CHP'ye yakınlığı ile bilinen gazeteci Can Ataklı hakkında kesinleşmiş 47 yılı aşan hapis cezası bulunan firari Cem Uzan'ın Türkiye'de cumhurbaşkanlığı seçimlerinde aday olacağını açıkladı.

Ataklı'nın "Ortaya çok sürpriz bir aday gelecek ve dengeleri değiştirecek" diye paylaştığı Cem Uzan'ın adaylığına ilişkin ifadeleri şu şekilde;

Cem uzan Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı olmak üzere karar vermiş. Ben bunu yeni öğrendim.

Uzan birinci turda aday olursa çok büyük rüzgar estirir. Cem Uzan aynı 2002'deki "Beyaz Atlı Prens" gibi rüzgar estirebilir, bu ismi takan bendim o zaman.

Tam tarihi bilmiyorum ama ya Ocak sonu ya Şubat demiş. 2002'deki gibi oylar bölünecek korkusuna kapılmaya gerek yok. Seçimde bir kişinin yüzde 50'yi geçmesi lazım. Geçemediği zaman 1 ve 2. sırada kim varsa onlar bir daha yarışıyor. Benim anladığım Cem Uzan'ın bu 2'nin içinde olmayı hedeflediği. 

"UZAN AİLESİNİN TÜRKİYE'YE VERDİĞİ ZARAR MİNİMUM 17 MİLYAR DOLAR"

Cem Uzan ve ailesinin yönetiminde bulunan İmar Bankası'nda ikili kayıt tutulması yaklaşık 6,5 milyar dolarlık kamu zararına sebep olmuş ve oluşan zarar halkın vergileriyle karşılanmıştı.

Uzan ailesinin sebep olduğu bu kamu zararı, Devlet İç Borçlanma Senetleri'ne (DİBS) endekslendiğinde bugünün parasıyla yaklaşık 17 milyar dolara karşılık geliyor.

KESİNLEŞMİŞ 47 YIL 5 AY 20 GÜNLÜK HAPİS CEZASI

Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF)  Fon tarafından Paris'te açılan davalara itiraz eden Cem Uzan'ın kaybettiği davaya ilişkin şu açıklamayaı yapmıştı;

"İstanbul 7. Ağır Ceza Mahkemesi, İstanbul 8. Ağır Ceza Mahkemesi ve Pamukova Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen davalar sonucunda Cem Uzan, kamu kurum ve kuruluşlarını dolandırmak, nitelikli zimmet, suç işlemek amacıyla örgüt kurma ve yönetme, resmi belge düzenlemek ve azmettirmek suretiyle kişiyi hürriyetinden yoksun bırakmaktan suçlu bulundu. Kesinleşmiş 47 yıl 5 ay 20 günlük hapis cezasına çarptırıldı."


Cem Uzan'ın Fransa'daki mal varlığı ve banka hesapları üzerindeki ihtiyati tedbir kararının devam ediyor.

Yorumlar 34 Yorum Var
  • mülayim 10.01.2023 21:55
    Puhahahahaaaa
  • qwerty 10.01.2023 20:41
    fonlayanların sayısını artırmak istiyor zavallım
  • KRONİK TESCİLLİ 10.01.2023 20:40
    Resimde de görüldüğü gibi "KRONİK TESCİLLİ HAİN."
  • a.d 10.01.2023 20:34
    Sahtekar sahtekarı ister. İmar bankası ile milletin parasını iç eden uzan cumhurbaşkanı olacakmış. Sahtekar caccık da ona destek olacakmış. Vay babam vay......
  • çeto 10.01.2023 20:20
    bu adamı izlettirip durmayın ,
Daha fazla yorum görüntüle