21 Aralık 2022 Salı ülke ve dünya gündeminde dikkat çeken gelişmeleri Haber7.com okuyucuları için derledik.

NATO'dan Türk İHA'larına övgü

NATO Genel Sekreter Yardımcısı David Van Weel, Türkiye'nin insansız hava araçlarının Ukrayna-Rusya savaşında büyük rol oynadığına değinerek, "Modern savaşlarda yapılabilecek yeniliğin gerçekten iyi bir örneği" dedi.

Asgari ücret ve enflasyon mesajı

Bir ay sonra düzenlenen AK Parti grup toplantısında konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, asgari ücreti yarın açıklayacaklarını söyleyerek, "Enflasyonu hızla düşürmenin önünde engel kalmadı. Önümüzdeki aylarda tepetaklak aşağıya ineceğine şahit olacağız" dedi.

Akşener'den İmamoğlu açıklaması

Saraçhane'de İBB Başkanı İmamoğlu'yla mitinge katılan ve eleştirilen Meral Akşener, "İstanbullunun iradesine, vurulmaya çalışılan darbeye karşı, tıpkı 2019'daki gibi, Ekrem kardeşimizle, omuz omuza durmaya gittim. Dün neredeysek bugün de oradayız. Yarın da orada olacağım" dedi.

Gülşen'in davası ertelendi

Şarkıcı Gülşen'in İmam Hatiplilere yönelik sözleri nedeniyle 3 yıla kadar hapis istemiyle yargılandığı davanın ikinci duruşması bitti, dava 1 Mart'a ertelendi.

Türkiye'den Taliban'ın aldığı karara tepki

Taliban yönetiminin aldığı , "ikinci bir duyuruya kadar üniversitelerde kız öğrencilerin eğitimine ara verildi" kararına tepki gösteren Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, "İslam'ın ruhuna aykırı bir karar. Bu yasağın dinde yeri yok"dedi.

Asgari ücrette sona doğru

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, asgari ücretle ilgili olarak  4. toplantı ne zaman olur sorusuna, "Henüz belli değil. Maalesef dünkü toplantıda sonuçlanmadı, görüşmeler devam ediyor" yanıtı verdi.

Ronaldo, Riyad yolcusu

İspanya'nın saygın gazetelerinden Marka, Portekizli yıldız Cristiano Ronaldo'nun Suudi Arabistan takımı Al Nassr'a imza atacağını ve senelik 175 milyon pound kazanacağını iddia etti.

 

 

Spiker: Müge ÇAKMAK

Kurgu: Seda YEŞİLKAYA

Kameraman: Mutlu ŞAHİN

Yorumlar 8 Yorum Var
  • Ayşe 21.12.2022 23:56
    Nato övüyor derdi başjadır kenfiletinde herşey var dertleri ortalık karıştırmak siz bixzm sınırlardan şu Amerikalıları ve askeri tüm malzemelerinş kaldırın pkk ya desteği ve bizim ülkenin içişletine dışişlerine karışmayı bırakın
  • Piri Reis 21.12.2022 22:58
    Bence Rusya ile mütabakat kuralım ve bütün tehditleri savuralım Akdeniz'den ve Orta Doğu'dan,böylelikle Yunanistan'ı da yeni yurdumuz ilan edelim...zira Rusya ABD ve AB'den de daha iyi bir müttefiktir !!
  • Hüseyin 21.12.2022 19:47
    Mister jonny,o sihalar Ruslarin eline gecebilir ! cok sayida olmasida mümkün
  • Tarafsız insan 21.12.2022 19:24
    Nato için kullandırmıyacaksın yoksa bize karşı kullanırlar
  • HIDIR BUDUR 21.12.2022 19:00
    Türkiye NATO giderleri içindeki harcamaları tıkır tıkır ödesin, Rus-Ukrayna geriliminde bile Ukrayna'ya SİHA'lar dahil bisürü yardımlar yapsın !! Sonraaa NATO içindeki ülkelerrr Türkiye'ye düşman PKK=PYD terörünü desteklesinn, Yunanistan'daki S-300'lerle Ege'deki Türk uçaklarına kilitlenmesini görmemezlikten gelip ,Türkiye'ye S-400 alma baskıları yapsınn .. Sessiz atın çiftesinin sert olacağı günleri beklesin NATO..
Daha fazla yorum görüntüle