2019 yılında en çok gezilen ve 2020'de gezilecek yerler

2019 yılında Türkiye'de popüler olan gezi yerleri binlerce turisti ağırladı. Yerli ve yabancı turistleri misafir eden bu adresler nereler tüm detayları ile haberimizde yer verdik.

2019 yılında en çok gezilen ve 2020'de gezilecek yerler
2019 yılında en çok gezilen ve 2020'de gezilecek yerler
GİRİŞ 25.09.2020 12:08 GÜNCELLEME 11.06.2021 11:35 KAYNAK HABER7
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

2019 yılında en çok gezilen yerleri, en çok ziyaret alan turistik noktaları sizler için bir liste ile açıkladık. Hepsi Türkiye’de ve sizin de 2020 tatili boyunca gidebileceğiniz adresler. Vize ya da pasaport almanıza gerek kalmadan özel aracınıza ya da otobüse atlayıp bir günlük bile olsa huzura kavuşmak mümkün. Ülkemizin her köşesinde ayrı bir cennet görüntüsü sizi bekliyor. Doğuda, batıda, güneyde ve kuzeyde bütün manzaraları ile sadece yerli değil yabancı turistleri de etkileyen adresler 2019’da binlerce kişi tarafından ziyaret edildi. 2019’da en çok ziyaret edilen şehirler, yerler ve gezi noktaları sizin de mutlaka görmek isteyebileceğiniz yerlerden oluşuyor. Bu gezi yerleri 2019’da popüler olduğu gibi 2020 yılında da ziyaretçi akınına uğrayacak gibi görünüyor.  2020'de gezilecek yerler nereler?

 

 

Doğal güzellikler, müzeler, tarihi dokular ve köşeler her şey Türkiye’de, medeniyetin beşiği olan bu topraklarda yer alıyor. Sahip olduğumuz güzelliklerin kıymeti ise paha biçilemez. Bunu seyahat ederken daha iyi anlayacak manzarasına hayran kalacağınız, mis gibi havasını içinize çekeceğiniz bu yerlerde apayrı deneyimler yaşayacaksınız.  

2019 YILINDA EN ÇOK GEZİLEN YERLER

2019 GÖBEKLİTEPE YILI 

2019 Göbeklitepe yılı seçildi. Son zamanlarda bir dizinin de çekimlerinin burada yapılması tarihi on binlerce yıllık geçmişe sahip yerin ziyaretçi akınına uğramasına sebep oldu diyebiliriz. Dünyanın en eski tapınak yeri olduğu tahmin edilen sırına hala erişilemeyen Göbeklitepe, güzel ülkemizin güzel kentlerinden biri olan Şanlıurfa’da bulunuyor. Şanlıurfa gezilecek yerleri içerisinde bulunan bu güzide tarihi nokta görülmeye değer. 2020 yılının da en çok ziyaret edilen yerlerinden olacağı hiç şüphesiz bir gerçek. Göbeklitepe’ye nasıl gidilir? haberimizden bu tarihi noktaya dair detaylı bilgiyi alabilirsiniz.  

ARTVİN BORÇKA VE ŞAVŞAT

Yeşilin her tonunu görebileceğiniz muazzam manzaralar sunana bir şehir Artvin. 2019 yılı içerisinde sosyal medyada da Borçka ve Şavşat’ta yer alan göl manzarası ile herkesi büyüledi. Artvin’i görmek isteyen neredeyse binlerce kişi yollara düştü. Her yıldan daha fazla bir turist akınına uğradığı söylenebilir. Son yılın en çok ziyaret edilen şehirlerinden biri oldu burası. Muazzam yeşil ağaçların göle yansıyan görüntüsü ise fotoğraflarda herkesi hayran bırakan bir detay oldu.  

