Türkiye, nefesini tuttu, seçimleri bekliyor. Peki seçim ne zaman yapılacak? 2023 seçimi tarihi ile ilgili son yapılan açıklama Ankara'yı hareketlendirdi. Başkan Recep Tayyip Erdoğan, partisinin TBMM Grup Toplantısı'nda yaptığı konuşmada, "Rahmetli Menderes 14 Mayıs 1950'de 'yeter söz milletindir' diyerek sandıktan ezici bir zaferle çıkmıştı. Milletimiz 73 yıl sonra bir kez daha aynı gün 6'lı masaya 'yeter' diyecektir." ifadelerini kullanarak seçim tarihinin önce alınıp 14 Mayıs'ta yapılabileceği işaret etti.

Bu tarihi haftalar öncesinden kulis bilgisi olarak duyuran Kanal7 Ankara Temsilcisi Mehmet Acet, muhalefetin bu tarihe destek vermesi durumunda ise resmen seçim kararını mart ayının 8-9-10'u gibi Erdoğan'ın alacağını ve 14 Mayıs'ta seçime gidileceğini söyledi.

Altılı masadaki aday kriziyle ilgili son durumu Ülke TV ekranlarında değerlendiren Acet, Ekrem İmamoğlu ve Mansur Yavaş'ın adaylıklarının çok zor olduğunu 30 Ocak'taki toplantıdaysa bu 2 ismin Akşener'in tarafından yeniden masaya getirileceğini ifade etti. 

Ortak çıkmazsa masa dağılacak mı? Acet muhalefetteki siyasi ikbal kavgasını yorumladı.

MUHALEFET DESTEK VERECEK Mİ?

Anayasaya göre seçimlerin bu tarihte yapılması için 2 seçenek bulunuyor. Ya TBMM'de karar alınacak ya da Başkan Erdoğan karar verecek. Ancak Cumhur İttifakı'nın milletvekili sayısı, Meclis'ten seçim kararının çıkmasına yetmiyor. Meclis kararıyla seçim tarihi belirlenmesi için milletvekillerinin 5'te 3 çoğunluğunun yani 360 milletvekilinin "evet" demesi gerekiyor. Meclis'ten bu yönde bir karar çıkması için muhalefetin erken seçime.

BAŞKAN ERDOĞAN'IN ANAYASAL HAKKI VAR

Bu nedenle seçim tarihinin 14 Mayıs olarak belirlenmesi için tek bir seçenek var. O da Başkan Erdoğan'ın kararı. Erdoğan, Anayasa'nın 116. Maddesi'ne göre seçimlerin yenilenmesine yönelik karar verecek.

60 GÜN SONRA İLK PAZAR SANDIK KURULACAK

Kararın Resmi Gazete'de yayımlanmasıyla birlikte de takvim resmen başlayacak. Resmi Gazete'deki yayım tarihinden 60 gün sonra ilk pazar günü sandık kurulacak. 14 Mayıs'ta da 2023 seçimleri için millete başvurulacak.

 

 

 

Yorumlar 25 Yorum Var
  • Misafir 19.01.2023 14:35
    Yapmazsa başkasına mı verecen
  • Çiko 19.01.2023 14:12
    Eytlilerin maaşlarını ocak itibariyle versinler. Ayrıca 2000 sonrası için intibak yapsınlar. 4 yıl iktidarı garantilesinler.
  • Vatandaş 19.01.2023 13:35
    Menderes uçaklarla altınları ABD ye taşımış eskiler öyle söylediler senelerce
  • salman 19.01.2023 13:32
    danimarka sınırından geçerken kucağında çocuğu ile çelme takılıp düşürülen suriyeli sığınmacı resmi gördüm bir sitede altına da bu not düşülmüş " oyunuzu kullanırken, vatansız kalan ve ayağına çelme takılıp düşürülen bu suriyeli aklınıza gelsin ". Çok manidardı, ama bakıyorum da bazıları halen yok eyt yok sözleşmeli yok emekli maaşı, bunlar olmazsa oy moy yok muhabbetinde.
  • Balkan fatihi 19.01.2023 12:42
    Nasılki rahmetli şehit başbakanımız menderes bu mandacıları 14 mayısta ALLAH cc izniyle yerle bir ettiyse inşallah Cumhur ittifakıda yine aynı zaferi kazanacak
Daha fazla yorum görüntüle