Türkiye'nin en hızlı metrosunun kullanılacağı hat, pazar günü hizmete giriyor. 8 durağın bulunduğu metro hattı sayesinde Kağıthane'den İstanbul Havalimanı'na 24 dakikada gidilebilecek. Metro hattı, günde 800 bin yolcuya hizmet verebilme kapasitesine sahip.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, pazar günü Türkiye'nin en hızlı metrosunun kullanılacağı hattın açılışını yapacak.

8 istasyonun yer aldığı hat dahilinde, Kağıthane'den İstanbul Havalimanı'na 24 dakikada gidilebilecek. Saatte 120 kilometre hıza sahip araçlar da bu hatta kullanılacak.

Metro hattı yapı itibarıyla benzerlerinden ayrılıyor. İstasyona girişten itibaren farklılıklar dikkati çekiyor.


GÜNLÜK 800 BİN YOLCUYA HİZMET VERMESİ PLANLANIYOR

Pazar gününden itibaren, İstanbul Havalimanı'nın ulaşım yükü de hafifleyecek.

İstanbul Havalimanı-Kağıthane hattı günlük 800 bin yolcuya hizmet verebilecek. Yolcuların da rahat ve güvenilir bir şekilde metroya ulaşabilmesi için giriş bölümünde 20 turnike yer alıyor.

İstanbul Havalimanı-Kağıthane metro hattı 34 kilometre uzunluğunda. Önümüzdeki aylarda Gayrettepe bölümünün de faaliyete geçmesiyle hat uzunluğu 37,5 kilometreyi bulacak.


UÇAĞIN İÇİNDEYMİŞ HİSSİ VERİYOR

Havalimanı metro hattında, peronlarda paks diye ifade edilen peron ayırıcı kapı sistemleri mevcut. Araç perona gelip park pozisyonu aldıktan sonra kapı devreye giriyor. Yolcuların güvenli bir şekilde giriş çıkışı sağlanıyor.

Metro hattı, özgün tasarımıyla da öne çıkıyor.

Metro hattının bekleme salonları da havalimanına yakışır şekilde tasarlandı. Koltuklar uçak koltuğu şeklinde tasarlandı, bilgi ekranları ise uçak penceresi şeklinde dizayn edildi.

Kağıthane-İstanbul Havalimanı metro hattı pazar günü hizmete girecek

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı tarafından yapımı tamamlanan İstanbul Havalimanı-Kağıthane metro hattı, pazar günkü açılışın ardından hizmete başlayacak.


Kaynak: TRT HABER

Yorumlar 47 Yorum Var
  • Vatandaş 22.01.2023 07:08
    İBB nın göreviydi yapamadı ulaştırma bakanlığı yaptı Reis ve ekibini kutluyorum ülkemize taş üstüne taş koyanlardan yüce ALLAH razı olsun korusun muafak etsin inşallah amin
  • Ilhan 21.01.2023 01:26
    20 sene önce Hayalini bilem edemezdik gereckten Bunca basariya Dünya hayranlik ile takipde düsmanlar kuduruyor 100 yilin Tek Lideri Recep Taib Erdogan Iyiki varsiniz
  • Yorum 21.01.2023 01:13
    Bu metro Paristen mi geldi? kapısı bacası var mı? Bunları da anlatmak gerek bilmeyenler olabilir...
  • Başkan 21.01.2023 00:22
    Aynı Paris’teki gibi mi?Kapıları otomatik mi?
  • Mahmut. 21.01.2023 00:20
    Müthiş bir hizmet kardeşim akıllara durgunluk veriyor devletimizden daha ne beklenir yani nankör bir milletimiz var maalesef ama sıkıntı yok balık bilmezse bilmesin yeterki halik bilsin yeter.belediye yine sınıfta kaldı her zamanki gibi ...
Daha fazla yorum görüntüle