7 Şubat Salı, (depremden bir gün sonra) sabah vakitlerinde (07:40) Oğuzhan Uğur'un yönettiği sosyal medya hesabı Babala TV tarafından ortaya atılan Yarseli Barajı'nın patladığı iddiası, deprem bölgesinde bulunan arama kurtarma ekiplerinin çalışmalarını engelledi.

VATANDAŞ SİNİR KRİZİ GEÇİRDİ: BÜTÜN ÇALIŞMALAR DURDU, BUNU KİM ORGANİZE ETTİ

Videoyu çeken bir vatandaş öfke patlaması içerisinde, "Bütün herkes terketmeye çalışıyor şu anda şehri. Bütün çalışmalar durdu. Bunu kim organize etti, kim yaydıysa bunların bulunması gerekiyor" ifadelerini kullanarak Hatay'dan kaçanları yüksek bir noktadan video kaydına aldı.

YALAN YÜZÜNDEN 2. GÜN HATAY'DA ARAMA KURTARMA ÇALIŞMALARI DURDU

Bu akılalmaz yalan yüzünden saniyelerin bile önemli olduğu zaman diliminde, tonlarca enkaz altındaki vatandaşları kurtarma çalışmaları sekteye uğradı. Arama kurtarma ekipleri daha sonrasında gecikmeli de olsa yeniden çalışmalarına devam etti.

BAKAN KİRİŞÇİ: ART NİYETLİ ÇEVRELER SÜRECİ BOZMAK İÇİN BÜYÜK GAYRET GÖSTERİYOR

Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci, yaptığı açıklamada "Hatay'da Yarseli Barajı'nın patladığı yönündeki iddialar asılsızdır." dedi. Kirişci, "Art niyetli çevreler millet-devlet kaynaşmasının olduğu bir süreci bozmak için büyük bir gayret gösteriyorlar" tepkisini gösterdi. Bakan ayrıca, "Bu süreçte resmi kurumların bilgilendirmeleri dışındaki malumata itibar edilmemesi büyük önem taşımaktadır." dedi.

OĞUZHAN UĞUR HAKKINDA SORUŞTURMA

Son olarak Hatay Yarseli Barajı’nın duvarının çatladığı yönünde paylaşımlarda bulunan hesabın sahibi Oğuzhan Uğur hakkında İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından soruşturma başlatıldı.

OĞUZHAN UĞUR KORKUYA KAPILDI, İNKAR ETTİ

Paniğe kapılan Uğur, sosyal medya hesabından Baraj tweetinin 1-2 saat içinde silindiğini iddia etti. Fakat Babala TV tarafından paylaşılan tweet 11.02.2023 saat 12.00-13.00 sularında silindi.

Yorumlar 119 Yorum Var
  • Neco 13.02.2023 15:51
    Direk tutuklanmali. Onlar sosyal medya uzerinden algu yapiyor. Bizlerde bunun pesini birakmayalim. Av ile gitmis cavci bunu birakmamasi lazim. Yok mu bizim gucumuz bizlerde üstüne yargiya her türlü hukuk mücadelesine gidelim. Buna iyi ders vermesek bu daha çok yalan söyler .
  • Ferhat 13.02.2023 15:41
    Bunlar gibi bir sürü şaklaban var güzel ülkemde İzleme izletme
  • Vatansever 13.02.2023 15:33
    Bu yalan haberi yayan imansız, insanlara verdiği zulüm ve yardımlaşmayı engellediği için ibret için meydanda idam edilmeli.
  • Ben 13.02.2023 14:18
    Yalan haber yayanlar terörist suçlamasıyla yargılanmalıdırlır. Çünkü yaptıklarıyla halkı terörize ediyorlar.
  • konyalılar 13.02.2023 14:06
    böylelerini atacan deliğe gösterecen gününü millet can derdinde kafası boş vicdanı yok hiç bir sıkıntısı derdi yok milletin kaderiyle oynuyor.
Daha fazla yorum görüntüle