Pasaport nasıl alınır? 2021 pasaport harç ve cüzdan ücretleri

2021 pasaport harç ve cüzdan ücretleri ne kadar? Ayrıca ilk kez pasaport sahibi olacak okurlarımız için pasaport nasıl alınır sorusunun da cevabını bu yazımızda verdik. İşte pasaport alırken izlenecek yol ve harç ücretleri.

Pasaport nasıl alınır? 2021 pasaport harç ve cüzdan ücretleri
Pasaport nasıl alınır? 2021 pasaport harç ve cüzdan ücretleri
GİRİŞ 10.01.2021 17:17 GÜNCELLEME 14.06.2021 08:41

Pasaport nasıl alınır sorunu merak edenler ilk defa yurt dışına çıkmak üzere işlemlerini başlatmak için adım atmak isteyen kişilerdir. Yurt dışı seyahatine çıkmak isteyen ya da sık sık seyahat eden kişiler pasaport ücretlerini de merak etmektedir. Belirli bir süre için alınan pasaport kişilerin yurt dışı seyahatlerinde vizelerinin damgalandığı bir defter. Bu defter 6 aydan 10 yıla kadar süre ile şahıslara başvuru sonucu veriliyor. Pasaport sahibi olmak için belirli evrakları hazırlayarak ilgili birimlere müracaat etmeniz gerekiyor. Pasaportun süresine bağlı olarak ödenecek harç ve cüzdan ücretleri değişiyor. 

 

 

PASAPORT NASIL ALINIR?

Pasaport sahibi olmak isteyen ya da pasaportunu yenilemek isteyen kişiler ''ALO 199''u arayabilirler. Bu numara Vatandaş Etkileşim Merkezi'dir ve pasaport başvuru yapmak için randevu verme hizmeti sunmaktadır. randevu.nvi.gov.tr adresinden de randevu alarak başvuru işlemlerini başlatabilirsiniz. 

Önerilen İçerik: Yeşil Pasaport Nasıl Alınır?Yeşil Pasaport ile Nerelere Gidilir?

PASAPORT BAŞVURUSU İÇİN GEREKLİ EVRAKLAR NELERDİR?

Pasaport alacak ya da var olan pasaportunu yenileyecek kişiler bu evrakları hazırlayarak randevu saatinde İl Nüfus ve Vatandaşlık Müdürlüğü'ne gidebilirler. Pasaport başvurusu Vatandaşlık müdürlüğü'ne yapılmaktadır. Pasaportun onaylanıp tarafınıza sunulması için gerekli onay ise İçişleri Bakanlığı tarafından gelecektir. Evraklarınızın eksiksiz olduğundan emin olun. Bilgilerinizin doğruluğunu da teyit etmeyi ihmal etmeyin. Pasaport başvurusu için gerekli olan evraklar aşağıda belirtildiği gibidir. 

-Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı kimliği aslı 

- İki adet biyometrik fotoğraf

- Var ise eski pasaportunuz 

-Ergin olmayan ve kısıtlı kişiler için muvafakat belgesi 

- 18 yaşından küçüklerin kanuni temsilcisine ait kimlik ve noterden onaylı muvafakatname

- Öğrenci belgesi (Öğrenci belgesi getiren kişiler harç bedeli ödemez)

2021 PASAPORT HARÇ VE CÜZDAN ÜCRETLERİ

6 Ay : Pasaport harcı 227,20 TL

         Pasaport defter bedeli 180 TL

         Toplam      407,20 TL                

1 Yıl : Pasaport harcı 332,10 TL

         Pasaport defter bedeli 180 TL

         Toplam  512,10 TL

2 Yıl : Pasaport harcı 542,20 TL

          Pasaport defter bedeli 180 TL

         Toplam        722,20 TL

3 Yıl: Pasaport harcı   720,20 TL

         Pasaport defter bedeli 180 TL

         Toplam     950,20 TL

4+ : Pasaport harcı 1085,40 TL

       Pasaport defter bedeli 180 TL

       Toplam   1265,40 TL

2021 pasaport harç ücretleri ve defter bedeli yukarıda belirtildiği gibidir. PTT şubeleri dahil diğer bankalara da giderek harç ve defter ücretini ödeyebilirsiniz. Bu ücretleri ödemeden pasaportunuzu almanız mümkün değildir. 

Pasaportunuzu aldıktan sonra vizesiz olarak seyahat edebileceğiniz Afrika ülkeleri için buraya, Amerika ülkeleri için ise buraya tıklayabilirsiniz. 

Seyahatinize karar verdiğiniz takdirde gideceğiniz ülkeye ait uçak biletini almadan önce Ucuz uçak bileti almanın yolları adlı yazımızı buraya tıklayarak okuyabilirsiniz. 

PASAPORT YENİLEME ÜCRETİ NE KADAR?

Pasaportunuzda sayfa kalmadı ya da süresi bittiyse bu durumda yenileyeceğiniz pasaporta ne kadar sürelik pasaport istiyorsanız ona göre ücret ödüyorsunuz. Yukarıda belirtilen ücretlerden çok farklı olmuyor. Pasaport yenileme işlemleri için de aynı adımları izleyebilirsiniz. 

PASAPORT KAÇ GÜNDE ÇIKAR?

Pasaport başvurusu yaptıktan sonra evraklarda bir eksiklik olmaması durumunda 5 ile 7 iş günü içerisinde pasaportunuz size ulaşır. Pasaportların çıkması için bilgiler çok kısa sürede elektronik ortama aktarılır ancak tatil, umre, hac sezonu gibi dönemlerde pasaportların defter haline getirilme süresi biraz uzayabilir. siz seyahatinizde bir sorun yaşanmaması adına seyahatten en az 15 gün öncesine kadar pasaport başvurunuzu yapmalısınız. 

 

 

 

 

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL