Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kahramanmaraş merkezli depremlerde yıkılan tüm konutları bir yıl içinde ayağa kaldıracaklarını, bunun imtihanını Van'da, Bingöl'de, Malatya'da, Kütahya'da, Simav'da, İzmir'de verdiklerini belirterek, "Türkiye'nin her yerinde biz, bütün bu yıkılan binaları hemen süratle bitirip, sahiplerine teslim ettik." dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından geldiği Gaziantep'te, çadır kenti ziyaret etti.

Depremzede çocuklarla konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, çocuklara "Karneler nasıl?" diye sordu. Çocukların "Çok iyi" demesi üzerine Erdoğan, "Hepinizi tebrik ediyorum, gözlerinizden öpüyorum. Hocalarımıza da çok teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı.

Yıkılmış tüm konutları bir yıl içerisinde ayağa kaldıracaklarını dile getiren Erdoğan, şunları kaydetti:

"Biz, bunun imtihanını verdik. Nerede verdik? Van'da, Bingöl'de, Malatya'da, Kütahya'da, Simav'da, İzmir'de verdik. Türkiye'nin her yerinde biz, bütün bu yıkılan binaları hemen süratle bitirip, sahiplerine teslim ettik. Bir taraftan bu inşaatlar sürerken, biz, çadırlarda falan kalınmasın istiyoruz. Çadırlar anlık. Otellerde her şey, yeme, içme, banyosu her şey var. Modern oteller, buralarda ağırlayalım. Ama hala benim vatandaşım çekiniyor, enkazda yakınları var, vesairesi var, bundan dolayı bir sıkıntı yaşanıyor. Biz, şimdi uçaklarla Ankara, İstanbul'a taşıdık, taşıyoruz."

Çadır kentteki taziye çadırına geçen Erdoğan, depremde yakınlarını kaybeden vatandaşlara başsağlığı ve Allah'tan sabır diledi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kur'an-ı Kerim okunmasının ardından yapılan duaya eşlik etti.

"KARA GÜNÜMÜZDE DE GELDİNİZ"

Cumhurbaşkanı Erdoğan Gaziantep'te halkı ziyaret ederken yanına yaklaşan bir anne ile sohbeti herkesi duygulandırdı

Yorumlar 40 Yorum Var
  • ccc 10.02.2023 10:32
    bu birlik ve berberlik Allah'ın izni ile en son depremzedenin en ufak ihtiyacı giderilene kadar devam etsin dualarımızla elimizdeki en ufak maddi imkanımızla bir toz zerresi kadar da olsa yardımlarımızla devam etsin Allah bereketini katı ile verir. Bu beraberlik ile Allah'ın izni ile kimse topum tüfeğim var diyerek bize yan gözle bakamaz afette elimiz ile durduramayız başka durumlarda adamı ezeriz biz Müslüman Türk milletiyiz kürdüz çerkeziz lazız romanız ama nihayetinde biz biriz.
  • Vatandaş 10.02.2023 09:56
    Kara güne karşı tedbir almayan kim? Rahmetli annem,” beni babanızın yanına defnedin” derdi, bende olmaz, nerede ölürsen oraya defnederim, derdim. Olurum derdi, bende şakadan,ölü bir kişinin herhangi bir odun veya cisimden farkı ne derdim. Bacım da, insanlar hayatını kaybettikten sonra falan gelmiş, fişman gelmiş diye hala laga Luga yapıyor, bizim de büyük basımımız bunu haber yapıyor. Bu kafa ile bu kadar olur.
  • Kemal 10.02.2023 08:51
    Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan... Her an her yerde... İyi ki varsınız...
  • Cengiz demirci 10.02.2023 06:22
    İşte ordu işte komutan ALLAH tan gelene sual olunmaz ALLAH birlimizi dirlimizi daim etsin malda RABBİMİN kulda boynumuz kıldan ince
  • Hani 10.02.2023 01:03
    Dualarımız kabul olur inşallah muhtarlık herşey sizin olsun yeterki karalama kampanyası yapmayın bizler bıktık usandık sizler hiç bıkmadınız şu acılı günlerimizde bilene karalamaya devam ettiniz el insaf içiniz dışınız kin nefret dolu
Daha fazla yorum görüntüle