12 Kasım 2022 Pazartesi ülke ve dünya gündeminde dikkat çeken gelişmeleri Haber7.com okuyucuları için derledik.

Spiker: Müge ÇAKMAK

Kurgu: Yasin AKÇA

Kameraman: Mutlu ŞAHİN

 

Üniversiteye girecek kadınlar için ek kontenjan hazırlığı

YÖK Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar, 35 yaş üstü kadınların ayrı bir kulvarda yüksek öğretime katılabileceği şekilde bir kontenjan çalışması yaptıklarını söyledi.

Gaziantep’ten acı haber
PKK/YPG’li teröristler, Gaziantep'in Karkamış ilçesine roket saldırısı düzenledi. Sivillerin hedef alındığı roketler okul, ev ve otomobile isabet etti. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, saldırıda 3 kişinin şehit olduğunu, 5 kişinin yaralandığını açıkladı. Şehitlerden biri çocuk, biri öğretmen.

Erdoğan’dan Akşener’e yeni çağrı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Katar ziyareti dönüşü aralarında Kanal7 Ankara Temsilcisi ve Haber7 yazarı Mehmet Acet'in de aralarında bulunduğu gazetecilerin sorularını cevapladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, İyi Parti Genel Başkanı Akşener'in çağrısına verdiği cevabı eleştirerek, "Cumhur İttifakı’nın attığı bu adımı nasıl bir kumar oyunuyla özdeş hale getirmek istersin? Bu olacak iş mi? Onun için Sayın Akşener’in kendisini ve yanındakileri gözden geçirmesinde fayda var." dedi.

Mısır’la yeni dönem
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Mısır cumhurbaşkanı Sisi'yle verdiği fotoğraf karesini şöyle yorumladı: “Olaya şöyle bakıyorum; Türkiye-Mısır arası bir liderler buluşması değildir. Türk milleti ile Mısır halkının geçmişteki birlikteliği bizim için çok önemlidir. Yeniden niye olmasın, yeniden niye başlamasın? Bunların sinyalini verdik. İnşallah fevkalade bir hal olmadıktan sonra bu adımı hayırlısıyla atarız.” 

Bakan Nebati yeni tasarruf aracını duyurdu
Darphane Altın Sertifikaları, Borsa İstanbul Pay Piyasası Emtia Pazarı’nda bugün işlem görmeye başlayacak. Maliye Bakanı Nureddin Nebati, "Darphane Sertifikası’na yatırım yapan tasarruf sahipleri altınlarını fiziki olarak da teslim alabilecek" dedi.

Tiyatrocuları taşıyan servis aracı tırla çarpıştı
Amasya’da tiyatro oyuncularını taşıyan minibüsün tıra çarptığı feci kazada minibüste bulunan 3 kişi öldü, 8 kişi yaralandı. Yaralıların arasında oyuncu Ceyhun Fersoy ve arkadaşlarının olduğu öğrenildi.

Dünya Kupası başladı
2022 FIFA Dünya Kupası'nın açılış maçında ev sahibi Katar, Ekvador'a 2-0 mağlup oldu. Ekvador'a galibiyeti getiren golleri 16. ve 31. dakikalarda Fenerbahçeli Enner Valencia kaydetti.

 

Yorumlar 10 Yorum Var
  • İşte bu! 21.11.2022 21:35
    Erkek olmak artık zor zanaat.
  • Özcan 21.11.2022 21:01
    Bu kadar üniversite mezunu ne yapacak, istihdam yok, iş yok, yetmiyormuş gibi iyice dolduracaklar böyle, çok yanlış karar bence
  • Ya Sabır 21.11.2022 19:49
    Bu iş artık çığrından çıktı. ÖSYM, YÖK gibi kurumlar işi sulandırıyor. Mesele üniversite mezunu olmak mı? Diplomalar neredeyse herhangi bir kurumdan alınan sertifikalara dönüştü. İş için okumayın deniliyor ya ne için okunacak hobi olarak mı? İhtiyaç ne kadarsa o kadar öğrenci alınmalı. Ayrıca 35 yaş üstü erkeklerin suçu ne? Okuyanların başı göğe mi erdi de yenileri lazım. Yok AÖF dü yok pozitif ayrımcılıktı kendinize gelin ya bu nedir... Sonrasında gel sen başka yerde işe başla. Kardeşim ne lazımsa onu yetiştir o zaman. Sonra ne mi oluyor atıyorum sosyoloji bitiren adama gel sen kaynakçı ol deniyor. Kızmakta haklı değil mi bu gençler.
  • Tual 21.11.2022 19:23
    İp in başındaki kadın hdp ve seçmenine terörist demiş eee sap keser dönmüş belediye seçimlerinde meydanlarda mitinglerinde Erdoğan’a iftira ve çamur atarak toplanan insanlara teröristler nasılsınız demişti Cumhur ittifakına tavsiyem geçmişte sizlere atılan iftiraları unutmayın kimsenizde K kaldırmayın
  • Ali 21.11.2022 19:11
    Üniversiteler öğrenci bulmakta zorlanıyor kendilerince buna çözüm bulmuşlar Sonuç az çocuk Para Sosyal hayat Değerler erimesi Ve aile .....
Daha fazla yorum görüntüle