Kahramanmaraş merkezli depremlerin 11 ilimizdeki büyük yıkımı sonrası seçimlerin ertelenebileceği konusu gündeme gelmişti. Bu tartışmanın gündeme gelmesi üzerine altılı masa ortakları hep bir ağızdan seçimlerin ertelenmesinin savaş hali durumunda söz konusu olamayacağını belirterek bu tartışmaya kapıyı kapattı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da "6 Şubat tarihli depremler sonrasında seçim tarihi değişecek mi?" tartışmalarına son noktayı koyarak dünkü grup toplantısında "şunu iyi bilin ki bu millet, inşallah vakti geliyor, 14 Mayıs'ta gereğini yapacaktır. Asla bu tür kuru sıkı atanlara da prim vermeyecektir." diyerek seçimlerin 14 Mayıs 2023'te yapılacağını netleştirdi.

"BEN MUHALEFET OLSAM SEÇİMİN ERTELENMESİNİ İSTERDİM"

Seçim tarihinin netleşmesinin ardından muhalefete yakınlığı ile bilinen gazeteci Özlem Gürses, sosyal medya hesabından bir video yayınlayarak seçimlere ilişkin çarpıcı sözler sarf etti. Gürses, muhalefetin seçimlerin ertelenmesi tartışmasında yanlış strateji izlediğini belirterek seçimlerin şu an yapılmasının muhalefet açısından doğru olmadığını söyledi. 

Gürses "Şimdi diyeceksiniz ki 14 Mayıs'ta seçim olur mu? Olur. Yöntemi ne sayın cumhurbaşkanı Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemine göre, gidecek Meclis'e 'gelin arkadaşlar 14 Mayıs'ta Türkiye'yi seçime götürelim' açıkçası depremden önce ben muhalefet olsam 'tabi gidelim seçime derdim' ama depremden sonra ben muhalefet olsam seçimin ertelenmesini isterdim. Stratejik olarak bence muhalefet açısından seçimin ertelenmesi daha doğru karar olarak görünüyor. En azından ben tarihin şu anında bir gazeteci, bir sosyal bilimci olarak doğrunun bu olduğunu düşünüyorum." dedi. 

Yorumlar 130 Yorum Var
  • Namyelüs 04.03.2023 11:46
    Sizlerin asla doğrularınız olmaz.
  • nadir 04.03.2023 11:27
    zamanında da yapılsa ertelensede erdoganın işine yarıyor. zamanında yapılsa zaten millet ittifakının heybesi boş .kazanamaz. ertelense erdogan deprem zedelerin evini 1 yılda tesim eder ve yine puan toplar . siz herhalükarda avucunuzu yalayacaksınız vesselam:)))
  • Muzaffer 03.03.2023 18:44
    içlerine yine kurt düştü. KAybedeceksiniz, yenileceksiniz.
  • Hüseyin 03.03.2023 16:29
    Aklını kendine sakla cumhurbaşkanı ALLAH için doğru olanı yapar
  • Mehmetx 03.03.2023 10:38
    Bilimciymiş :)))) hiç güleceğim yoktu
Daha fazla yorum görüntüle