YouTube'daki 'Kral Köpek Ailesi' isimli kanalıyla bilinen köpek eğitmeni Çağrı Aracı, Nevşin Mengü'nün canlı yayın konuğu oldu. Son dönemde artan başıboş köpek saldırılarıyla ilgili konuşan Aracı, ilginç bir çözüm önerisinde bulundu.

"KÖPEKLERDEN İZİN ALMA YÖNTEMLERİ VAR"

İnsanların köpeğin yanından geçerken bir 'izin alma yöntemi' olması gerektiğini söyleyen Aracı, şu ifadeleri kullandı:

“Köpekle göz göze geldiğinizde takip edebileceğiniz birkaç hareket sırası var. Bunu şöyle değerlendirebiliriz. Karşıdan karşıya geçerken yaptığımız basit bir hareket var değil mi? Sağımıza solumuza bakıyoruz sonra karşıya geçiyoruz. Nasıl bu basit bir trafik iletişim kuralıyken, köpekleri de araba gibi düşünelim. Karşılaştığımız bir köpeğin bize saldırma ihtimalini yüzde 90 engelleyebiliriz.”

AÇIKLAMASI TEPKİ ÇEKTİ

Aracı’nın bu açıklaması sosyal medyada eleştirilere neden oldu.

Yorumlar 184 Yorum Var
  • Cavidan 10.12.2022 13:50
    İyice saçmalamış köpek insana uyumlanamaz o halde Biz hayvanlara uyumlanalım diyor han da hacıda bir köpek insan köpeğin iznine muhtaç bırakılsın diyecek kadar boş işlere kafa çalıştıınnca insan görünümlü ama insanlığını hayvana hizmetciliğe adayanlar böyle zırvalıyor demekki
  • battalgazi66 19.11.2022 09:19
    Hayvanseversen orda burda otmeyeceksin gidip bir hayvani sahipleneceksin avrupada sokaklarda tek bir basibos kopek yok hele hele isiran kopekler sahipleri bile olsa hemen uyutuluyor..birakin bu aptalca hareketleri
  • yavuz 18.11.2022 14:40
    Çağrı aynı mengü gibi bir şeyi anlatamadın. Elinizde sopa gibi bir şey varsa köpeğin beline sıkıca vurun. size bir şey olacağına köpeğe olsun. Önce İnsan Hayatı.
  • YOLCU 18.11.2022 14:19
    Lamı cimi yok ,VALİLİK VE BELEDİYE SORUMLUDUR BAŞIBOŞ KÖPEKLER toplanmalı ayrıca köpek besleyenler evinden dışarı çıkartma yasağı ve cezası OLMALI. Herkes kafasına göre HAYVAN besleyemez.
  • Sekili 18.11.2022 13:46
    Gayet mantıklı ve bilimsel anlatmış. Bunu zaten ben bilmeyerek uyguluyormuşum.
Daha fazla yorum görüntüle