9 Eylül 2022 Cuma ülke ve dünya gündeminde dikkat çeken gelişmeleri Haber7.com okuyucuları için derledik.

 

Spiker: Müge ÇAKMAK

Kurgu: Yasin AKÇA

Kameraman: Mutlu ŞAHİN


Alacak davasında sosyal medya delil sayıldı
Bir avukatın, müvekkili için 'vekalet ücretini ödemediği' iddiasıyla başlattığı icra takibinde Yargıtay, e-Posta ve sosyal medya üzerinden yapılan yazışmaların 'delil niteliğinde' olduğunu aktardı.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Hırvatistan ziyareti dönüşünde aralarında Kanal7 Ankara Temsilcisi Mehmet Acet ve Ülke TV İstihbarat Şefi Mustafa Yıldız’ın da olduğu gazetecilerin sorularını yanıtladı.


 ‘Yunanistan’ın anladığı dilden konuşuruz’
Cumhurbaşkanı Erdoğan, daha önce Yunanistan’a verdiği “ansızın gelebiliriz” mesajıyla ilgili konuştu, “Anlayacakları dilden konuşuruz ” dedi. 


Putin’e yapacağı teklifi açıkladı
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'e; Rus tahılının da kurulan güzergâh üzerinden dağıtılmasını teklif edeceğini söyledi.


‘Kararı yargı verir’
Cumhurbaşkanı Erdoğan, CHP lideri Kılıçdaroğlu’nun KHK’lılarla ilgili açıklamasına “Ben bırakacağımız diyemezsin, kararı yargı verir” sözleriyle tepki gösterdi.

Özel yurt zamlarına üst sınır getirildi
Özel öğrenci yurt ücretlerine zam sınırlaması getirildi. Resmi Gazete’de yayımlanan karara göre, en yüksek zam oranı ÜFE ve TÜFE ortalamasının 5 puan üstünü geçemeyecek.


DEAŞ’ın üst düzey ismi yakalandı
Terör örgütü DEAŞ'ın en önemli üst düzey yöneticilerinden biri olan “Abu Zeyd/Üstad Zeyd” kod adlı terörist Bashar Hattab Ghazal Al Sumaidai Türkiye'de yakalandı.

Avrupa’da gecenin sonuçları
Avrupa'da oynanan maçlarda temsilcilerimizden Fenerbahçe, Dinamo Kiev'i 2-1, Başakşehir ise Hearst'ı 4-0 mağlup etti. Sivasspor, Slavia Prag'la 1-1 berabere kalırken, Trabzonspor, Ferencvaros'a 3-2 mağlup oldu.
 

Yorumlar 3 Yorum Var
  • zafergülten 09.09.2022 19:52
    bende Türk Telokom adına arayan bir numaradan Turkcel sözleşmen bitmiş diye kandırılıp Telokom a geçtim,ama sözleşme bitti diye YALAN söylendiği için Turkcel e ceza ödedim. arayan numarayı savcılığa,Cimer edevlet e,tüketici derneğine verdiğim halde daha sonuç alamadım.bi devlet büyüğüne hakeret olsaydı numara sahibi ve adresini 1 günde bulurlardı.
  • Karadeniz 09.09.2022 16:47
    Aynı durum benim başıma geldi ofisteki adamına parayı ödedim. Daha sonra sen bizim vekaletimizi odedinmi diye ofisinde sorunca adamını çağırdım parayi aldın mı almadın mı diye sordum aldım ödedi dedi. Aylar sonra Avukata size verdiğim vekaleti iptal ediyorum davamı da takip etmediniz karşı tarafa çalıştınız dedim Bende vekalet ücretimi ödemedi derim dedi ve hala almadım diyor adamıda ayrıldı bu arada ulasamıyorum Bunu önüne geçmek için Adalet Bakanlığının tüm Avukatlık ofislerine kamera yerlestirilmesini zorunlu yapmasını ve sürekli çalışır durumda tutulmasını zorunlu yapmalı Ve Muvekkillerinden aldıkları ücretlere karşılık mutlaka makbuz kesmesini zorunlu yapsın
  • Asım 09.09.2022 16:19
    Bari iyi. Herif, Cumaya gidiyor, mahkemede Kuran'a el basıp inkar ediyor.