Mustafa Yıldız’ın sunumu, Prof. Dr. Mustafa Karataş’ın yorumlarıyla Ülke TV’de ekrana gelen Prof. Dr. Mustafa Karataş’la Güncel Konular programı güncel konulara İslami bakış açısı ile yaklaşıyor.

Son günlerde gündemden düşmeyen en çok merak edilen konular arasında yer alan 'Bankaların verdiği promosyon caiz mi?' sorusunu Mustafa Karataş Hoca cevapladı.

Yorumlar 56 Yorum Var
  • Hakim 15.09.2022 00:46
    Promosyon faiz değildir. Promosyon bankaların maaş hesabı olanlara ikramıdır. Kabul etmek istemeyen ya da ihtiyacı olmayan alıp bana gönderebilir çünkü benim çok ihtiyacım var. Faizin ne olduğunu bilmeyenler atıp üfürmüş. Faiz bir değerli şeyi (emtia) ederinden daha fazla bir eder (kıymet) karşılığı karşılıklı anlaşma yoluyla kullandırma karşılığında elde edilen kazançtır.
  • İsmail Özcan 14.09.2022 17:07
    Bugün promosyonu faiz olarak görenler promosyonun 6 sene önce ilk uygulandığında nerede idiler. O zaman faiz olup olmadığı konusunda hiçbir ses çıkmamış, Diyanet falan da hiçbir beyanda bulunmamıştı! Şimdi mi akılları başlarına geldi? Aslında tartışmanın tamamı boşuna. Çünkü maaşların tamamı faizli işlemler sonucu oluşan havuzdan ödeniyor.
  • ….. 13.09.2022 18:32
    AHMED, kaç senedir bangır bangır haram deniyor. Senin işine gelmemiş.
  • Hasan 13.09.2022 12:06
    Ben bu mesele ile ilgili fıkıh alimlerinin şöyle bir açılımı değerlendirmelerini öneriyorum. Promosyonun maaş ile enflasyon arasındaki fark kadar kısmı helal olması gerekir. Promosyon maaşın bir türevi olduğuna göre enflasyondan kaynaklanan erime bu şekilde telafi edilebilmelidir.
  • ceylanoğlu 13.09.2022 12:04
    sayın hocam faize helal demiyorum fakat şöyle bir durum var ben 50 gr altın borç aldım 20 bin tl ye bozmuştum. aradan bir yıl geçmedi borcumu geri öderken 50 bin tl ye 50.gr altın alıp borcumu ödedim. oysa ozaman faiz oranı 0.80 di yani bankadan kredi alsaydım 20 bin tlye 4 yılda 25 bin tl ödeyecektim. şimdi soruyorum hangisi beni daha çok sömürdü siz söyleyin. ama haram haramdır buna itirazım yok ama sistem bizi buna itiyor haksızmıyım söyleyin
Daha fazla yorum görüntüle