Artvin’in Şavşat ve Borçka ilçelerinde ayrı ayrı olarak bulunan bu iki göl Karagöl ismi ile biliniyor. İki gölde de dört mevsim harika manzaralar sunuyor doğa. Şehir merkezine çok uzak olmayan bu iki göle de yılın her mevsimi gittiğinizde farklı bir manzara ile karşılaşmanız mümkün. 

ÖNERİLEN İÇERİK; TÜRKİYE'NİN MİLLİ PARKLARI

RİZE YAYLALAR

Ayder, Gito, Çayeli, Huser, Pokut, Anzer, Kaçkar ve daha nice güzelleri. Burası da ülkemizin bir cennet köşesi. Türkiye'nin yüksek noktalarından birine çıkarak bütün güzel havayı içinize çekebileceğiniz muazzam yerler. Hepsi bütün yaz ve bahar aylarında ziyaretçilerin akınına uğrayan popüler gezi noktalarından. Bütün yaylalar yaz ayları boyunca binlerce turistin akınına uğradı. Sadece yerli değil yabancı turistler de Rize yaylalarını gezdi. Bu yıl da yine popüler gezi yerleri listesinde geri sıralara düşmeyecek bu harika manzaralar sizi Karadeniz’de bekliyor olacak.  

Karadeniz'in meşhur yemekleri nelerdir? haberimizden seyahatinizde tadabileceğiniz lezzetleri öğrenebilirsiniz. 

AMASYA

Şehzadeler şehri olan Amasya 2019 yılında kendini gösteren sosyal medyanın en çok paylaşılan manzaralarına sahip ili olmayı başardı. Bu yıl en çok ziyaret edilen şehirlerden biri oldu. 2020 yılında da yine kendini sıkça göreceğimiz aşikâr bir kent. Şehrin kurulduğu merkezin ortasından geçen Yeşilırmak Nehri de bu manzaralarda karşımıza çıkan bir detay oldu. Seyahat severlerin gösterdiği detaylarda bir de kral mezarları yer alıyor. Osmanlı’nın tarihi yazan şehzadeler tine burada Amasya'da eğitim görüyordu ve buraya sayısız tarihi eser bırakmışlardı. Bütün bunlar bugün Amasya’yı Türkiye’de gezilecek şehirler içinde tutuyor. Bütün güzel detayları, Ferhat ile Şirin’in aşkını yazan dağları ve usul usul akan nehri ile Amasya 2019’da en çok ziyaret edilen şehirlerden biri oldu.  

İĞNEADA

Kırklareli'nde bulunan İğneada Longozu da yine yeşili apayrı güzellikte bu senenin en çok gezi yapılan noktası oldu. Mavi ile yeşilin muazzam uyumunu yakalayan kişiler bu yere sadece bir defa değil birçok kez gidiyor. Siz de İğneada Longozo’nu görmediyseniz mutlaka buraya giderek bu muazzam manzarayı yerinde keşfetmelisiniz. Büyük ölçüde doğal yaşam alanı olan bu yer İstanbul’a yakın gezi yerlerinden biri olması sebebi ile de herkesin uğrak yeri oluyor. Yine 2020 yılında da buraya ziyaretçi akını olacağından hiç şüphemiz yok.  

KOVADA GÖLÜ

Kamp yapmak için muazzam bir doğal alan olan bu yere 2019 yılında büyük ilgi vardı. Herkes kamp yapmak için alan aradığında burayı tercih etti. Yine 2020 yılında da büyük ilgi göreceği öngörülen bu yer. Isparta’da yer alan Kovada gölü sadece kamp için değil günlük gezi yapmak için de çevre illerden seyahat severlerin uğradığı bir adres. Günlük bir gezide piknik yaparak doğa ile iç içe güzel bir gün geçirmek için ideal denilebilir. Buraya özel araç ile ulaşım sağlayabilir, ailenizle güzel bir gün geçirebilirsiniz.  

Türkiye'de kamp yapılacak en iyi yerler haberimizden diğer kamp alanlarına dair bilgi alabilirsiniz. 

