Altılı masada yaşanan cumhurbaşkanlığı adaylığı mücadelesi, yerini Bizansvari oyunlara yerini bırakması kamuyounca tepkiyle karşılanırken, adaylık figürlerinin en güçlü isimlerinden gösterilen Mansur Yavaş, son olaylardan sonra adeta potadan çıkmış durumda.

MAĞDUR TİYATROSU TUTMADI

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, 14 Aralık'ta açıklanan mahkeme kararına göre, YSK başkan ve üyelerine hakaret ettiği gerekçesiyle yargılandığı davada 2 yıl 7 ay 15 gün hapis cezasına çarptırıldı.

Bu karardan dikkat çeken ise İmamoğlu davanın sonucu öncesi tüm vatandaşları Saraçhane'deki İBB Binası'na davet etmesi oldu. Hakkında verilen cezayı fırsata çevirmek isteyen İBB Başkanı ile İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, kararı öğrenir öğrenmez gülerek kucaklaştı, ardından CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu Almanya'dayken Saraçhane'de gövde gösterisi yaptı.

Bu olaylar silsilesi sonrası Akşener tarafından İmamoğlu'nun adaylığı güçlü bir şekilde gündeme getirmesine karşı adım atan Kılıçdaroğlu, alelacele Türkiye'ye dönerek "16 milyon" vurgulu beyanlar vermiş ve İmamoğlu'nun adaylık hayallerinin önünü kapatmıştı.

Geçtiğimiz hafta partisinin grup toplantısına İmamoğlu'nu davet ederek Akşener'i oyun dışı bırakan Kılıçdaroğlu, İBB Başkanına söz dahi vermemiş, konuşmasının sonunda "Herkes Bay Kemal'i beklesin" sözlerini kaydetmişti.

"ADAYA VEDA EDEN İSİM MANSUR YAVAŞ OLDU

Kendisine yöneltilen "Aday olacak mısınız?" sorularına karşı altılı masayı işaret eden Ankara Büyükşehir Belediye (ABB) Başkanı Mansur Yavaş'ın ismi yaşanan bu kaosun ortasında kayboldu. 

Kanal 24'te muhalefet içerisindeki taht mücadelesini değerlendiren Siyasal İletişim Uzmanı Ferhat Murat, "Bu sürecin kaybedeni Mansur Yavaş oldu. Survivor tanımıyla adaya veda eden isim Mansur Yavaş oldu. Şimdi yeni hamlelerle belki süreci götürecek." ifadelerini kullandı.

Yorumlar 9 Yorum Var
  • AMCA 26.12.2022 10:56
    Hepiniz yanlış açıdan bakıyorsunuz olaya. Türkiye'deki oyların yaklaşık %50 ila 55 i cumhur ittifakı cenahında kalanın %25 i CHP %10 HDP %10 İP sonuç olarak geriye toplamda %2 ila 3 oy var ve bunlar yedi sekiz parti arasında pay olmuş. Akşener Cumhur ittifakından oy çalamayacağını biliyor. HDP den de gelmez. diğer buçuklukların hepsini toplasa ne olur. HEDEF CHP oylarından tırtıklayıp 1. değil 2. parti olabilmek. Bu seçimlerde 2. olabilirse 2028 de REİS siz ilk seçimde 1 i zorlarım diyor. Kavga tamamen kendi aralarında. Şu anda REİS sonrasına hazırlık var. Biz buna dikkat etmeliyiz. Geç kalmadan 2028 e çalışmalıyız. Benim adayım TEYFİK GÖKSU. Tabi o zamana kadar neler yaşanır bilemem.
  • ANKARAGÜÇLÜ 26.12.2022 09:44
    reis den öte yol yok bunlardan bi yol olmaz değil 6 60 masa biraraya gelse aranızdan adam cıkmaz
  • adsız 26.12.2022 09:08
    REİSSS bunlara daha çok film çevirttirir, tabi baş rolde REİSSS bunlar da figüran rolünde,,,, nede olsa adamlar sanat sever.
  • adem 19 26.12.2022 08:49
    İmamoğlunu alavere dalevere ile saf dışı bırakan Apla nihayet mansur da karar kılmış görünüyor.Amma nasıl oy isyecekler Ülkücü deseler yok,chp li dfeseler yok, pkk lı deseler oda uymuyacak bakalım nasıl zorlayacaklar.
  • hakan 26.12.2022 08:34
    Tam HDP nin istediği oldu. Sıra; 'her bölgeye gidince farklı konuşuyor. Güvenmiyoruz.' dedikleri Ekrem imamoğlunu diskalifiye etmekte.
Daha fazla yorum görüntüle