Ucuz uçak biletinde hava yolu kampanyaları

Uçak biletleri her zaman pahalı olarak bilinir. Bu yanılgıyı değiştirmek için sizlere ucuz uçak bileti nasıl alınır hakkında detaylı bilgi verdik.

Ucuz uçak biletinde hava yolu kampanyaları
Ucuz uçak biletinde hava yolu kampanyaları
GİRİŞ 10.03.2020 10:32 GÜNCELLEME 14.06.2021 08:40

Ucuz uçak bileti almak herkesin seyahatinde istediği şeydir. Ancak seyahat edeceğiniz her ülkeye ucuz bilet bulmak bazen kolay olmuyor. Yola çıkacak bütün okurlarımız için ucuz uçak bileti nasıl alınır bunun 6 kolay yolunu derledik. Yazımızda verdiğimiz hususlara dikkat ettiğiniz takdirde cebiniz yanmadan seyahatinizi tamamlayabilirsiniz. 

 

 

Sık sık gezilere çıkan kişilerin ucuz uçak bileti alma konusunda sıkıntı çektiği bir gerçektir. Her şeyin olduğu gibi bunun da kolay bir değil 6 yolu var. Bu yollardan bir ya da birden fazlasını deneyerek biletinizi ucuza getirebilirsiniz.

ANADOLUJET BİLET KAMPANYASI

Ayrıca uçakların kampanyalarını da takip ederek ucuz uçak bileti fırsatından yararlanabilirsiniz. Anadolujet yurt içinde seyahat edecek yolcularına yüzde 40 indirim uygulaması başlattı. Yolcular 12 Mart 2020 tarihine kadar AJBAHAR40 kodu ile indirimli bilet alabilecekler. Bilet tarihleri ise 10 Mart ile 31 Mart tarihleri arasında geçerli olacak. Bu kampanya sadece yurt içi ve KKTC'ni kapsıyor. Bilette değişiklik yapmak istediğinizde ise orijinal bilet kuralları geçerli olacaktır. Anadolujet web sitesi ya da çağrı merkezinden daha detaylı bilgiye ulaşabilirsiniz. 

 

 

UCUZ UÇAK BİLETİ NASIL ALINIR?

Ucuz uçak bileti almak sandığınız kadar zor değil. Belirli tarih aralıklarında ve belirli yöntemleri kullanarak çok uygun fiyata bilet almanız mümkün. Her zaman için aşağıda yer alan yöntemleri izleyebilirsiniz. Birbirinden farklı altı maddeyi izleyerek ucuz uçmanın keyfini süreceksiniz. 

UCUZ UÇAK BİLETİ ALMAK İÇİN ÖNERİLER

1-Zamanlamanın Önemi

Ucuz uçak bileti bulmanın en önemli yolu zamanlamadır. Uçak biletini ne kadar erken alırsanız o kadar ucuza olmaz. Hava yolu şirketleri uçağı doldurmak için uçuşa bir hafta kala da fiyatları yarısından aşağı çekebilir. İki ay öncesinden aldığınız bilet ucuz olmuş sayılmaz. Bu yüzden erkenden almaya değil uyguna almaya gayret edin. Bunun için de rezervasyon yaparak uçuş tarihine kadar fiyat kontrolü sağlayabilirsiniz. 

İstatiksel bilgilere göre ise ucuz uçak bileti almak için en uygun ay Mayıs. Uçuş tarihinden  27 hafta öncesinde bilet almak da %14 daha ucuz olabilir. Türkiye'den Abd ve Amerika'ya gitmek için ise en uygun ay Şubat. İspanya'ya gitmek için uçak biletlerinin  ucuz olduğu ay ise Ağustos. Tayland ve İngiltere'ye seyahat etmek için uyguna bilet bulmanın zamanı ise Mayıs ayını gösteriyor. 

2-Şirketlerden Mail Almanın Önemi

Ucuz uçak bileti almanın yollarından biri de hava yolu şirketlerinden mail almak ve fırsatlardan haberdar olmaktır. Mail bültenlerine üye olduğunuz taktirde bazı hava yolu şirketleri promosyonlardan yararlanmanıza izin verebiliyor. size özel indirim de uygulanabiliyor. Bu indirimler bazen %50'ye kadar çıkabiliyor. 

