Cumhuriyet gazetesi yazarı Necati Özkan, muhalefetin son bir yılda verdiği kötü sınav nedeniyle, kazanabileceği seçimi kaybedecek noktaya geldiğini söyledi.

Seçime az bir süre kala 6'lı masanın oluşturduğu Millet İttifakı'nın adayı henüz belirlenmiş değil.

Halk TV ekranlarında da 6'lı masanın son bir yıldır yaptıkları eleştiri konusu oldu.

"Muhalefet kazanabileceği seçimi kaybedecek noktalara geldi"

"Sözüm Var" programında konuşan Cumhuriyet gazetesi yazarı Necati Özkan, Millet İttifakı'nın geldiği son noktayı değerlendirdi.

Özkan, "Maalesef muhalefet yaklaşık bir yıldır çok kötü bir sınav verdi. Çok rahatlıkla kazanacağı bir seçimi göz göre göre kaybedecek koşullara geldi. Haziran 2022'de, Cumhur İttifakı'nın toplam oyları %38.9'du. Bütün muhalefetin oy oranı ise %61.1'di. Arada yaklaşık 22 puanlık bir fark vardı.

"İktidar farklı cephelerde çeşitli adımlar attı"

O tarihten bu yana özellikle iktidar bileşenleri, oyunu değiştirebilmek için çok çeşitli cephelerde adımlar atmaya başladı. Bu aradaki 22 puanlık farka rağmen, bugün muhalefetin seçimi kazanabilmesi soru işareti haline geldi." ifadelerini kullandı.

 

Yorumlar 74 Yorum Var
  • HIDIR BUDUR 03.01.2023 17:29
    6lı ganyan takımının "emperyalizmin değirmenine su taşıyan birlikteliği" ortaya çıktı. Bunlardan bi cacık olmayacağını halk anladı..Daha " MAVİ VATAN, Kıbrıs, Azerbaycan Suriye ve Irak konuları başta DIŞ POLİTİKA konularında bile açıklama yapmadann " 6lı ganyan takımı kendini eritmeyi başardı..
  • SELAMET 03.01.2023 16:00
    ALLAH MİLLETİMİZİ GAFLETE DÜŞÜRÜPTE ALTILI MASAYI ÜLKEMİZİN BAŞINA BELA ETMESİN İNŞALLAH...YOKSA BÜTÜN KAZANIMLAR heba olacak....
  • Mustafa 03.01.2023 15:10
    Zaten 6+1 kaybedecek rahat olun arkanıza yaslanın ve bekleyin
  • akrep 03.01.2023 14:26
    prof olanınınız ; celal- merak edip kendi okunun tadına bakıyor, bırakın uzman ayaklarını,
  • aksaray 03.01.2023 14:20
    millet ittifakı açıkça pkk yı savunuyor.açıkça amarikanın uşaklığını yapıyor. her fısatta açık açık islam düşmanlığı yapıyor. ve birde millet ittifakında kareterli liderler yok
Daha fazla yorum görüntüle