Kahramanmaraş merkezli meydana gelen depremlerde Hatay, Gaziantep, Malatya, Osmaniye, Adıyaman, Adana, Diyarbakır, Kilis ve Şanlıurfa'da binlerce bina yıkıldı. Deprem felaketinde binlerce vatandaşımız hayatını kaybetti.

DÜNYA TÜRKİYE'YE ARAMA KURTARMA EKİPLERİNİ GÖNDERDİ

Türkiye'ye zor gününde yardımcı olmak için gönderilen arama-kurtarma ekiplerinden biri de Tayvan'dan geldi. Tayvanlı ekip sahadaki özverili çalışmasıyla herkesin takdirini topladı ve ülkesine döndü.

TÜRK EKİPLER, TAYVANLI EKİPLERE MÜDAHALE EDİYOR İDDİASI

Ancak Tayvanlı ekip ile Nevşin Mengü tarafından ortaya bir iddia atıldı. Nevşin Mengü'nün 'China Times' isimli medya kuruluşuna dayandırdığı habere göre Tayvanlı ekibin, çalışmalarına Türk birimleri tarafından müdahale edildiği aktarıldı. Tayvanlı ekibin, göçük altında kalan bir kişiyi tam çıkaracakken, Türk ekip tarafından uzaklaştırıldığı ve Türk ekiplerinin kendileri çıkarmış gibi gösterdiği iddia edildi.

TAYVAN EKİBİ TERCÜMANLARINDAN NEVŞİN MENGÜ'YE YALANLAMA

Dezenformasyonla Mücadele Merkezi Koordinatörü İdris Kardaş iddiaları sosyal medya hesabından yalanladı. İddialar üzerine açıklamalarda bulunan Tayvan ekibinin tercümanı yaptığı açıklamada,“Herhangi bir alınma gücenme görmedik. Çalışmalarını başarıyla tamamladılar. Seremoni ile uğurlandılar” ifadelerini kullandı.

Yorumlar 33 Yorum Var
  • sahipkıran 14.02.2023 10:10
    Kendi devletine ve islam dinimize bu kadar düşmanlık yapan bir muhalefet, dünyanın hiç bir ülkesinde yoktur, sadece Türkiye'de vardır. Anlayacakları tek dil güçtür, şiddettir, ahirette de inşaallah cehennemin dibidir.
  • OSMANLI 14.02.2023 10:04
    Sizi bu millet çok iyi tanıyor Nevşin Mengü bu milletin yanında durma cesaretini gösteremeyen ekmeğini yalandan hainlikten kazanan birisin bu hükümeti senin algıların ve yalanların hainliğin yakamaz . Açıların üzerinden siyaset devşirenlerin hesabını 14 mayısta sandıkta keseceğiz bunu böyle bilin.
  • CANDEDE 14.02.2023 09:06
    Ahlaksızlık da sınır tanımıyorsunuz. Derdimiz bu mu
  • hasan 53 14.02.2023 08:38
    çok teşekkür ederiz bukadar yakından ilgilendiğiniz için ,böyle de olması gerekirdi
  • alan dalan 14.02.2023 06:51
    tayvan ekibi türkçe bilmediği için depremzedeyi bulduğunda türk sağlık ekiplerine işi devretmiştir. Tayvandan arama kurtarma ekibi geldi sağlık ekibi gelmedi. Bu chp zihniyeti de olayı nasılçarpıtıyor görüyorsunuz.İnterntten o gazetenin sitesine baktım bahsettiği haberi bulamadım. Gıyabında yüzüne okkalı bir şekilde tükürdüm ben bu gazeteci bozuntusunun.
Daha fazla yorum görüntüle