Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Tahir Büyükakın, ÜLKE TV'de afet bölgesindeki çalışmalarıa ilişkin bilgi verdi.

"BURASI PROTOKOL ZAMANI DEĞİL"

Tahir Büyükakın, "Burada şöyle düşünmek lazım. Mesela ben Defne ilçesinde çalışmak için buraya geldim. Yan tarafta Antakya ilçesi var, yan yana ilçeler bunlar. Mesela onların beni aramasını beklemedim. Burası protokol zamanı değil. Ben büyük şehir belediye başkanıyım, onlar ilçe belediye başkanı ben onları niye arayayım, onlar beni arasın diye hiç düşünmedim açıkçası." dedi.

50-60 TANE KONTEYNER DESTEĞİ VERİLECEK

"Ayrıca ben bugün sahada mesela Antakya Belediye Başkanı benim alanımda olmamasına rağmen aradım şantiyesini gezdim." diyen Büyükakın, "Hemen nehrin kenarında kurulu bir makine ikmal birimi var. Nehirin kenarından toprak çökmüş, makinaları nehrin içine düşmüş. O makinaları oradan kendi parkına almaya çalışmış, hemen yan tarafında çöp toplama birimleri var, temizlik birimleri. Onları toplamaya çalışmış. Aralarında vefat edenler var, köye kaçanlar var. Yani ailesini kaçıranlar, korumaya çalışanlar. Onları geri getirmiş. Benden bugün ne istedi, biliyor musunuz? Ben çalışanlarımı burada sahaya çıkaracağım, ama onların barınacağı konteyner verebilir misin bana 50 tane dedi. Ve biz bugün yeri tespit ettik. İnşallah pazartesi gününe kadar onlar zemini hazırlayacaklar, ben de 50-60 tane konteyner desteği vererek Antakya Belediyesi'nin çalışanlarının çalışabilir haline gelmesini sağlayacağım." açıklamasında bulundu.

"PARTİ AYRIMI YAPILMAZ!"

Büyükakın, "Makinaları suyun içinden çıkarmışlar, makinaları çalışmıyor. Onların makine ikmaline destek vereceğim. Yedek parça bulacağım. Sanayileri enkaz altında sanayi çalışmıyor. Ne yedek parça ne tamirci bulabiliyorlar. Buradakilerin kendilerine yetme şansı zaten yok.  Dolayısıyla bizim kapris yapma zamanımız değil. Gidicez hangi parti olduğuna bakmazsın, aramızda siyasi görüş ayrılığı olup olmadığına bakmazsızın. Hangi dinden hangi mezhepten hangi ırktan görüşü nereden diye bakmaksızın sadece yürekten yüreğe dokunmak için sahaya gelip çalışmak lazım. Biz burada şu anda afet protokolü uyguluyoruz.Bizim aramızda ast üst ilişkisi kalmadı. Bütün arkadaşlarımızla kol kola girdik, sahada çalışıyoruz. Burada onlar benle temas kursun diye ben beklemiyorum. Bugün hem Defne Belediye Başkanıyla hem de Antakya Belediye Başkanıyla görüştüm. Biri AK Partili diğeri CHP'li, böyle bir zaman da parti ayrımı yapılmaz. Burada insan merkeze yerleştirilir. İnsan kıble olur, ve biz o insana hizmet ederiz. Açıkçası böyle bakmak lazım. Nerede yardıma ihtiyaç var. Onu yapmak lazım." açıklamasında bulundu.

Yorumlar 1 Yorum Var
  • yıldırım 17.02.2023 15:10
    Ben yardım kuruluşlarının arasında ne ADD yi ne solcuları ne fetöcüleri ne pkk lıları ne tabipler birliğini ne mimarlar odasını nede çağdaş yaşamcıları vb.lerini görmedim. Sadece yıkmak için varlar, yıkılmışları kaldırmak için yoklar.