Konya Büyükşehir Belediyesi, depremin hemen ardından ulaştığı Hatay’da arama kurtarma, yardım, destek ve koordinasyon çalışmalarına devam ediyor. Depremin ilk günü Hatay’a giden Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, bölgede 3 bine yakın personelle hizmet vermeye devam ettiklerini açıklarken bölgedeki tüm ekiplerin canla başla mücadele ederek kurtarma faaliyetlerini sürdürdüğünü kaydeden Başkan Altay, Konya’dan gönderilen yardımların da bölgeye ulaştırıldığını söyledi. Başkan Altay, “Konya’dan gelen yardım paketleri Hataylı kardeşlerimize ulaşıyor. Konya ve Hatay arasında sayısız kardeşlik köprüsü kuruluyor. Tüm emeği geçenlere teşekkür ediyorum” dedi.

Konya Büyükşehir Belediyesi bölgenin temiz su ihtiyacını sağlıyor

Ülkemizi yasa boğan deprem sonrası bölgede iş makinaları, mobil mutfak, ekmek fırını, mobil haberleşme gibi desteklerinin yanında temiz içme ve kullanma suyu ihtiyacını da karşıladıklarını kaydeden Başkan Altay, “Hatay’da arama kurtarma, lojistik, ihtiyaç temini gibi hususların yanında şehre devamlı temiz su sağlamak için de ekiplerimiz yoğun gayret sarf etti. Hem şehre hem hastaneye suyu ulaştırdık. İskenderun’a temiz su sağladık. Burada yardım faaliyetlerine katılan belediyelere ve kurumlara temiz su sağlıyoruz. Yine AFAD ekipleri için jeneratör kurduk. Hem Konya belediyeleri hem Konya halkı olarak tüm imkanımızla ilk günden beri buradayız. Bir ve beraber olursak tüm zorlukları aşarız” ifadelerini kullandı.

 

 

Yorumlar 26 Yorum Var
  • Vefa şenyıl. 04.03.2023 12:48
    Gururumuzsunuz sayın başkan ve tüm ekip.
  • dvt57 03.03.2023 09:01
    ALLAH Razı Olsun Başkanım Sizden Tüm Kardeşlerimizden. Varalasınız Konyaya Selamlar...
  • Ayşe 03.03.2023 07:43
    Rabbim Devletimizden Konya büyükşehir belediye başkanımızdan tüm yardım eder kardeşlerimizden Ebeden razı olsun biz antakya dan Konya Türkmen camili beldesi kur-an kursuna geldik buranın halkı bize kucak açtı bizimle çok güzel ilgilendi ve hâlâ ilgileniyorlar çok güzel insanlar Allah hepsinden razı olsun
  • Sezgin 02.03.2023 16:31
    Tebrik ediyorum... Sessiz sedasız çalışmalarını sürdürdü... Helal olsun...
  • misafir 24 02.03.2023 16:25
    Tüm Konya ve Konyalılara Selam Olsun...
Daha fazla yorum görüntüle