Büyük depremler silsilesinin ilk gününden bu yana, dış ülkelerden destek alan ajanslar marifetiyle kamuoyunda, "deprem bölgesinde devlet yok" kara propagandası yayılıyor. Sosyal medya üzerinden yoğun bir şekilde servis edilen sahte ve çarpıtılmış içeriklerle vatandaşlar algı operasyonuna inandırılmaya çalışılıyor.

DEVLET BÜTÜN BİRİMLERİYLE TEYAKKUZDAYDI

6 Şubat'ta gecenin en kör saatlerinde yaşanan ve "asrın felaketi" olarak nitelendirilen Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından kente gelen arama kurtarma görevlileri, destansı bir mücadele sergiledi. Bütün birimleriyle büyük felaketin ilk anlarından itibaren teyakkuza geçen devlet, 110 bin kilometre kare alanı etkileyen büyük depremlere karşı şimdiye kadar hiç olmayan bir kararlılık ve kuvvetle vatandaşlarının yanında yer aldı.

DEPREMİN SEMBOL İSMİ MUSTAFA AYDIN MUHALİFLERİN ALGI OPERASYONLARINA YANIT VERDİ

Bunlardan birisi de Hatay'da, deprem sonrası bir enkazda çalışırken baretini çıkardığı anda başından çıkan buhar görüntüsü ile sembolleşen AFAD'ın arama kurtarma gönüllüsü Mustafa Aydın'dı.

Aydın, enkazdan düşmesi nedeniyle sol kulağı kopsa da depremzedelere yardım etmekten vazgeçmemişti.

Dezenformasyonlara tepki gösteren kahraman AFAD gönüllüsü Aydın, "Ben sosyalistim. Ama bu ülkenin mevcut yapısına çomak sokmak isteyenlere izin vermedim." dedi.

Sabah TV'nin YouTube kanalına konuşan Aydın'ın çarpıcı açıklamaları şöyle:

"BEN GİTTİĞİMDE EN YAKIN ASKERİ BİRLİK MÜDAHALE ETMİŞTİ"

"Ben gittiğimde asker oradaydı. Ama neydi en yakın askeri birlik oraya müdahale etmişti.

"RÖNESANS YAPI'NIN SAHİBİ KAÇMAYA ÇALIŞIRKEN TAK DİYE YAKALANDI"

'Devlet yoktu' ikinci gün Rönesans Yapı'nın sahibi kaçamaya çalışırken tak diye yakalandı. Anlatabiliyor muyum?

Beni Mustafa Aydın'ın Mustafa Aydın yapan şey devletin şey devletin verdiği eğitim. Devletin verdiği özgürlük, hürriyet, hak yaşama, bağımsızlık ve bu vatanın halâ üstünde dalgalanmasına sebep olan devlet.

"SURİYE HALKININ BEKLEDİĞİ BİR DEVLET BİLE YOK"

Ben işgâl altında bir Suriye olsaydım... Şimdi niye Suriye sokaklarında insanlar veryansın ediyor? Suriye halkının beklediği bir devlet bile yok. Devleti bekleyemiyorlar bile. Devlet bize el uzatacak diye bekleyemiyorlar bile. Orada da deprem oldu. Deprem orada da hissedildi. Niye bu kadar tek yönlü bakalım ki olaya.

"İTALYAN TV24 KANALI RÖPORTAJ YAPMAK İSTEDİ, TEREDDÜT ETSEM ONLARA MALZEME VERMİŞ OLACAKTIM"

Ben sosyalist bir insanım ama ben devletin birliğini ve bütünlüğünü bozmak için bu ülkenin mevcut yapısına dışarıdan çomak sokmaya çalışan ahlaksızlara müsaade etmedim.

İtalyan TV24 kanalı geldi. Röportaj yapmak istedi. İşte 'Hayatınızı kısa belgesel yapacağız. Finansal olarak desteklemek istiyoruz...'

Ben onların sorduğu soruya tereddüt dahi etsem, onlara malzeme vermiş olacaktım.

"KURMAY ALBAY BANA TECHİZAT VERDİ, BEN ONLARLA CAN KURTARDIM"

Demek istediğim şey şu; devlet yoksa, devletin imkanlarını kullanabilmeyi bana kim hak verdi?

Kurbay Albay Hikmet soyadını bilmiyorum. Jandarma tümeninden sorumlu iki takım techizat verdi bana. Ben onlarla can kurtardım.

"DÜNYADA OLUŞMUŞ EN BÜYÜK KARA YIKIMI OLAN DEPREMDE KOORDİNASYON AKSAMASI NORMAL"

Devlet yoksa, geç kalmışsa, bu afetin büyüklüğünden mütevelittir. Kimse yüzlerce atom bombası atılmış bir kuvvette, dünya üzerinde insan oluşumu olduğundan beri, depremlerin ölçülebildiğinden beri oluşmuş en büyük kara yıkımı olan depremde, koordinasyon aksaması normaldir. Geç de kalınmıştır. Benim kanım da aynı yöndedir belki ama gün bunu konuşma günü değil.

"BEN DEVLETİ TEMSİL EDİYORUM DEMEKTİR"

Ben vatandaş olarak oradaysam, Türkiye Cumhuriyeti kimlik numarası yazıyorsa orada, ben Türkiye Cumhuriyeti'nin kimliğiyim demektir. Ben devleti temsil ediyorum demektir. Yani, devlet yoksa, millet de yoktur. Bu millet bir aradaysa bu devlet var demektir. İşin özü bu."

 

 

Yorumlar 84 Yorum Var
  • Milli 25.02.2023 23:39
    Memleket te adamda var helalolsun sizlere
  • ADALET 24.02.2023 17:08
    Devlete laf söyleyenler biraz düşünün 11 şehirde o kadar bina yıkılmış ve o yıkıntıların arasında aynı büyüklükte bir deprem daha oluyor ve kandillin sitesinde hala her iki dakikada bir deprem oluyor bu tür afetlerde yardım edecek insanlarda deprem maduru ve en yakın depremin etkilemediği ilden gelmeye kalksan 3 saat 4 saat senin için sıcak yatağında konuşmak kolay
  • alemin 24.02.2023 15:29
    Devlet dediğin şey bir kaç kişi değildir, devlet dediğin şey bütündür, askeri-polisi-kızılay gibi dernekleriyle ama ilk anda organize olup da olaya hakim olamadılar bunu kabul edin artık! Sonrasında da malzeme eksiklğini dahi tamamlayamadılar koskoca ülkenin içişleri bakanı ki en yetkili isim çıkıp 1 hafta sonra erzak yok erzak gönderin diyemez! Afad'da para da var imkan da verirsin emir sana bütün un- yağ - makarna-kuru gıda fabrikaları depolarından tırlara yükleyip gönderir parasını da ödersin, bunu dahi yapamıyorsan devlet orada deme, devlet vatandaştan yardım istemez!
  • RITVAN TOPRAK 24.02.2023 15:27
    92 Depremini yaşayan biri olarak devlet yok diyen insanların insanlığından küpe ediyorum kedi için helikopter kaldırıp can ı pahasına can kurtaran bu devlet büyük bir devlet
  • Vedat 24.02.2023 14:33
    Helal olsun kardeşim sana
Daha fazla yorum görüntüle