e-Okul karne notları görüntüleme 2021! VBS Takdir, Teşekkür belgesi öğrenme ekranı!

Bu dönem İlkokul ve ortaokul öğrencileri buruk olarak dijital karne heyecanı yaşayacak. MEB tarafından yapılan açıklamaya göre karneler e-Okul üzerinden elektronik olarak erişime açılacak. Milyonlarca öğrenci e-Okul VBS karne notu nasıl öğrenilir? sorusunun yanıtını arıyor. Öğretmenlerin puanlama işlemi bitmesiyle notlar sisteme girilecek. İşte 2021 takdir, teşekkür belgesi ve ortalama hesaplama yöntemi!

e-Okul karne notları görüntüleme 2021! VBS Takdir, Teşekkür belgesi öğrenme ekranı!
e-Okul karne notları görüntüleme 2021! VBS Takdir, Teşekkür belgesi öğrenme ekranı!
GİRİŞ 21.01.2021 09:23 GÜNCELLEME 21.01.2021 09:23
Bu Habere 12 Yorum Yapılmış

E-okul öğrenci giriş ekranı, İlkokul ve ortaokul karne notlarının internet üzerinden açıklanmasıyla gündem oldu. Çocuklarının uzaktan eğitim notlarını görüntülemek isteyen aileler Veli Bilgilendirme Sistemine giriş yaparak e-karneyi sorgulayabilecek. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yayımlanan takvime göre 2020-2021 eğitim öğretim yılı birinci dönemi 22 Ocak cuma günü sona erecek. Öğretmenler, yapılamayan sınavlar nedeniyle karne puanlarını ders etkinliklerine katılım puanı, ödev ve projeler üzerinden verecek. Dönemin sona ermesine kısa bir zaman kala notları girilmeye başlanmasıyla e-Okul VBS karne notu nasıl öğrenilir? sorusunun cevabı merak ediliyor. Öğrencilerin başarı durumlarına göre takdir veya teşekkür belgesi alıp almayacağı da belirlenecek. Karneler de olduğu gibi belgelerde internet üzerinden alınacak. Peki e-karneler ne zaman açıklanacak? İşte MEB ortalama hesaplama ve belge görüntüleme ekranı!

E-OKUL VBS KARNE NOTU NASIL ÖĞRENİLİR?

İlkokul ve Ortaokul öğrencileri ile aileleri karne notlarını öğrenmek için e-Okul Veli Bilgilendirme Sistemine akın ediyor. Karne notu görüntülemek isteyenlerin ilk olarak VBS sistemine giriş yapmaları gerekiyor. Bizde sizler için e-Okul’a giriş adımlarını sıraladık.

1- E-okul Veli Bilgilendirme sistemine giriş yapmak isteyenler e-okul.meb.gov.tr adresi üzerinden veya aşağıda bulunan adres üzerinden giriş işleminin ilk adımını tamamlayabilir.

MEB E-OKUL VBS SİSTEMİNE GİRİŞ İÇİN TIKLAYINIZ.

2- Karşınıza gelen ekranda sisteme giriş yapılabilmesi için iki seçenek bulunuyor. “ e-Okul Yönetim Bilgi Sistemi” öğretmenler ve idarecilerin giriş seçeneğidir. Öğrenciler ve aileleri sağ tarafta bulunan “ Veli Bilgilendirme Sistemi Giriş”  bölümünü işaretleyerek sonraki adıma geçebilir.

3- Karne notu, sınav notu, devamsızlık ve öğrenciye ait diğer bilgilerin öğrenilebilmesi için karşınızda açılan ekranda “ Resimdeki Rakamlar”, “ Öğrenci T.C kimlik numarası” ve Öğrenci okul numarası bilgilerini girerek sisteme giriş yapabilirsiniz.

4- Milli Eğitim Bakanlığı öğrenci bilgilerinin güvenliğinin sağlanması amacıyla VBS Güvenlik Kontrolü bölümünde öğrenciye ait sorular sormaktadır.  Örneğin “ Öğrencinin Doğum Yılı Nedir?”, Öğrencinin Doğum Günü Hangisidir, gibi bu soruları ve öğrencinin resmini doğru işaretleyerek e-Okul VBS’ye girebilirsiniz.

5-  Veli Bilgilendirme Sistemine eriştikten sonra sol bölümde bulunan menüden öğrenciye ait karne bilgilerine ulaşabilirsiniz. İşte e-Okul ile görüntüleyebileceğiniz diğer önemli bilgiler; 

- Sınav Bilgileri
- Devamsızlık Bilgisi
-Not Bilgisi
-Haftalık Ders Programı
-Sınav ve Proje/Ödev tarihleri
-Burs Ödeme Bilgileri
-Aldığı Belgeler
-Yıl Sonu Notları
-Sorumluluk/Ortalama Yükseltme Puanları
-Nakil Durumu
-Şube Yazılı Ortalamaları

2020-2021 E-KARNE NASIL GÖRÜNTÜLENİR?

