İki büyük deprem sonrası asrın felaketinin yaşandığı Kahramanmaraş ve 10 ilde arama-kurtarma çalışmaları son hızla sürüyor. Deprem bölgesinde aktif olarak arama-kurtarma çalışmalarına katılan Wefa Derneği Genel Koordinatörü Akif Emre Aktaş, önemli açıklamalarda bulundu. Aktaş, sosyal medyadaki dezenformasyonların kendilerini çok yıprattığı belirterek, "Bize sahada en çok lazım olan şey moral" dedi.

DEZENFORMASYONUN KENDİLERİNİ YIPRATTIĞINI BELİRTTİ

Deprem bölgesinde yoğun çalışmalar yürüten AFAD ve kurtarma ekipleri için vatandaşlara çağrıda bulunan Aktaş, "Teşekkür ediyorum. Sizde burada bir şekilde olanları aktarıyorsunuz. En azından sahada bulunan insanlarla görüşüyorsunuz. Ama bu dezenformasyon olayı gerçekten bir geçsin. İnsanlar yoruldu. Sürekli enkazlar çıkıyor. 170'inci saatteyiz hâlâ bir umut bekliyoruz. Biz arama-kurtarmacı değiliz ama arama-kurtarma ekipleri yoruldu." dedi.

'EN UFAK ŞEYDE MORALİ BOZULACAK DÜZEYDELER'

Arama-kurtarma ekiplerinin en ufak şeyde moral bozukluğu yaşadığını belirten Aktaş, "Bu insanlar zaten en ufak şeyde morali bozulacak düzeyde. Aç, yorgun, günlerdir sadece sandviç ve bisküvi yiyorlar.

'ARTIK BİZ BURADA BİR İŞE YARAMIYORUZ DİYE DÜŞÜNÜYORLAR'

"İnsanlar artık 'Biz burada bir işe yaramıyoruz diye düşünüyorlar'. Kızılay, diğer insani yardım kuruluşları, herkesin eksiklikleri var. Ama binlerce gönüllü de var. Burada çalışanların belki yüzde 10'u profesyonel. Birçoğu gönüllü. Bu adamlar bir noktada dayanamayıp geri kaçınca o zaman ne yapacağız? O sosyal medyada eleştiri yapan insanlar bu enkazın altına girip bu işi devralabilecekler mi? Eleştirelim, yapıcı eleştirelim ama bu insanların moralini bozmayalım." şeklinde konuştu.

'BİZE EN ÇOK LAZIM OLAN ŞEY MORAL'

Burası tatil yeri değil. Kim gelmek ister buraya? Burada özellikle akşam vakitlerinde maskesiz dolaşmak çok zor. O yüzden bize moral lazım. Buraya kıyafet, su lazım değil. Dağıtılıyor bir şekilde. Zaten Allah razı olsun. Ben böyle bir millet görmedim. Her yer TIR dolu. Ama bize en çok lazım olan şey moral." diyerek vatandaşlara çağrısını iletti.

Yorumlar 1 Yorum Var
  • ———- 15.02.2023 14:08
    Akif başkanım Allah yar ve yardımcınız olsun biz şahidiz.