Bugün Türkiye için tarihi bir gün yaşandı. Baykar'ın öz sermayesiyle milli ve özgün olarak geliştirdiği Türkiye'nin ilk insansız savaş uçağı Bayraktar Kızılelma, Tekirdağ Çorlu'da bulunan Akıncı Uçuş Eğitim ve Test Merkezi'nde ilk uçuşunu başarıyla gerçekleştirdi.

"TIPKI ECDADIMIZIN DEMİR DAĞLARIN KAPILARINI AÇTIĞI GİBİ"

Baykar Yönetim Kurulu Başkanı ve Teknoloji Lideri Selçuk Bayraktar Twitter hesabından bir paylaşım daha yaparak harp sahasında dengeleri alt üst edecek Kızılelma ile ilgili şu ifadeleri kullandı:

"Bayraktar #KIZILELMA'nın ilk uçuş günü...

Bu uçuşla ülkemiz, havacılıkta yeni bir dünyanın kapılarını açmış oldu. Tıpkı ecdadımızın demir dağların kapılarını açtığı gibi..."

TARİHİ ANLARIN ARDINDAN SELÇUK BAYRAKTAR: RABBİMİZE ŞÜKÜRLER OLSUN

Uçuşun ardından açıklama yapan Bayraktar mutluluğu şu sözlerle kaydetti:

"14 Aralık 2022. İnsansız savaş uçağımız Bayraktar Kızılelma bugün başarıyla ilk uçuşunu tamamladı. Havacılık muharebesinin geleceği olan insansız savaş uçaklarına ülkemiz adım atmış oldu. Bu dünyanın kapılarını aralamış oldu. Rabbimize şükürler olsun. Vatanımıza,  milletimize hayırlı, uğurlu olsun."

KIZILELMA, YENİ DÜNYA DÜZENİNDE TÜRKİYE LEHİNE KATKI SAĞLAYACAK

Bayraktar Kızılelma, özellikle kısa pistli gemilere iniş kalkış kabiliyetiyle muharebe sahasında devrim gerçekleştirecek bir platform olacak. Türkiye'nin inşa ettiği ve halihazırda seyir testlerini gerçekleştirdiği TCG Anadolu gemisi gibi kısa pistli gemilere iniş ve kalkış kabiliyetine sahip olacak şekilde geliştirilen Bayraktar Kızılelma, bu yeteneği sayesinde denizaşırı görevlerde önemli rol üstlenecek. Bu kabiliyetiyle Mavi Vatan'ın korunmasında stratejik bir rol üstlenecek.

Bayraktar Kızılelma, tasarımından elde edeceği düşük radar izi sayesinde en zorlu görevleri başarıyla gerçekleştirecek. 6 ton kalkış ağırlığına sahip olması hedeflenen Türkiye'nin ilk insansız savaş uçağı milli olarak geliştirilen tüm mühimmatları kullanacak ve planlanan 1500 kilogram faydalı yük taşıma kapasitesiyle büyük bir güç çarpanı olacak. İnsansız savaş uçağı, milli AESA radar ile yüksek durumsal farkındalığa da sahip olacak.

İnsansız hava araçlarından farklı olarak agresif manevralarla insanlı savaş uçakları gibi hava-hava muharebesi gerçekleştirebilecek olan Bayraktar Kızılelma, yerli hava-hava mühimmatları ile hava hedeflerine karşı da etkinlik sağlayacak. Bu kabiliyetleriyle harp sahasında dengeleri değiştirecek. Türkiye'nin caydırıcılığında çarpan etkisi yapacak.

Yorumlar 411 Yorum Var
  • Bülent 18.12.2022 13:02
    Allah razı olsun, Rabbim muhafaza ve muzaffer eylesin
  • Hayriye 17.12.2022 11:38
    Allah yolunuzu açık etsin Rabbim sizleri korusun
  • Erdem 17.12.2022 09:28
    MAŞALLAH. Insanligin su an ki ilmi Allah'ın ilmî yanında çoook az. Oyleyse daha çoookkkk fazlasina talip olmak gerekir. Durmak daha daha da ileri..
  • Mahmut kaya 16.12.2022 20:58
    Sayi N BAYRAKTAR TÜRK MİLLETİ NE KADAR TEŞEKKÜR ETSE AZ ALLAH SIZLERE SAGLIKLI VE UZUN ÖMÜRLER NASIP EYLESIN BU GERÇEKLERI GÖRMEYENLERIN DE GÖZÜNÜ KÖR EYLESN
  • aksaray 16.12.2022 16:32
    eğer ülkemizde askeri darbeler olmasaydı bu gün türkiye dünyada süper güç olacaktı fakat darbeciler ve darbe şakşak çıları bu vatana her zaman ehanet ettiler.
Daha fazla yorum görüntüle