Haber Global ekranlarında Başak Şengül'ün sunumuyla ekranlara gelen 'Mesele' programına Terör ve Güvenlik Uzmanı Mete Yarar Konuk oldu. Programda Türk savunma sanayinin geliştirdiği teknolojiler anlatılırken, Mete Yarar Ege'de gerginlik halinde olduğumuz Yunanistan'ın en çok korktuğu Türk sistemini açıkladı. 

"HER ŞEYİ FIRLATABİLİYORSUNUZ"

Yarar, Türkiye'nin gelişen teknoljisinde Yunanlıları en çok tedirgin eden sistemin MİDLAS olduğunu söyledi. MİDLAS'ın bir dikine fırlatma sistemi olduğunu söyleyen Yarar, "Bu gemilerde, sabit yerlerde ve denizaltılarda kullanabileceğimiz bir sistem. Özelliği şu; bundan isterseniz hava savunma füzesi, isterseniz bir seyir füzesi her şeyi fırlatabiliyorsunuz." dedi. 

Türkiye'nin İ sınıfı gemisinde bu sistemin kullanılacağını fakat ABD'nin ambargo koyduğunu belirten Yarar, "Ortak bir projeyle bu dikine fırlatma sistemi hayata geçirildi." ifadelerini kullandı. Yarar, bu sistemle birlikte Türkiye'nin sayısız füze fırlatma kapasitesine kavuşabileceğini söyleyerek bu sistemin Türk ordusu tarafından üretildiğini ekledi. 

Yorumlar 32 Yorum Var
  • Turanic 15.01.2023 09:26
    Gurbetten, AnanasorEvlat! L a n Hiyarto 80 senedir verilmeyen yer kalmamis, simdi kalkmissin Babana soruyorsun Anami neden diktin diye? Aptolosko!
  • Misafir 13.01.2023 21:21
    Vay be Yunanlıları korkutmuşuz, helal olsun!
  • aaa 13.01.2023 19:18
    MashaAllah SubhanAllah Rabbim çok daha iyilerini de çok kısa zamanlarda nasip eder InshaAllah
  • Türk 13.01.2023 19:12
    Elhamdülillah... Allah emeği geçenlerden razı olsun....
  • Gurbetten 13.01.2023 18:58
    Tamam anladik Yunan dengimiz degil ama tek tek ADALARI ISGAL EDIYOR korktu filan diyoruz ADALARI silah doldurdular nasil korku bu Toprak sahibi yapan???
Daha fazla yorum görüntüle