11 Kasım 2022 Cuma ülke ve dünya gündeminde dikkat çeken gelişmeleri Haber7.com okuyucuları için derledik.

Spiker: Müge ÇAKMAK

Kurgu: Yasin AKÇA

Kameraman: Mutlu ŞAHİN

 

Putin'in ‘kıyamet silahı’ başarısız oldu

Geçtiğimiz aylarda kaybolduğu ifade edilen sonra da Poseidon nükleer bombasını test etmek için bilinmeyen bir yere gittiği açıklanan "Putin'in kıyamet silahı" Belgorod'un, testte başarısız olduğu ifade edildi.

Erdoğan'dan Türk Yatırım Fonu açıklaması

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türk Devletleri Teşkilatı (TDT) Devlet Başkanları 9'uncu Zirvesi'nde konuştu. Erdoğan, Türk Yatırım Fonu'nun mümkün olan en kısa sürede hayata geçmesinin faydalı olacağını söyledi.

Moody's, Türkiye büyüme tahminini yükseltti

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Moody’s, Türkiye ekonomisinin bu yıla ilişkin büyüme tahminini yüzde 4,5’tan yüzde 5,3’e yükseltildiğini bildirdi.

Yunanistan’da protestolar arttı

Yunanistan'ın başkenti Atina'da hayat pahalılığı ve gıda maliyetlerini protesto eden eylemcilerin parlamento önündeki protestoları yoğunlaştı. Göstericiler oldukça yükselen enerji ve gıda fiyatlarına öfkeli.

Kripto para devi FTX'in CEO'sundan çarpıcı itiraf

Likidite krizi yaşayan ve hakkında soruşturma başlatılan kripto para borsası FTX'in ABD sitesinde işlemlerin birkaç gün içinde durdurulabileceği açıklandı. FTX'in CEO'su Sam Bankman-Fried da Twitter hesabından yaptığı paylaşımla özür dileyerek, "Batırdım. Daha iyisini yapmalıydım" dedi.

 

A Milli Takım aday kadrosu açıklandı

A Milli Futbol Takımımızın İskoçya ve Çekya ile oynayacağı hazırlık maçlarının aday kadrosu açıklandı. Arda Güler, Emirhan İlkhan, Samet Akaydın, Tayyip Talha Sanuç aday kadroya ilk kez davet edildi.

Türk futbolunda bir ilk: Top toplayıcı çocuğa ceza verildi

Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu (PFDK), Galatasaray - Beşiktaş derbisinde top toplayıcı olarak görev yapan Mert Efe Batmaz’a sportmenliğe aykırı hareketi nedeniyle 8 gün hak mahrumiyeti cezası verdi.

Yorumlar 3 Yorum Var
  • Kasım MOLLA 12.11.2022 02:00
    Bir an önce ,TDT ı ülkeleri arasında stratejik askeri ortak savunma anlaşması imzalanmali ve Turan Kuvvetleri Komutanlığı teşkil edilmelidir.Kisaca Turan Orduları.Dosta güven,Düşmana korku.Haydi Bismillah.
  • Ali okul mevzunu 11.11.2022 22:51
    Merhaba bir an önce türk devletler birliği ortak para birimi olursa ABD AB azı kapanır
  • Misafir 11.11.2022 20:04
    Görüntü var ses yok