ORMANYA

Doğal yaşam parkı olan ve pazartesi günleri ziyaretçi alımına kapalı bulunan Hobbit evleri ile renklilik, canlılık katan bu yer farklı coğrafyaya ait hayvanları bir arada topluyor. Ormanya içerisinde hayvanat bahçesi, vahşi yaşam alanı, karavan ve çadır kamp alanı, yürüyüş ve bisiklet parkurları bulunuyor. 2019 yılı boyunca aylık en az 250 bin ziyaretçiyi ağırlayan bu yer herkesin en gözde gezi noktalarından biri.  

KABAK KOYU

Kamp yapmak için yine güzide alanlardan biri Kabak Koyu. Ayrıca yaz tatilinde denize girmek için de mavi ve yeşilin uyumunu çok iyi gözler önüne seren bir yer. Burası bütün yaz kampçıların ve seyahat severlerin akınına uğradı. Herkes büyük ilgi gösterdi Kovada Gölü’ne ve kamp alanları için de yine burası seçildi. 2019 yılı içerisinde en çok ziyaret edilen yerler listesinde ise yerini böyle aldı Kabak Koyu. Milli parklar içerisinde yer alan bu adres de görülmeye değer nadide bir cennet köşemiz.  

CUNDA ADASI VE BOZCAADA

Yaz tatili yapmak için bu sene tatil severlerin en öncelikli tercihi Cunda Adası ve Bozcaada oldu. Ayvalık’ta bulunan bu ada minik bir köprü ile karaya bağlı. Bu minik köprü ile beraber Cunda Adası’nın tüm sahip olduğu güzellikler ayrılıyor. Zamanında Rumların yaşam sürdüğü bu yerde Rum kültürüne dair ev mimarileri ile yapılmış olan butik oteller de göze çarpıyor. Taş döşeli sokakları da Cunda Adası'nın en güzel ayrıntısı. Cunda Adası denizi ve mis gibi havası ile herkesi büyük oranda kendine çeken bir yer oldu 2019 yılında.  

KAPUTAJ ANTALYA

2019 yılının yaz tatili yerleri içerisinde en çok gidilen yer Kaputaj plajı oldu. Meşhur manzarası ile herkes buraya gitmeden manzarasının huzuruna kavuştu denilebilir. Antalya’nın gezi yerlerinden biri olan bu yerde kamp alanlarının da bulunması bütün yaz seyahat severlerin rotasını buraya çevirmesine sebep oldu. Upuzun ufuk çizgisinde mavinin her tonunu görebilir ve fotoğraf çevrenize de dahil edebilirsiniz.  

LAVANTA KOKULU KÖY

Son yılların en popüler gezi yerlerinden biri olan Lavanta kokulu Köy 2019’da gerçek anlamda en çok ziyaret edilen turizm açısından büyük ilgi gören bir yer oldu. En çok ziyaretçi alan nokta Lavanta Kokulu Köy 2020 yılında da lavantaların hasat zamanında yine aynı ilgiyi görecek diyebiliriz. Çünkü lavantalar çiçek açtığında burada mor lavanta denizi oluşuyor. Fotoğraflarda çok güzel detaylar ortaya çıkartan bu manzara herkesin ilgisini çekiyor.  

SALDA GÖLÜ

Türkiye’nin Maldivler'i denilen Salda Gölü son iki yılda kendini gösteren bir yer olması ile biliniyor. Çok sayıda turisti ağırlayan Salda Gölü hiçbir yerde olmayan kumlara, plajlara sahip ve gölün turkuaz mavisi de herkesi hayran bırakan diğer özellikleri. Burada kamp yapan, göle giren tatilini yapan herkesi görebilirsiniz. Hala Salda Gölü’ne gitmediyseniz mutlaka 2020’de görülmeye değer gezi noktalarından biri olduğunu belirtelim. 

