YouTube'da yayın yapan Adem Metan'a konuşan CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, "20 yıllık iktidarın en güçsüz, bizim de en iddialı olduğumuz dönem. Bizim için final maçı. 100. yılda TBMM'de muhalefet partisi milletvekili olarak olacaksam hiç olmayayım daha iyi" ifadelerini kullandı.

CHP'li Özel, 2023 seçimlerinde yine kaybederlerse milletvekilliği ve siyaseti bırakmayı düşündüğünü açıkladı.

Adem Metan: "Sizin objektif olarak bakış açınızda 2023'te nasıl bir sonuç bekliyorsunuz. Rasyonel olan bir şey var. Türkiye'de Tayyip Erdoğan gerçekten sevilen bir lider. En azından bugün yüzde 50 dediğimiz blokta belki katılırsınız belki katılmazsınız ama."

"SON SEÇİMDE OYLARIN YÜZDE 51'İNİ ALDI SONUÇTA"

Özgür Özel: "50 değilse 40, 40 değilse 35. Bir önemli kitle var. Seçimde göreceğiz. Son seçimde geçerli oyların yüzde 51'ini aldı sonuçta."

Adem Metan: "Tayyip Erdoğan'ı insanlar niye bu kadar seviyor?"

"EĞER BU SEÇİMİ KAYBEDERSEK ÇOK GERİLERİZ"

Özgür Özel: "2023'ün bizim açımızdan bambaşka bir önemi var. Cumhuriyetin 2. yüzyılı. Rakibimiz de 'Hedef 2023' diye bir hedef koymuş. Bizim açımızdan kurduğumuz cumhuriyetin elbette hep beraber kurduğumuz ama kurucu partisi olduğumuz cumhuriyetin 100. yılında hem çok sembolik hem de 20 yıllık bir iktidarda iktidarın en güçsüz bizim de en iddialı olduğumuz Bu bizim için gerçekten final maçı. nokta. Yani şöyle görüyorum. Biz bu seçimi kaybedersek eğer, hem Türkiye çok şey kaybeder ama biz siyaseten de bu seçimi kaybettikten sonra artık çok çok gerileriz ve çok zor durumda kalırız.

"CHP'Yİ YÖNETENLER SORGULANIR"

Yani Cumhuriyet Halk Partisi'ni bugün yönetenler çok ciddi şekilde sorgulanırlar. Bizim açımızdan böyle bir önemi var. Tarihi sorumluluk var. Yani açıkçası ben 100. yılda 20 yıllık böyle bir iktidar bu kadar yıpranmış bu kadar derin sorunlar ve bizim açımızdan bu kadar anlamlı bir dönemde ve böyle bir ittifak imkânı da varken...

"CUMHURİYETİN 100. YILINDA MUHALEFET MİLLETVEKİLİ OLACAĞIMA MECLİS'TE HİÇ OLMAMAYI TERCİH EDERİM"

Bu fırsatı Türkiye açısından ıskarlarsa ve partimiz açısından kaçırırsak bu çok kötü olur. Bunu çok yakın bir yere koymuyorum ama bu benim uykularımı kaçıracak bir durum. Cumhuriyetin 100. yılında bir muhalefet milletvekili olacağıma hiç Meclis'te olmamayı tercih ederim. Muhalefette bir milletvekili olacağıma cumhuriyetin 100. yılında seçimi kaybetmiş hiç Meclis'te olmayayım, hiç siyasette olmayayım.

Bunu kendi açımdan nasıl formüle ederim bilmiyorum ama bu böyle kafamın bir yerinde duran bir şey. Onu söyleyeyim."

 

Yorumlar 459 Yorum Var
  • Ismail Yalçın 30.12.2022 17:03
    Yokluğunuzla Türk siyaseti biraz itibar kazanır.
  • Nuri 30.12.2022 10:17
    Biat ettiği adam 20 yıldır bunu söylüyor. Seçimi kaybedersem koltuğu bırakacağım diyor. Ama ne bıraktığı var nede utandığı, yüzünün kızardığı var. Bunlarda söz namus değil söz milletin nabzına göre şerbet vermektir.
  • AHMET 30.12.2022 07:53
    '''kurucusu olduğumuz ,kurucu parti olduğumuz, atatürk ün partisi'''' 1950 den beri nakarat gibi söyleyip milleti kandıran bu chp bu topraklarda siyonistlerin partisi olmuş hala milletin aklıyla alay ediyor.....1950 den beri darbelerin mutfağında malzeme olan her türlü teröriste arka cıkan ve hala fetö ve pkk yi müdefaa eden bu zihniyetin ne 100 yıl önce kurulaan cumhuriyetle ne bu bu toprakların ruhuyla bağdaşır yanı yok..... abd den danışman almanyadan siyaset devşirmeye çalışan bu zümreye oy veren kitle bu kadar çarpık siyaset izlemesine rağmen chp yi bırakmamakta ısrar ediyor gaflet delalet hatta ihanetin de ortağı oluyorlar inşallah uyanır gerçeği görürler.... vesselam
  • İbrahim eser 27.12.2022 16:21
    Allah ‘ım ne günlere kaldık tıpkı Bekri Mustafa ‘nın Ayasofya ‘ya imam olması gibi bu tipi tip ne diyor kaybederlerse Türkiye kaybedermiş canı gönülden dua ediyorum Rabbim sadece bunlar değil yedi ceddine iktidar yüzü gösterme
  • Sezayi 27.12.2022 06:46
    Bu yüce millet öyle bir tokat çekecek ki hayatınızda hiç unutamıyacağınız kadar olacak.Bu millet kendinden olmiyana bu fırsatı vermez ve Allah ta kabul etmez.Inşallah yalanlarınızla bir daha çöplüğe gömüleceksiniz.
Daha fazla yorum görüntüle