Türkiye'nin, deprem bölgesi için uluslararası yardımı da içeren 4. seviye alarm ilan etmesinin ardından arama kurtarma ekibi gönderen ilk ülke olan Azerbaycan olmuştu. Azerbaycanlı arama kurtarma ekipleri, "asrın felaketi" olarak nitelendirilen depremlerde arama faaliyetlerine 899 personel ile yoğun katılım sağlıyor.

AZERBAYCAN TÜRKİYE'DEKİ İSLAM DÜŞMANLARINA DERS VERDİ

Son olarak olarak Azerbaycan Olağanüstü Haller Bakanlığı resmi Twitter hesabından, Azerbaycanlı ekiplerin depremden 128 saat sonra enkaz altındaki 2 kız kardeşi kurtardığı anları paylaşıldı.

O anlarda, Azerbaycan'ın arama kurtarma ekipleri,  "Allah'u Ekber" (Allah'ın her şeyden üstün, yüce ve uludur) diyerek sevincini dile getirdi. 

Azerbaycanlıların tekbir getirmesi, Türkiye'de İslam'a karşı olan bir küçük gruba anlamlı bir gönderme olarak yorumlandı.

TÜRKİYE'DE İSLAM'A KİN BESLEYEN KÜÇÜK BİR AZINLIĞIN ALLAH-U EKBER HAZIMSIZLIĞI

Muhalefete yakınlığıyla bilinen gazeteci Can Ataklı, enkazdan kurtarılan canlar için kurtarma ekiplerinin, "Allah'u Ekber" nidalarını getirmesinden oldukça rahatsız olduğunu söylemişti.

Cumhuriyet gazetesi de geçtiğimiz gün, "'Bu başlı başına bir cinayettir' Kim bu her kurtuluşta 'tekbir' getirenler?" başlıklı bir haberinde, sözde ilahiyatçı Nazif Ay'ın İslam düşmanı açıklamalarına yer vermişti. Söz konusu propaganda metninde enkaz altından kurtarılanlar için atılan tekbirlerin cinayet niteliğinde olduğunu iddia eden Ay, "Laiklik hassasiyetinin ihmal edilmesi deprem alanında da kendisini hissettiriyor" sözlerini sarf etmişti.

ALLAH-U EKBER BİR HAYAT NEFESİDİR

Oysa inananlar, Allah-u Ekber'in bir öldürme sloganı değil, bir ümit sesi, bir hayat nefesi ve bir işrak tekbiri olduğunu bilir. Bu kavram, Allah'ın her şeyden üstün, yüce ve ulu olduğunu ifade eder.

Yorumlar 510 Yorum Var
  • Cevat 30.04.2023 06:55
    Yuhhhhhhh......sana.Sizler İslam düşmansınız. Diğer dinlere karşı gıkınız çıkmıyor. Allah bu zihniyette olanların belasını versin. Aminnnnnnn
  • Ensar 13.02.2023 06:59
    Allahu Ekber kötü bir şey değilse ne diye rahatsız oluyorsunuz. Size göre Allah sadece kurban keserken bayram namazlarında büyük gerçekte ise Allah her zaman büyük enkaz altından bir depremzede çıkarılırken de büyük senin canını alırken de büyük vs. Allah her zaman en büyüktür. Allahu ekber
  • Hadsiz 13.02.2023 03:17
    Ne komik ya, hiç-bir din mensubuna o dinin mensubu olmayan hatta dusman olan akıl vermez, bir tek bize, nasil bunlata bu gune kadar aşırı müsamaha gösterdiysek, bizi ahmak saniyorlar. Ağzımızdan cikacak sevinc dua umit duygu ifadelerimizi de izinleriyle yapacagiz. Bu nasil bir narsistliktir, kibirdir. Genetik bir sorun galiba, genleriniz tukensin de ulke buzur bulun, fitne soyu
  • Abdullah 12.02.2023 22:57
    AllahuEkber Deimen Ebeden Kaddiyen .
  • Eşref Konyalı 12.02.2023 18:47
    Neymiş Allah'u ekber nidası maraştan istanbula etkiliyormuş senin gibileri hop oturtup hop kaldırıyor
Daha fazla yorum görüntüle