Ortalığı karıştıran yalan sonrası o görüntüleri paylaştı… Hatay’daki barajlar sapasağlam!

Provokatörlerin ürettiği Hatay’da baraj patlaması yalanının ardından arama kurtarma faaliyetleri sekteye uğrarken, eski Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu harekete geçerek bölgenin en stratejik barajında incelemelerde bulundu.

GİRİŞ 12.02.2023 14:46 GÜNCELLEME 13.02.2023 09:23
Bu Habere 6 Yorum Yapılmış

Türkiye’yi sarsan deprem dolayısıyla bölgeye intikal ederek çalışmalara katkı sağlayan eski Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, sosyal medyada Babala TV’nin “Hatay’da baraj yıkıldı” yalanı sonrası harekete geçti. Prof. Eroğlu, bölgenin en kritik barajı Tahtaköprü Barajı’nı yerinde gözlemledi.

Eroğlu, 56 metre yüksekliğinde, 350,27 milyon metreküp su biriktirme hacmine sahip Tahtaköprü Barajı’nın sağlam olduğunu ve depremde herhangi bir hasar olmadığını vurguladı.

Bakanlığı döneminde Hatay’a 7 adet baraj inşa ettiklerini ifade eden Eroğlu, Tahtaköprü Barajı yükseltme projesini de hayata geçirdiklerini kaydetti.

Prof. Eroğlu, 462 bin 920 dekar arazinin sulanmasına hizmet eden Tahtaköprü Barajı’nın sıkıntısız şekilde faaliyetlerine devam ettiğini ifade etti.

YALANLA ÇALIŞMALARI SEKTEYE UĞRATTILAR

Hatay’da arama kurtarma çalışmaları sürerken provokatörlerin ‘baraj patladı’ yalanı nedeniyle çalışmalar durmuştu. Şehri terk etmeye başlayan ekipler ve vatandaşlar trafiği kilitlemişti.

Patlayan barajın Yarseli Barajı olduğuna yönelik manipülasyonlara ilişkin Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci, Hatay Valisi Rahmi Doğan ve Dezenformasyonla Mücadele Merkezi Koordinatörü İdris Kardaş'tan yalanlama gelmişti.

Asılsız iddiaları ilk olarak Oğuzhan Uğur’un moderatörlüğünü yaptığı Babala TV’nin piyasaya sürdüğü ortaya çıkmıştı.

 

KAYNAK: HABER7
Faruk Arslan Haber7.com - Özel Haber Sorumlusu
Haber 7 - Faruk Arslan

Editör Hakkında

İstanbul’da doğdu. Aslen Erzurumlu. Anadolu Üniversitesi Uluslararası İlişkiler mezunu. 2010 yılından bu yana gazete ve internet haberciliğinde. 2013-2022 yılları arasında Akit Medya bünyesinde birçok vazife üstlendi. Dosya haberleriyle ödül ve plaketler aldı. Alanında uzman isimlerle röportajlar, mülakatlar, beyanatlar gerçekleştirdi. Çeşitli kurum, kuruluş ve STK’lara metin yazarlığı desteği verdi. Alanıyla ilgili seminerlerde, konferanslarda, çalıştaylarda, panellerde yer aldı. Uluslararası Medya Enformasyon Derneği ve İletişim Platformu Derneği üyesi. Kasım 2022’den beri Haber7 kadrosunda.
YORUMLAR 6
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    bu ahlaksızlıktır derhal bölgeye gidip halkı kışkırtan fenomenler toplanilmali
    Cevapla
  • Yaz dostum 1 yıl önce Şikayet Et
    Bakan bey Baraja kadar gidiyor .Çalışmalar sekteye uğruyor. Yalan haberi yapanlara ne olacak?
    Cevapla
  • Ferhat 1 yıl önce Şikayet Et
    Hesabı soracak yokmu bu yalana
    Cevapla
  • Ugur 1 yıl önce Şikayet Et
    Alın bu şarlatanları içeri acımayın bunlara
    Cevapla
  • Bakış açısı 1 yıl önce Şikayet Et
    Chpkknın emriyle ve eliyle büyüyen satılık fenomen oğuzhan uğura gereğini kanunlarımız yapacaktır. Onun yüzünden çalışmalar 4-5 saat durdurulmuş halk ve yardımsever bu korkuyla bölgeyi terketmek istemiştir. Sağolsun devletin kolluk kuvvetleri engel olmuştur. Ohal kapsamında en ağır cezaya çarptırılmasını dört gözle bekliyorum.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Bahçeli'den 28 Şubat tahliyeleriyle ilgili açıklama! Çetin Doğan'a tepki!
Umman'da gizli "orta doğu" toplantısı