İYİ Parti Gençlik Politikaları Koordinatörü Orhun Ertürkmen, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun 'Onlar belediye başkanlığına devam edecek' sözlerine rağmen Ekrem İmamoğlu ve Mansur Yavaş'ın adaylığını desteklediklerini belirtti.

İYİ Parti Gençlik Politikaları Koordinatörü Orhun Ertürkmen, Adem Metan'ın 'Peki Ya Sonra' isimli YouTube programına konuk oldu.

Burada Cumhurbaşkanlığı seçimleriyle ilgili açıklamada bulunan Ertürkmen, aday konusunda riske girilmemesi gerektiğini söyledi.

Seçimi parlamenter sisteme dönmek mi yoksa cumhurbaşkanlığı sisteminde kalmak mı olarak yorumladıklarını söyleyen Ertürkmen, “Söz hakkımız olduğu için sözümüzü 'kazanacak aday olsun' diyerek söylüyoruz. Çünkü bu seçim, eğer kaybedilirse bir daha parlamenter sisteme dönülemeyecek bir seçim. Kesinlikle kazanılacağını düşünüyorum fakat riske girmeyi doğru bulmuyoruz.” dedi.

"YAVAŞ VE İMAMOĞLU'NU DESTEKLERİZ"

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun 'Onlar belediye başkanlığına devam edecek' sözlerine rağmen Ekrem İmamoğlu ve Mansur Yavaş'ın adaylığını desteklediklerini belirten Ertürkmen, şu ifadeleri kullandı:

"Orada da kazanacak aday olarak düşündüğümüz iki isim var. Biri İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanımız diğeri de Ankara Büyükşehir Belediye Başkanımız. Biz iki belediye başkanımızla da tamamız, kazanacaklarına kesin gözüyle bakıyoruz. Genel başkanımız da kazanıyor ama başbakanlık iddiasıyla çıktığı için onu buraya koymuyoruz. Yavaş ve İmamoğlu'nun kazanacağına inanan bir siyasetçiyim. Buradan da isimleri masaya gelirse destekleyeceğimizi söylüyorum."

Yorumlar 32 Yorum Var
  • emekli 13.01.2023 12:00
    kendi içinizde akılbari olan yokmu yahu.
  • Eskimalatyalı 13.01.2023 11:55
    Mansur Yavaş'ın dışında hiçbir adayın Erdoğan karşısında şansı yok.
  • Erdem 13.01.2023 11:36
    Kabak tadi verdi.
  • İnadına MHP 13.01.2023 11:12
    Siz milliyetçi camianın sırtına saplanmış bir hançersiniz nokta. Yaprak düşer yel alır, gün gelir MHP kalır.
  • hakan 13.01.2023 10:13
    "Kazacak aday " kadar saçma bir laf olamaz . Kazanacak aday belliyse neden seçim yapıyoruz. Şimdiye kadar da ben kaybedeceğim diyerek seçime giren görmedim .
Daha fazla yorum görüntüle