90'lı yıllarda devlet hastanelerinde rehin kalan hastalar ve çocuğunu doğuran anneler bulunuyordu. Türkiye'nin içerisinde bulunduğu derin kriz SGK'ya da yansımıştı. Yeşil Kart sistemine yeterli para aktarılmadığı için düşük gelirli aileler hastane koridorlarında çok zor haldeydi.

HÜLYA AVŞAR GÖZYAŞLARINA BOĞULMUŞTU

Utanç yıllarında yardıma muhtaç bir annenin doğum masrafını ödeyemediği için hastanede rehin kalan çocuğu, Hülya Avşar ve Metin Akpınar'ın birlikte sunduğu programda "yardım parası" toplanıp geri alınmıştı.

Görüntülerde Hülya Avşar, zor durumda olan anneye, hıçkıra hıçkıra ağlayarak bebeği kucağında getiriyor. Çiçeği burnunda anne, tüm Türkiye'nin gözü önünde devlet hastanesinde 2.5 ay rehin kalan evladına kavuşmuştu.

Öte yandan eski Türkiye'nin öne çıkan ekran yüzlerinden Metin Akpınar da eski günlere dönüş için siyasi kara propaganda faaliyetleriyle biliniyor.

2000'Lİ YILLARDA SAĞLIKTA REFORM GERÇEKLEŞTİRİLEREK UTANÇ VESİKASINA SON VERİLMİŞTİ

Türkiye, 2003 ve 2010 yılları arasında sağlık alanında oldukça kapsamlı ve köklü bir reform programı uygulayarak yeni bir Türkiye Modeli'yle sağlık sistemini baştan dizayn etti. 

 

 

Yorumlar 52 Yorum Var
  • Şakir 18.01.2023 11:50
    Üçkişi bir hasta için giderdi. İlaç kuyruğu, doktor kuyruğu, biride hastayı beklerdi.
  • Nurcan 17.01.2023 20:20
    Saatlerce ılaç kuyruğuna gırer beklerdık
  • Mesut 17.01.2023 14:20
    Ben Avrupa da çalışıyorum burda da durum aynı doktora gideceksen 1hafta önce randevu alacaksın yoksa doktor yok sanki dünyada bir sağlık krizi çıkarmak istenıyor
  • BURSA 17.01.2023 14:03
    bende arkadaşımın Bursa devlet hastanesinde parası olmadığı için rehin kaldığını biliyorum daha sonra bir ilçe belediye başkanı devreye girdi borcunu senet yaptılar öylelikle çıkabilmişti çok acı günlerdi genç kardeşlerimiz oy verirken çok iyi analiz etsinler çok ama çok düşünsünler
  • Adem 17.01.2023 13:38
    İnsanlık dışı. Yeni z kuşağı, q nesli, bunları bilmez, anlamaz.
Daha fazla yorum görüntüle