Milli Türk Talebe Birliği (MTTB) ve Genç Memur-Sen, İsveç'te Türkiye'nin Stockholm Büyükelçiliği önünde Kur'an-ı Kerim yakılmasını protesto etti. Büyükelçilik önünde Kur'an-ı Kerim'den Saff suresinin 8. ayeti okundu.

"İNKÂRCILAR HOŞLANMASALAR DA ALLAH NURUNU MUHAKKAK TAMAMLAYACAK"

İşte o ayet;

"İsterler ki Allah’ın nurunu ağızlarıyla söndürüversinler; ama inkârcılar hoşlanmasalar da Allah nurunu muhakkak tamamlayacak"

​MÜSLÜMANLARIN EN ÖNEMLİ GÖREVİ

İsveç'in Ankara Büyükelçiliği önünde toplanan MTTB üyeleri adına konuşan Ankara İl Başkanı Ahmet Kılıç, Müslümanların en önemli görevlerinden birinin, Kur'an-ı Kerim'i her türlü müdahaleden, saygısızca söylem, davranış ve muameleden korumak olduğunu söyledi.

İsveç'in Türkiye ile İslam'a yönelik hakaret ve saygısızlık içeren birçok söylem ve eylemde bulunduğunu belirten Kılıç, Kur'an-ı Kerim'in Türk Büyükelçiliği önünde yakılarak gerçekleştirilmek istenen eyleme İsveç devleti ve kolluk kuvvetlerinin izin vermesinin kabul edilemez olduğunu dile getirdi.

Kur'an-ı Kerim'e yapılan saygısızlığı en sert şekilde kınadıklarını aktaran Kılıç, "İsveçli yetkilileri, bu ahlaksız, saygısız ve alçak muameleyi bir an önce durdurmaya davet ediyoruz. Dinimiz İslam'a ve istisnasız bütün kutsal değerlerimize yapılacak her saldırıya da en sert şekilde karşı duracağımızı bildiriyoruz." dedi.

Eyleme, Genç Birlik Genel Başkan Yardımcısı Ömer Faruk Kılıç ve çok sayıda vatandaş da katıldı.

"KUR'AN KUTSALIMIZDIR, DOKUNULAMAZ"

Daha sonra Genç Memur-Sen üyeleri üzerinde "Kur'an kutsalımızdır. Dokunulamaz." yazılı pankartlarla İsveç Büyükelçiliği önüne geldi.

Burada grup adına konuşan Genç Memur-Sen Genel Başkanı Mesut Emre Balcı ise Kur'an-ı Kerim'e yapılan herhangi bir saygısızlığa sessiz kalmayacaklarını söyledi.

Kutsal olana saldırmanın hiçbir şekilde düşünce ve ifade özgürlüğü kisvesiyle örtülemeyeceğini, bunun nefret suçu olduğunu dile getiren Balcı şunları kaydetti:

"Geldiğimiz aşamada İsveç’in Müslümanların en büyük kutsalı olan yüce kitabımız Kuran'ı Kerim'e karşı yapılan bir saldırıya izin vermesiyle suçu himaye ettiğine de tanıklık ediyoruz. Biz Müslüman gençler olarak bu tanıklığın gereğini yerine getirmek suretiyle nereden ve kimden geldiği fark etmeksizin Kur'an-ı Kerim'e yapılacak her türlü saldırıya karşı mücadele edeceğiz."

Yorumlar 75 Yorum Var
  • HAYRETTİN UÇAR 22.01.2023 21:27
    Bu yüzden civardaki kabileler de İslâm aleyhine cesaret bulmuşlardı. İşte bu ahval ve şartlar altında Allah, İslâm nurunun sönmeyeceğini ve aksine daha da ışıldayarak tüm dünyaya yayılacağını müjdelemiş ve bu müjde aynıyla vuku bulmuştur. Allah'ın dışında o dönemlerde, İslâm'ın geleceğinin ne olacağını kim bilebilirdi?
  • HAYRETTİN UÇAR 22.01.2023 21:23
    Tarih olarak 40 yaşındayken 610' yılında da, 26 Ramazan'ı 27'sine bağlayan gece (Kadir gecesi),Hz. Muhammed a.s.ye geldiğine inanılan ilk ayet sonrası vahyin bir müddet gelmemesi sonrası bu nur ve tamamama ile ilgili ayetler inen ayettir bahsedilen saf suresi ayetleri. Maide 3.“Bugün size dininizi kemâle erdirdim, üzerinizdeki nimetimi tamamlayıverdim ve DİN OLARAK SİZE İSLAMI SEÇTİM.”. ve TAMAMLADI. meâlindeki bölümün vedâ haccında nâzil olmuştur (bk. ibn kesîr, ııı, 23), arada 23 sene var.
  • Raziye 22.01.2023 20:20
    Allah razı olsun kardeşlerim
  • Şanlı 22.01.2023 17:59
    Dünyadaki bütün isveç büyükelçilikleri önünde Kuran-I Kerim okuyalım.
  • Mehmet 22.01.2023 17:04
    Kim bu serseri silin bu ahlaksızı
Daha fazla yorum görüntüle