'Noel Baba' olarak bilinen Aziz Nikolaos'un Demre'deki kilisesinde 1850'de Rusların onarımında yarım bıraktığı sanılan kubbedeki üst açıklığın, Hz. İsa'nın kabrinin olduğu ve göğe yükseldiğine inanılan Kutsal Kabir Kilisesi'ndeki mimariyle aynı olduğuna ilişkin haber, dünya basınında büyük ses getirdi.

Kilisedeki keşifler yeni bilgileri ortaya çıkardı

 Bu açıklığın bilinçli bırakıldığını aktaran Kurul Başkanı Akdeniz Üniversitesi'nden Prof. Dr. Osman Eravşar, Aziz Nikolaos'un mezarının tam yeriyle ilgili şu ana kadarki en önemli keşif ve bulgulardan birine ulaştıklarını kaydetti. Prof. Dr. Eravşar, kazılarda Aziz Nikolaos'un ayak bastığı zemin döşemelerle mezarın olduğu belirlenen yerin üstünde Hz. İsa'nın freskinin ortaya çıkarıldığını da söyledi. Aziz Nikolaos'un ayak bastığı zemin, mezar yerine ilişkin bulguların bugüne kadarki önemli keşif ve bulgular arasında olduğunu söyledi

Yorumlar 1 Yorum Var
  • Mehdi 24.10.2022 14:00
    Diye diye diye Müslüman Anadolu topraklarını Hırıstiyan memleketine çevireceksiniz. kasıtlı yapıyorsanız hainsiniz. bilmeden yapıyorsanız cahilsiniz bu faaliyetlerden derhal vazgeçin.