Geçtiğimiz hafta içerisinde sosyal medyada servis edilerek tartışma konusu olan camide nikâh kıyılmasına dair görüntülerin Türkiye'ye ait olmadığı öğrenildi.

CAMİDE NİKAH ALMANYA'DA KIYILDI

Söz konusu görüntüler Almanya'da Hilden Emir Sultan Camii’nde çekildiği öğrenildi. Video kaydının Almanya'dan çekildiği sosyal medya paylaşımlarında açık olmasına rağmen Türkiye'de haberi yapan muhalif gazeteler ve sosyal medya trolleri nikah videosunu Türkiye'de çekilmiş gibi çarpıtarak sunmuştu. 

Peki camide nikah yapmanın hükmü nedir? Prof. Dr. Mustafa Karataş bu soruya canlı yayında yanıt verdi.

CAMİDE NİKAH KIYILABİLİR

Nikah kıyan çift ile ilgili, "Bara pavyona gitmemişler camiye gelmişler." ifadelerini kullanan Profesör Karataş, Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed (S.A.S.) döneminde de camide nikah kıyıldığını vurgulayarak yapılan sosyal medyada yapılan algı operasyonlarına ve linç kültürüne tepki gösterdi.

Yapılanın helal olduğunu herhangi bir saygısızlığın olmadığının altını çizen Karataş'ın açıklamaları kafa karışıklığını giderdi.

Yorumlar 63 Yorum Var
  • Mehmet 20.12.2022 12:42
    Kiliside nikah kiyilmiyormu? Neden Camide Nikah kiyilmasin. Bozuk CHPKK ZİHNİYETİ.ALLAH cc MÜSLÜMANLARI BUNLARDAN KORUSUN......İSLAM DÜŞMANLARI
  • Şimal 20.12.2022 12:13
    Biz camide nikah kıyılmaz demiyoruz .Eğlence yapılmaz diyoruz hoca
  • Turanic 20.12.2022 12:08
    Bilip bilmeden konusmayin, Yurdisinda bu insanlar belki 100 lerce km oteden Nikahin kiyilmasi icin geliyor, bir cogunun Sahiti bile Camide bulunan herhangi bir sahis bile olabiliyor. Sonucta bu Cocuklar kendi oz Dini ve Gelenegine uygun ne ise onu yapmaya calismislar. Ha Pasta vs Alt katlarda restaurtant, toplanti salonlari olan Camiler var ve oralari tercih etmek lazim. 30 yilda 20 civarinda Nikaha sahit oldum. Sadece Kafire Benzememeye dikkat edilmesi lazim!
  • Hasan 20.12.2022 11:59
    Buradaki Anlatım İfadeler Doğru Değil Peygamber Efendimiz Sallallahu Aleyhi ve Sellem Döneminde Örtünme Böylemiydi ve Kadın Erkek Asla Bu Şekilde Karışık Değildi ve Evlenecek Gelin Hanım Adına Erkek Vekili Evet Derdi Şeriatın Tamam Olmadığı Ayeti Kerimelerin İndiği Dönemdeki Olan Durumlar Bu Güne Örnek Teşkil Etmez Bu Günkü Yorumlar Gelecekte Müslümanların Kiliselerdekileride Geçecek Duruma Temel Oluşturur ki Daha Şimdiden Neredeyse Geçecek Hale Geldi
  • Arif 20.12.2022 11:59
    Parasta haram mı ki camide pasta yenmez? Ortalığı kirletmedikleri sürece yemek yiyebilirsun. Mustafa Karataş anlatıyor iyi dinleyin Görüntü Almanya'da çekilmiş oradaki camilerin Türkiye'deki gibi alanı müsait değil diyor
Daha fazla yorum görüntüle