3-Tarih ve Saatte Israrcı Olmayın

Ucuza seyahat etmek istiyorsanız tarih ve saatte ısrar etmeyin. Esneklik her zaman daha çok şey kazandırır. Uçak bileti araştırması yaparken tarih aralıklarında istediğiniz aydaki bütün uçuşlara bakın. Eğer acil bir durum söz konusu değilse ucuza uçak bileti alabilmeniz için size tavsiyemiz bu olacaktır. 

Vizesiz gidilecek Amerika kıtası ülkeleri yazısı için tıklayınız.

4-Havalimanlarını Araştırın

İstanbul'da bulunan ve Türkiye'nin diğer illerinde bulunan bütün havalimanlarında biletler değişkenlik gösteriyor. Gerektiği durumlarda şehirler arası aktarma yapın ve biletinizi hangi havalimanından daha uygun gösteriyorsa oradan almaya gayret edin. Bazı biletlerde İstanbul Yeni Havalimanı daha uygunken diğer illerde yer alan havalimanlarında biletler pahalı olabiliyor. Bu durumda İstanbul'a gelerek buradan aktarma sağlayabilirsiniz. Neredeyse %50 daha uyguna seyahat biletinizi ucuza alabilirsiniz. 

5-Arama Yaparken Konumunuzu Gizleyin

Bilet araştırmasını telefonunuzdan ya da bilgisayarınızdan yaparken konumunuzu gizleyin. Bu size avantaj sağlayacak ve en uygun uçuşunuzu yapmanızı kolaylaştıracaktır. Bulunduğunuz ilden gitmek istediğiniz ülke ya da ile nasıl gideceğinize dair bütün alternatif uçuş rotalarını gösterecektir. Bu rotalardan hangisi en uygun ise ve istediğiniz tarihe yakın ise onu tercih edebilirsiniz. 

Vize istemeyen Afrika ülkeleri yazısı için tıklayınız. 

6-Arama Motorlarını Doğru Kullanın

Skycanner ve Google Flights ucuz uçak bileti arama motorlarıdır. En uygun fırsatları sunabileceği gibi en pahalı uçuşları da sizlere gösterir. İstediğiniz uçuşu bu arama motorlarında bulabilirsiniz. Bütün uçuşları size gösteren internet sitelerinin de sadece birine değil hepsine bakmayı, seçtiğiniz hava yolu şirketinin kendi sitesinden de bu biletin ne kadar olduğuna bakmayı ihmal etmeyin. Internetten araştırmayı doğru yapmak size uçak biletini en uygun fiyata alma fırsatı verecektir. 

Ucuz uçak bileti almanın 6 yolu yukarıda sıralandığı gibidir. Bu yollardan sadece birisini dahi seçmeniz biletinizi alırken size avantaj sağlayacak ve kazanç sağlayacaksınız. 

Vize nasıl alınır haberimiz okumak için tıklayınız...

EN UCUZ UÇAK BİLETİ HANGİ ÜLKEYE?

Seyahatin en makul bütçe ile tamamlanması için büyük ölçüde vizesiz yerlere gitmenizi öneriyoruz. Bu ülkeler Ukrayna, Baklan ülkeleri olabilir. Bu ülkelere vize masrafı yapılmadığı gibi en ucuz uçak bileti hangi ülkeye sorusunun da cevabı bu ülkeler oluyor. Özellikle Sırbistan son zamanların en popüler ülkelerinden biri. Bunun sebebi hem vizesiz olması hem de uçak biletlerinin çok uygun olması. 

ESNEK UÇAK BİLETİ NE DEMEK?

Esnek uçak bileti promosyon biletlere göre daha pahalıdır. İstediğiniz gibi saatini ve gününü değiştirebilirsiniz. Bu değişiklikleri de belirli kurallar dahilinde yapabilirsiniz. Eğer değişmesi muhtemel bir uçuşunuz var ise bu durumda esnek uçak bileti alabilirsiniz. 

 

 

 

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL