Depremde ailesinden 11 kişiyi kaybeden AK Parti Hatay Milletvekili Hüseyin Yayma ''Asıl acı binlerce insanımızı yitirmek ve kadim şehrin yerle bir olmasıdır'' dedi.

45 bin canı hayattan koparan asrın felaketinden en çok etkilenen şehirlerden biri Hatay. Onlarca bina yerle bir oldu. Evleri yıkan deprem yüreklere ateş düşürdü.

AK Parti Hatay Milletvekili Hüseyin Yayman da ailesinden 11 kişiyi kaybetti. TRT Haber'e konuşan Yayman ''Asıl acı binlerce insanımızı yitirmek ve kadim şehrin yerle bir olmasıdır'' dedi.

Yayman şöyle konuştu:

85 milyonun acımıza merhem olmasına, sarmasına sonsuz şükranlarımızı sunuyoruz. Bu deprem bir kez daha gösterdi ki büyük bir milletimiz var, asil bir milletimiz var. Benim acılarım var fakat benim acım sadece kendi ailemi kaybettiğim için değil onlar acımın yüzde biridir. Asıl bizim acımız insanlarımızı kaybetmektir. Hatay'ımızda barışın ve kardeşliğin şehri Hatay'ımızda taş üstünde taş kalmamasıdır."

"DEPREM BİZİM İÇİN BİR MİLLİ GÜVENLİK SORUNUDUR"

Diğer depremzedeler gibi Yayman'ın da acısı büyük. Hemşehrilerini dinliyor, paylaştığı acısıyla sarılıyor.

Hüseyin Yayman'ın evinden ayrılan Hataylılara bir de çağrısı var. ''Bu ayrılık geçici, geri döneceğiz'' diyor.

"Deprem bizim için bir milli güvenlik sorunudur. Bu nadide şehrin yeniden imarı inşası, depremden kurtulup yeniden ayağa kalkması, hayatın normalleşmesi için bizzat Cumhurbaşkanımız bu olayın kendi hamiliğini üstlendi. Hatay'ı yeniden ayağa kaldırmak için çalışmalarımız devam ediyor. 85 milyona şunu söylemek isteriz. Sizin hassasiyetinizi, sizin duyarlılığınızı, sizin yaralı bir kuş gibi çarpan yüreğinizi biz burada hissediyoruz. Hatay'la ilgili endişeniz olmasın. Hatay Türkiye'dir, Türkiye Hatay'dır."  

Yorumlar 6 Yorum Var
  • kuzey yıldızı 27.02.2023 07:45
    inna lillahi ve inna ileyhi raciun, hayatlarini kaybeden kardeslerimize Allahtan (CC) rahmet, sevenlerine sabr-ı cemiller dilerim
  • Yiğido SİVAS 26.02.2023 16:13
    Hüseyin bey acı çok büyük başınız sağolsun yirmi gün sizi ne kadar çökmüş hale getirmiş ALLAH sabırlar vere tüm acılar acımız ALLAH beterinden saklasın hep birlikte altından kalkıp cümle aleme göstereceğiz MİLLETİMİZİN ŞAHLANIŞINI
  • Erol 26.02.2023 14:30
    Allah rahmet eylesin herkesin başı sağolsun Allah böyle acılar yaşatmasın
  • Mehmet DOĞAN 26.02.2023 13:21
    Başınız sağolsun. Allah rahmet eylesin. Şehirlerimizin yaralarını saracağın İnşaallah ...
  • Mizah 26.02.2023 11:15
    Akıllanmıyoruz. Üst üste şehirler yapmaya aç gözlülük ile devam ediyoruz hemde tarlalar ovalara. Anadoluyu Trakyayı yok ettik.
Daha fazla yorum görüntüle