Milli Eğitim Bakanlığı pandemi şartları nedeniyle bu eğitim yılında birinci dönem karnelerinin dijital olarak verilmesi kararını aldı. Karneler e-Okul üzerinden erişime açılacak. Öğrenciler T.C kimlik numarası ve okul numarası ile birinci dönem karne notlarını öğrenebilecek. 

Öğretmenler ders etkinliklerine katılım puanı, ödev ve proje notlarını E-Okul sistemine girmeye başladı. İlkokul ve ortaokul öğrencileri birinci dönemin resmen sona ereceği tarih olan 22 Ocak Cuma günü dijital karnelerine kavuşacak. E-okul giriş işleminin ardından sol tarafta bulunan menü yardımıyla karneler görüntülenecek.

TAKDİR VE TEŞEKKÜR BELGESİ E-OKUL’DAN ALINACAK!

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, koronavirüs tedbirleri kapsamında karnelerin basılı olarak değil dijital olarak verileceğini açıklamıştı. Öğrenciler bu yılki başarı durumlarına göre Teşekkür veya Takdir belgesi alabilecek. Başarı belgeleri de e-Okul VBS üzerinden öğrencilere ulaşacak. İşte kaç puanla belge alınır? sorusunun cevabı…

Ortaokul ve 4. sınıf öğrencilerinin Takdir veya Teşekkür Belgesi alabilmesi için Türkçe dersinden genel not ortalamasının en az 55.00 puan olması gerekmektedir. Türkçe dersinden bu puan ortalamasına sahip olmayan öğrenciler diğer derslerin ortalamasına bakılmaksızın belge alamayacak.

Dönem sonu ağırlık notu, 70.00 ile 84.99 arasında olan öğrenciler Teşekkür Belgesi, 85.00 ve yukarısında ortalamaya sahip olan öğrenciler ise Takdir Belgesi almaya hak kazanacak.

Öğrencilerin karnelerini oluşturacak not ortalamaları normal şartlarda yazılı puanlarının toplamının girilen sınav sayısına bölünmesiyle oluşturuluyordu. Pandemi sebebiyle yüz yüze sınav yapılamayan ilkokul ve ortaokul öğrencilerinin karne notları ders etkinliklerine katılım puanlarına göre oluşturulacak. 

NOT ORTALAMASI NASIL HESAPLANIR?

Not ortalaması, 1. yazılı puanının 2. ve varsa 3. yazılı puanı ile toplanmasının ardından toplam yazılı sayısına bölünmesiyle ortaya çıkmaktadır. Tüm dersler için bu işlemi gerçekleştiren öğrenciler, ders başına çıkan not ortalamalarının hepsini toplar. Topladıkları not ortalamasını ise o dönem kaç ders aldıysa ona böler. Öğrenciler böylece o dönemin karne not ortalamasını öğrenmiş olur.

İlkokul 1,2 ve 3. sınıf öğrencileri karne notları “iyi”, “çok iyi” ve “ geliştirilebilir” şeklinde olacak.

İlkokul 4. sınıf, ortaokul ve İmam Hatip Ortaokulu öğrencileri karnelerini öğrenciler arasında  kanaat notu notu olarak  ders etkinliklerine katılım puanıyla alacak.

YORUMLAR 12
  • Ali 2 yıl önce Şikayet Et
    Tcsine varana kadar gorunuyor. Kvkk suçu
    Cevapla
  • Ufukta yıldız ✳ 2 yıl önce Şikayet Et
    Dediğiniz gibi bu salgın hastalık yüzünden karnelerimizi dijital olarak aldık inşallah bu sefer yüz yüze alırız
    Cevapla
  • Selin akman 2 yıl önce Şikayet Et
    buna değer virüsün bitmesi önemli
    Cevapla
  • Songül Karlı 2 yıl önce Şikayet Et
    Korona bitsin inşallah❤️❤️
    Cevapla
  • Ufukta yıldız ✳ 2 yıl önce Şikayet Et
    Aynen
    Cevapla
  • Selin akman 2 yıl önce Şikayet Et
    Ya keşke yüzyüze karneler alınsa
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Murat Kurum, 'eş başkan' görünümlü danışmanı yerden yere vurdu: İşine baksın!
Türkiye'den bir şehir var! İşte Dünyanın en iyi mimarisine sahip 25 şehri...