Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Birleşmiş Milletler (BM) Genel Kurulu'nda, Finlandiya Cumhurbaşkanı Sauli Niinistö ile görüşmesinin ardından yanlarına gelen Güney Kore Cumhurbaşkanı Yoon Suk-yeol ile bir süre sohbet etti.

BM 77. Genel Kurulu'na katılmak üzere New York'ta bulunan Erdoğan, temaslarını sürdürüyor.

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığından yapılan açıklamaya göre, Erdoğan, BM Genel Merkezi'ndeki sohbet sırasında Niinistö
ile Güney Kore Cumhurbaşkanı Yoon Suk-yeol'u tanıştırdı.

Yoon Suk-yeol, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın NATO'daki rolünü ve liderliğini takdir ettiklerini söyledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Yoon Suk-yeol'un kendisini ülkesine davet etmesi üzerine, en yakın zamanda Güney Kore'ye bir ziyaret planladığını belirterek, "Görüşmemiz lazım. Yapacağımız çok işler var." dedi.

Güney Kore Cumhurbaşkanı Yoon Suk-yeol ayrıca eşi Kim Kun-hee'nin Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan'ın ev sahipliğinde New York'ta düzenlenen Türk mutfağı programına katılacağını da aktardı.

Yorumlar 53 Yorum Var
  • MİUS Kızıl Elma 21.09.2022 20:31
    Reisin yanında Finlandiya başkanı kuzuya dönmüş XD
  • Kamil 21.09.2022 16:04
    Güney Koreli akıllı telefon üreticisi Samsung ile birlikte Borofen ve Grafen esnek ekran teknolojisi üzerinde işbirliği geliştirilebilir .
  • Realite 21.09.2022 15:17
    Orta Asya ülkeleri ,Kore Japonya Ve Finlandiya bu ülkeler Türkiye için vazgeçilmez ülkelerdir. Bunun yanında tabiki Ortadoğu ülkeleri .Buradaki ülkelerin tamamıyla doğru adımlar sıkı ve samimiyetle istikrarlı şekilde devam edilmelidiri taviz vermeden.
  • samsunlu 21.09.2022 13:44
    Neyi yıkıyoruz? Uigur din kardeşlerimize zulum ederken neden yıkmıyoruz
  • Türük 21.09.2022 13:34
    Güney kore değerli bir ülke sağlam bir ittifaka dahil edilmeli
Daha fazla yorum görüntüle