Bursa'da fabrika işçisi 12 yıldır hafta sonu izinlerinde kapak toplayarak onlarca engelliye umut oldu.

Kendini hayır işlerine adayan Süleyman Eken, 12 yıl önce engellilere yardımcı olabilmek için kapak toplamaya başladı. Topladığı kapakları geri dönüşüm firmalarına satan hayır sever vatandaş bu zamana kadar 110 bin lira değerinde 54 adet tekerlekli sandalye ve 60 bin lira değeri olan 9 hasta yatağı alıp ihtiyacı olanlara hediye etti. Tek amacı insanları mutlu etmek olan vatandaş yılda tek tek toplayarak 2 ton kapak biriktiriyor.

Hayır işleriyle uğraşmaktan büyük keyif aldığını ifade eden Süleyman Eken, "12 yıl önce kapak toplamaya başladım. Kendimi bu işe adadım, hafta sonu izinlerimi 12 yıldır bu işlere ayırıyorum. Uzun zamandır hiç tatil yapmıyorum. Topladığım kapakları geri dönüşüme satarak bu zamana kadar 54 tekerlekli sandalye aldım. Bunların fiyatı 110 bin lira tuttu. 9 tanede motorlu hasta yatağı aldım. Bunun fiyatı ise 60 lira tuttu. Bunları hep kapakları satarak aldım ve ihtiyaç sahiplerine ulaştırdım" dedi.

Yorumlar 8 Yorum Var
  • istanbullu 03.10.2022 13:58
    muhtemelen fazla yer kaplamadığı için kapak toplamayı tercih etmiş olabilir. şişelerini de biz geri dönüşüm kutularına atarak katkı verelim.
  • selahaddin 03.10.2022 13:47
    Devlet plastik üretim yapan firmalara ürettiği plastiği toplamasını istiyor firmalar da bunu taahüt ediyor ama firma ürettiği bu plastiği toplayacağına kapak topla engelliye umut ol gibi sloganlar ile ürettiği plastiğe karşılık toplanan kapakları işte üretilen miktara karşılık toplanan kapakları devlete taahüdünü yerine getiriyor biz de tonlarca kapak ile bir iki engelli sandalye alacak diye ha bire mevi kapak topluyoruz niyetimiz temiz amaç iyilik ama bu oyuna getirenler maalesef anlayana selam
  • İsmail. 03.10.2022 12:15
    Sadece kapağı değil şişesini de toplayıp geri dönüşüme satsa daha çok geliri olur. Şişesi kapağından daha değerlidir.
  • Hikmet 03.10.2022 12:05
    Allah razı olsun maşallah
  • yine söylüyorum 03.10.2022 11:55
    kapak toplamaktaki amaç pilastiği geri dönüştürmek, peki neden daha çok pilastik değeri olan şişe atılıp,minnacık kapak toplanıyor,sizcede mantıksız değilmi
Daha fazla yorum görüntüle