Orta ve doğu Avrupa'nın en büyük askeri fuarı MSPO Uluslararası Savunma Sanayi Fuarı açılışında MSB Mehteran Birliği'nin konseri ilgiyle izlendi.

Türkiye’nin “lider ülke” olarak yer aldığı MSPO Uluslararası Savunma Sanayi Fuarı, Polonya'nın Kielce kentinde düzenlenen törenle açıldı.

Türkiye’nin, Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar tarafından temsil edildiği açılış törenine ev sahibi Polonya'nın Savunma Bakanı Mariusz Blaszczak'ın yanı sıra Romanya Savunma Bakanı Vasile Dincu, Macaristan Savunma Bakanı Kristof Szalay Bobrovniczky'nin yanı sıra çok sayıda ülkeden bakan yardımcıları ve yetkililer de katıldı.

Açılış konuşmalarının ardından fuar alanında MSB Mehteran Birliği tarafından mini konser verildi. Milli Savunma Bakanı Akar'ın beraberinde Polonya Savunma Bakanı Blaszczak ve diğer davetlilerle izlediği konser, büyük beğeni aldı.

Konserin sonunda MSB Mehteran Birliği'ni tebrik eden Bakan Akar ve Blaszczak daha sonra Türk firmalarının yer aldığı stantları gezerek yetkililerden bilgi aldı.

Öte yandan bazı ABD askerlerinin sergi alanındaki tankın üzerinden konseri izlemesi dikkat çekti.

Yorumlar 3 Yorum Var
  • ceddin deden 06.09.2022 21:13
    ceddin deden marşını da insan aramıyor değil.burada çalınmamış.ya da videoda yok.
  • ali ünlüer 06.09.2022 19:47
    Gelede gururlanma
  • Basar 06.09.2022 19:24
    Mehter takımı nın girdiği her ülkeye Türkiye girmiş demektir. Polonya ayrıca tarihte dost olduğumuz ülkedir. İkinci dünya savaşında savaş uçaklarını veren ve mühendislerine yardımcı olan ülkedir.