09.2022 00:57
    Parayı veren düdügü çalar
  • karabahtim 05.09.2022 00:02
    Avrupaya beter olsun, 1500 euro ödesinler diyen aptal zihniyete sesleniyorum. Almanyada 5 milyon, tüm avrupada 10 milyon Türk vatandaşi yaşiyor ve bu durumdan onlarda muzdarip. Hem 3-5 politikacinin günahini tüm halka yükleyemezsiniz. Gariban halkin suçu ne? Çok düşüncesiz ve insanliktan uzak bir açiklama olmuş
  • MISAFIR 04.09.2022 23:59
    KATIL RUSYA ÖNCE KIRIMI ISGAL ETTI. O ZAMAN BUNA SES CIKARMAYAN AVRUPA SIMDI TEPK GOSTERIYOR AMA BIR FAYDASI YOK, YILLARDIR DOGU UKRAYNAYI KARISTIRAN SILAHLANDIRAN VE AYRILIKCILARA SILAH TEMIN EDEN RUSLARIN KENDISI, ISGALIN ZEMININI KENDILERI HAZIRLADI. UKRAYNA NATOYA GIRMEYI BASTAN DÜSÜNMESEYDI BILE, RUSLAR YINE UKRAYNAYA SALDIRACAKTI. LÜTFEN RUSLARI HAKLIYMIS GIBI GÖSTERMEYELIM. CECENISTANA DAGISTANA GÜRCÜSTANA DA YAKIN GECMISTE RUSLAR SALDIRDILAR. bUNLARI UNUTMAYALIM.
Daha fazla yorum görüntüle