15 Temmuz 2016'da gerçekleşen kanlı FETÖ'cü darbe girişiminden sonra Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli arasında başlayan Cumhur İttifakı, yoluna dolu dizgin devam ediyor.

ALTILI MASANIN OY ORANLARI YETERSİZ

İktidarın karşısında kümelenen çok bileşenli muhalefet partilerin oluşturduğu altılı masada ise seçim yaklaştıkça bir tedirginlik hali oluştu. Ortak aday açıklamada geç kalınması ve muhalefetin tutarsız söylemleri tabanını kararsız bir hale sokuyor. Adaylık kaosunun yanı sıra mevcut altı partinin oy potansiyelinin yetersiz olması nedeniyle terör örgütü uzantısı HDP'ye sürekli mavi boncuk gönderiliyor.

HDP'NİN KENDİ ADAYINI ÇIKARACAĞINI AÇIKLAMASI ULUSALCI MUHALİF SEÇMENİ ALDATMAYA YÖNELİK Mİ?

Altılı masada taht ve bakanlık kavgaları yaşanırken bugün altılı masaya karşı çıkış yapan HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, kendi adaylarıyla cumhurbaşkanlığı seçimine gideceklerini vurgulayarak, en yakın zamanda adaylarının kim olacağını açıklayacaklarını bildirdi.

Buldan, "HDP, kendi cumhurbaşkanı adayını çıkaracak, kim olacağını en yakın zamanda Türkiye halklarıyla paylaşacağız" sözlerini sarf etti.

Buldan'ın kendi adaylarıyla seçime gireceklerini açıklaması ana muhalefet partisinde panik oluşturdu. CHP Parti İçi Eğitim Sorumlusu Aytuğ Atıcı, tabanına HDP ile birlikteliği kabul ettirmek için yeni bir dayatmaya kalkıştı.

ATICI'NIN "HDP CHP'NİN İÇİNDEN ÇIKMIŞ BİR PARTİDİR" DAYATMASI

Atıcı'nın açıklaması şöyle:

"HDP yönetimiyle HDP seçmenini hep ayırdım ben. Bakın neden HDP seçmeni söyleyeyim. Çünkü HDP, CHP'nin içinden çıkmış bir partidir. HDP, geçmişte CHP'nin içinden çıkmış bir partidir. O HEP döneminde"

Atıcı, sunucunun, "Hocam bu manşet olur" sözlerine de "Öyle. Tarih böyle değil mi?" diye yanıt verdi.

Ulusalcı CHP seçmeninin, Atıcı'nın sözlerine ne diyeceği merak konusu oldu.

Yorumlar 144 Yorum Var
  • Damat ferdi 09.01.2023 23:28
    Yani chp yi kapatınca ikisi de kapanacak.
  • Mustafa 09.01.2023 16:38
    Hdp CHP, nin içinden çıkmış CHP den transfer ip çıkmış siyasete bak
  • mersinli 09.01.2023 14:13
    aytunç atıcı HDP nin CHP nin içinden çıktığını yani aynı çizgide olduğunu söylüyor ya İYİ parti MHP nin içinden çıktığı halde nasıl CHPKK ile aynı yolda yürüyor. anlıyan varsa yazsın
  • Onursal Karabacak 09.01.2023 08:08
    Sonunda delikanlı gibi itiraf eden çıktı şükür
  • birişi 08.01.2023 20:20
    bi yerlere işaret vermek istedi heralde
Daha fazla yorum görüntüle