Konya'da, Aydınlar Ocağı'nın düzenlediği konferansı izlemek için gittiği salonda, ön koltuğa oturan Şerife Bozdağ Eker (55), genel sekreter H.P. adlı erkek tarafından 'protokol koltuklarını işgal ettiği' gerekçesiyle darbedildi. Eker'in şikayetçi olduğu H.P. hakkında 1 ay süreyle uzaklaştırma kararı verildi. Eker, "Orada protokol yoktur. Hiddetle geldi, ayağımı ezdi, suratıma yumruk attı. Psikolojim bozuldu" dedi.

Olay, 6 Eylül'de Konya İl Halk Kütüphanesi'ndeki konferans salonunda meydana geldi. Konya Aydınlar Ocağı'nın düzenlediği konferansı izlemek için geldiği salonda, ön koltuklara oturan 2 çocuk annesi eczacı Şerife Bozdağ Eker'i, iddiaya göre, Aydınlar Ocağı'nın genel sekreteri H.P., 'protokol koltuklarını işgal ettiği' gerekçesiyle darbetti.

OLAY ANI KAMERADA

Olay anı güvenlik kameraları tarafından kaydedildi. Görüntülerde H.P.'nin, Eker'i tekme ve yumrukla darbettiği görülüyor. Eker'in şikayetçi olduğu H.P. hakkında 1 ay süreyle uzaklaştırma kararı verildi. Ayrıca şüpheli H.P.'nin olaydan sonra Aydınlar Ocağı'ndaki görevinden de istifa ettiği öğrenildi.

'BAŞIMIZA GELMEZ SANIYORDUK'

Yaşadığı olayı anlatan Şerife Bozdağ Eker, "Uzun süredir Aydınlar Ocağı'nın programlarını takip ediyorum. Orada protokol yoktur. İsteyen istediği yere oturur. Ben geldim, salondaki ön koltuklara oturdum. Bana 'Kalk oradan. Orada çekim yapacağım' dedi. Ben de kalkıp 4-5 koltuk ileriye oturdum. Sonra 'Oradan da kalk. İstenmiyorsun kadın' diyerek bana bağırıp hakaret etmeye başladı. Kamera sehpasını kaldırıp 'Bunu kafanda kırdırma' dedi. Sonra oturduğum yere gelip önce hiddetle sol ayağımı ezdi. Diz kapağıyla bacağıma vurdu. 'Bana dokunamazsınız' deyince, sonra da yumruk attı ve şoka girdim. Psikolojim bozuldu, uyku uyuyamadım. Sokağa çıktığımda arkamdan biri geldiğinde kenara çekiliyorum. Televizyonda kadına şiddeti izlediğimizde başımıza gelmez sanıyorduk ama kütüphane salonunda başıma gelmesi çok üzdü" diye konuştu.

'HAFİF BİR TEMAS OLMUŞ OLABİLİR'

Şüpheli H.P. ise polise verdiği ifadede, "Şerife Hanım, düzenlenen sosyal etkinliklere gelerek, en ön sıraya oturup konuşmacıları rahatsız ediyordu. Olay günü de en ön koltuğa oturmuş. Benim 3 yıldır yayın yapmak için kamera kurduğum yerde oturuyordu. Kendisine kibar bir şekilde başka bir yere oturmasını söyledim. O da bana 'Sen kim oluyorsun da beni buradan kovuyorsun? Lanet' dedi. Ben de kendisine, 'Terbiyeli ol, hatta defol git. Ben bu programın sorumlusuyum' dedim. Şerife, bu kez protokolün oturacağı yere oturdu. Ben de 'Oradan kalk. Oraya daha önemli konuklar gelip oturacak' dedim. Ben bu sırada kameranın sehpasını kuruyordum. Ayağıyla sehpayı ittirdi, ayağa kalktı, yüz yüze geldik. Şerife bana eliyle 'Sen bana vuramazsın' şeklinde konuştu. O esnada ellerimiz birbirine değdi, hafif bir temas olmuş olabilir. Ben kesinlikle yumruk atmadım, vurmadım" dediği öğrenildi.

Şikayet üzerine başlatılan soruşturma sürüyor.

Yorumlar 122 Yorum Var
  • Misafir 28.10.2022 20:11
    Adamın aydınlar ocağı ile alakası yok kütüphanenin genel sekreteri aydınlar ocağı orayı kiralayıp kullanıyor Müslüman ve milliyetçi bir kuruluş aydınlar ocağı bu adamla bir alakasıda yok
  • emekli 28.10.2022 18:12
    bu nebiçim insan bunun gibiler insanı insanlıktan çıkarır yapılmaması gereken i yaptırırve hayatını karartır rabbim bizleri bunun gibilerden uzak etsin bizleri iyi insanlarla karşılaştırsın amin.
  • Tual 27.10.2022 14:10
    Erkek şiddeti ya bunlar başkalarının eşlerine analarına bacılarına nasıl vuruyorlar bunlar böyle ne hakla hangi hakla bu kendini bilmez erkekler iyice zıvanadan çıktılar kadına gelince ön sırada sehpalar var arka sıraya otursan ne olacak sanki Değdimi dayak yendiğine bu adamlar değişmez kraldan çok kralcılar var kapı köpeği yalakalar bunlar heryerde var
  • Hasan doğru 27.10.2022 10:18
    Aydınlar ocağı Türk Tabibler Odası ile aynı siyasi, fikri düşünceye sahip kişilerden oluşuyor. Bayanın balartüsü zaten o zatın kinlenmesine ve tahammül edememesine sebeb olmuş. Aydınlıkları, kendileri gibi düşünen, yaşayan kişilere. Başkalarına karanlık.
  • Ökkes 27.10.2022 10:05
    Hadi Milliyetci,annesini seven, dinimizi seven imanli gencleri davet ediyorum. Bu Adamin Konyada fisini cekin. Yoksa sizlere annelerinizin sütü helal olmaz. Anneler el üstünde tutulmak, ayaklari öpülecek insanlardir. Sizde is yoksa ben K.Marastan yolla cikip o isi halletmeye gelecegim.
Daha fazla yorum görüntüle