Enflasyonla ilgili  bilimsel verilerden uzak tartışmalı oranlar açıklayan Enag'a bir tepki de muhalif ekonomist Mustafa Sönmez'den geldi.

TÜİK'in Ağustos ayı enflasyon rakamlarını açıklamasından önce enflasyonu yüzde 181 açıklayan Enflasyon Araştırma Grubu'ndan (ENAG)  muhalif ekonomistler bile rahatsız oldu. Halk TV'de Ayşenur Arslan'ın konuğu olan muhalif ekonomist Mustafa Sönmez, “ENAG’ın enflasyon açıklaması uçuk kaçık, 101 puan fark olmaz. Hiçbir bilimsel temeli de yok" dedi.

AK PARTİ'DEN TEPKİ GELMİŞTİ

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı, Tanıtım ve Medya Başkanı İzmir Milletvekili Hamza Dağ, ENAG'ın saha araştırmalarına dayanmayan verilerle enflasyon açıklamasına tepki gösterdi.

Dağ, ENAG'ın başında CHP'nin yayın organı Halk TV'de boy gösteren ve Cumhuriyet gazetesinde yazan Prof. Dr. Veysel Ulusoy'un olduğunu belirterek 7 çalışanla objektif olmayan verilerle yayın yaptığını belirtti ve "Tıpkı fonlanan masa başı anket firmaları gibi merdiven altı bilim yapan bu ciddiyetsiz oluşum hiçbir şeffaflık barındırmamakta, muhalefetin duymak istediği rakamları vermeyi bilim saymaktadır" ifadelerini kullandı.

Yorumlar 57 Yorum Var
  • baki 07.09.2022 10:30
    ayşe nursuz a göre
  • Misafir 07.09.2022 10:07
    Bunları takip edip bunların ağzından konuşanlar bunlardan daha beter gelecekleri olsun inşaAllah
  • Toprak Deliorman 07.09.2022 09:26
    bu teyzemiz emekli olmayacak mı daha
  • Ali can 07.09.2022 09:20
    Nursuz ayşe yine görevini yapmış
  • isimsiz 07.09.2022 09:01
    Yalancıların mumu olan zavallının ışığı sönmüş dibine bile ışık vermemiş kahve içmekle yalanlarınızı sahtekarlığınızı ört bas edemezsiniz böyle elinizde patlar allah verede sadece kendinize zararı olur inşallah AMİN.
Daha fazla yorum görüntüle