2020'DE GEZİLECEK YERLER

2019’da popüler olan gezi yerlerini sıraladık sıra geldi 2020’de popüler olacak gezi yerlerine. Bu yerler yılın son zamanlarında kendini göstermiş daha çok bilinmeyen ve 2020 seyahat planları için mutlaka listeye alınması gereken yerler.  

NALLIHAN KUŞ CENNETİ

Belki çok az kişi biliyor burayı. Amerika’daki renkli dağların görüntüsü bulunuyor. Önünde sazlıklar ve çeşitli kuşlar. Nallıhan Kuş Cenneti mutlaka 2020’de zirve yapacak olan seyahat noktalarından biri Burada piknik, kamp gibi imkanlar yok ancak kuşların göç zamanlarında rengarenk dağların önünde süzülerek yaptıkları dansları var. Öyle güzel bir senkron ile uçuyorlar ki kuş cenneti ismini sonuna kadar hak ediyor burası. Bu renkli dağlar ise Türkiye’de eşi benzeri bulunmayan bir renge sahip. Bu yüzden son zamanlarda popüler oldu 2020 yılı içerisinde de en çok ziyaret alacak yerlerden olacağı öngörülüyor.  

EĞRİOVA GÖLETİ

Karabük Safranbolu evleri çok ziyaret edilen zaten bilinen gezi yerlerinden ancak Eğriova Göleti son zamanlarda farklı kamp alanı arayan kişiler için tercih edilebilecek bir yer. Yeşil alanı ve Karabük havasını sonuna kadar hissettiren bir noktada kamp yapmak ayrı bir deneyim sunacaktır.  

BARAKLI GÖLETİ

Gezilecek her yeri ile seyahat severleri kendine çeken Bursa’da minik bir gölet. Kamp yapmak ve keyifli bir hafta sonu geçirmek için ailelerin de tercih edebileceği adres 2020 yılında mutlaka çok tercih edilen bir yer olacak. Henüz yeni keşfedilmiş bazı kişiler tarafından ise hiç bilinmeyen bu yer herkesin gözde gezi yerlerinden biri olan bu yere seyahat edebilirsiniz.  

CAM TERASLAR

Türkiye’nin dört bir yanında muazzam kanyonların manzarasına sahip cam teraslar bulunuyor. Cam teraslar çok güzel manzaralar sunarken herkesi bu teraslarda güzel deneyimler bekliyor. 2019’da beklediği ilgiyi görmeyen bu yerlere 2020 yılında yoğun bir ziyaret yaşanacağı biliniyor. Herkes 2020 yılında gezi rotasını cam teras bulunan yerlerden yana yapacak.  

AĞARAN ŞELALESİ

Sadece yaylaları değil bir de Ağaran Şelalesi ile gönüllere taht kuracak olan Rize 2020 yılında da en çok ziyaretçiyi ağırlayanı olacak gibi görünüyor. Herkes bu güzide ilimizin gezi noktalarını tek tek geziyor. Ağaran Şelalesi de bu gezi noktalarından biri. Çok fazla yükseltiye sahip olan Rize'de metrelerce yüksekten düşen Ağaran Şelalesi de herkesi büyülüyor. Son zamanlarda popüler olan bu yer 2020 yılında Rize’nin meşhur yaylaları ile beraber gezilen yerlerinden biri olacak.  

2019 yılında en çok gezilen yerler yukarıda sıralandığı gibi. Ayrıca 2020'de gezilecek yerler de yeni popüler olan herkesin keşfetmesini bekleyen doğal güzellikler. Bu yıl için planlarınıza bu güzel gezi noktalarını ekleyebilir, keyifli bir tatil geçirebilirsiniz. 

Gezelim.com Resmi Sosyal Medya Hesapları

Instagram ve Twitter: @GezelimSeyahat

Facebook: Gezelimcom

YORUMLAR 1
  • Ali 4 yıl önce Şikayet Et
    Benim köyün güzelliklerini niye yazmadınız,???.....
    Cevapla